Nasze Miśki - Cos sobie sprawilem
Matejko - 08-11-2006, 19:20
arturro napisał/a: | szkoda ze kierownik tego samochodu jakis "nie teges" |
dalem ci kosza a ty odrazu ze nie teges
Chooper - 08-11-2006, 21:39
apropos wypowiedzi Grzesia sedan ma o 30 l. większy bagażnik
Anonymous - 08-11-2006, 21:45
Chooper napisał/a: | sedan ma o 30 l. większy bagażnik |
Moim pierwszym autem byla primera sedan. Teraz mam hb i nie mam zamiaru drugi raz kupowac sedana. Co z tego ze ma wiekszy bagaznik jak nie da sie tam wiekszej rzeczy wlozyc. I kolejna bardzo wazna sprawa to... tylnia wycieraczka
Chooper - 08-11-2006, 22:01
ale ja nie napisałem, że sedan ma praktyczniejszy....
a sedan ma wydajne ogrzewanie tylnej szyby
Anonymous - 08-11-2006, 22:48
W sedanie mi sie podobalo cofanie. Nie bylo wielkiej dupy co polowe widoku przyslania
Ps. mozemy zrobic zawody czy ja szybciej zbiore wode wycieraczka czy Ty oczyscisz ja wydajnym ogrzewaniem
Matejko - 08-11-2006, 23:56
dylson napisał/a: | I kolejna bardzo wazna sprawa to... tylnia wycieraczka |
no jest, czesto u siebie lapie za dzwignie i przekrecam a tam nic - fajne to bylo w 406 pugu ze nawet w sedanie dawali wycieraczke w opcji
dylson napisał/a: | Nie bylo wielkiej dupy co polowe widoku przyslania |
eee to zalezy bo i w tym widocznosc do tylu jest ujoofa ale czujniki parkowania daja rade
Chooper - 09-11-2006, 05:19
zaraz zaraz, ale po co wlasciwie wycieraczka z tyłu, przecież i tak nie ma co cofać "na tylną szybę" bo martwa strefa jak atlantyk, więc pozostają tylko lustarka boczne. Tym bardziej, jak ktoś ma przyciemnione szyby, to już też m się do niczego nie przyda ta wycieraczka
Krzyzak - 09-11-2006, 09:37
A często używacie tej tylnej wycieraczki? Bo ja tylko raz machnę po szybie i potem już nie trzeba - po prostu podczas deszczu czy zimą tylna szyba w liftbacku wcale się nie brudzi - oczywiście podczas jazdy. Zupełnie inaczej jest np. w autach kombi, gdzie zawirowania powietrza skutecznie szybę zasyfiają.
Matejko - 09-11-2006, 10:01
Krzyzak napisał/a: | A często używacie tej tylnej wycieraczki? |
jak jade i pada to czesto, jak jest mokro to jak cofam machne i wsysko, a podczas deszczu ustawiam na czasowe tak ze jak patrze w lusterko to ladny obraz mam a nie krople na tylnej szybie
Krzyzak - 09-11-2006, 10:04
U mnie podczas jazdy ta szyba jest sucha, pada tylko na postoju.
Matejko - 09-11-2006, 10:09
Krzyzak napisał/a: | U mnie podczas jazdy ta szyba jest sucha, pada tylko na postoju. |
czyli podczas jazdy po miescie leci na nia bo stajesz na swiatlach
mlun - 09-11-2006, 12:43
Hymm a ja nawet nie doświadczyłęm uroku tylnje wycieraczki bo jeszcze mi nie działa:(
Anonymous - 09-11-2006, 14:59
Matejko napisał/a: | czyli podczas jazdy po miescie leci na nia bo stajesz na swiatlach |
I wlasnie za to kocham tylnia wycieraczke. Wlasnie podczas jazdy po miesci jak pada deszcz\snieg
Anonymous - 11-11-2006, 22:01
To mi się właśnie w liftbackowej Carismie podobało, że w czasie jazdy w największej nawet ulewie (gdy przednie wycieraczki ledwo nadążały zbierać), to tylna szyba pozostawała suchuteńka. Teraz mam kombiaka ze zgrabnie ukształtowanym, lekko pochylonym tyłem, i stąd mam mokrą tylną szybę zarówno gdy stoję, jak i w czasie jazdy.
Anonymous - 16-11-2006, 12:57
Matejko napisał/a: | aaa no i sedan ma bebny z tylu a htb tarcze |
no tak ale to nie reguła, ja mam w htb bębny z tyłu..
w każdym razie to musi być bardzo piękny widok: 2 czerwone Carismy na jednym podwórku.. mmmm...
|
|
|