Nasze Miśki - Pajero PININ
robertdg - 29-05-2014, 19:11
cezare napisał/a: | Fragu napisał/a: | Przeszacowałeś imho....ale podziwiam podziwiam...zapał..wróć..cierpliwość |
może i racja - ale w lipcu jadę na tydzień nad morze ( tym popularnym VW Passatem B5FL w kombi - ten co się nie psuje a wszyscy na nim psy wieszają ) i po tygodniu mam zamiar odebrać auto - nie że nie zdążyliśmy etc ... mam być gotowe z dokumentacją zdjęciową - taki kaprys ... | Optymista aby ktoś w tydzień zrobił taki zakres blacharki wraz z konserwacją, powodzenia i udanego urlopu
cezare - 29-05-2014, 19:51
robertdg napisał/a: | cezare napisał/a: | Fragu napisał/a: | Przeszacowałeś imho....ale podziwiam podziwiam...zapał..wróć..cierpliwość |
może i racja - ale w lipcu jadę na tydzień nad morze ( tym popularnym VW Passatem B5FL w kombi - ten co się nie psuje a wszyscy na nim psy wieszają ) i po tygodniu mam zamiar odebrać auto - nie że nie zdążyliśmy etc ... mam być gotowe z dokumentacją zdjęciową - taki kaprys ... | Optymista aby ktoś w tydzień zrobił taki zakres blacharki wraz z konserwacją, powodzenia i udanego urlopu | oj tam - takie myślenie życzeniowe.. pomarzyć można ..
Bartekkita - 29-05-2014, 23:19
też uważam, że przeszacowałeś tak czy siak czekam na relacje zdjęciową i ostateczną cenę
cezare - 30-05-2014, 09:58
Bartekkita napisał/a: | też uważam, że przeszacowałeś tak czy siak czekam na relacje zdjęciową i ostateczną cenę |
to plany na lipiec - wtedy jakiś grosz wpadnie i niestety znam już przeznaczenie ;(
wczoraj dosuszałem pinina do końca - i mając w domu odrobinę czarnego silikonu podlałem nim uszczelkę na górze szyby - bo tam mi się widziało ze lekko odstaje - w ogóle tam coś było ruszane, uszczelka nie jest równa - a to już zapala mi kontrolkę "warning".. dziś żonka wzięła autko - pojechała do pracy - po powrocie zobaczę czy to coś dało czy nie - jeżeli tak = uszczelka do wymiany .. bo na prawde nie wiem skąd to to kapie.. ale już mam namierzona kałużę - i może to być szyba - ale jak wracam po pracy to już jest ciemno ;( - stąd SOBOTA będą testy ...
jak już wczoraj byłem załamany ( tak się w życiu czasem zbiega ze problemy wyskakują jeden po drugim z wdzięcznym HALOOOooo) żona stwierdziła..
PININ jest Fajny - bo jest PININEM ... i na dziś zostańmy przy tym bardzo wdzięczne autko jeżeli się nie psuje - no dzielnością bije wszystko z tych lat. przeca nawet obecne L200 mają tę samą skrzynię / przełożenia - ale są długie jak diabli - więc się wieszają na czym popadnie - a to to - małe krótkie i 120KM w benzynie lubiące się kręcić szaleństwo .. ble nie te pierdoły - z napędem na tył na mokrej drodze -mnóstwo zabawy.. sztywny po mimo wysokości spokojnie po winklach chodzi jak plaszczak z tym że plaszczak się GIBIE bo mu się zawias ugina - a tu sztywno - miodnie .. buda sie nie buja na boki - no wrrrrrrrrrrrrrrr..... żeby on nie był taki fajny czasem ...
Fragu - 30-05-2014, 13:12
Tak się rodzi miłość
cezare - 30-05-2014, 13:31
Fragu napisał/a: | Tak się rodzi miłość |
dziś rozdaję "pomógł" - w kategorii się nie załamać
Pajero PININ Drift - i NIE MA BATA jeszcze tak polatamy bo tak to to pomyka wściekle..
Torp12 - 30-05-2014, 13:45
Dobry jest!
Fragu - 30-05-2014, 14:29
Ale to lata
robertdg - 30-05-2014, 20:14
Szyba jest klejona, może była wymieniana i rdza podjadła ramke do której przylega klej i tam się leje, z sylikonem radze ostrożnie bo z jego powodu może się bardziej rozwinąc korozja, ponadto miejscowe doszczelnianie szyby nie pomoże bo wiadomo, kropla wody zawsze znajdzie swoje ujście
Ewentualnie pozostaje jeszcze nieszczelnośc w tunelu nad grodzią, albo ktoś przeprowadzał jakiś kabel przez karoserie i nie uszczelnił dobrze miejsca przeprowadzenia przewodu
Bartekkita - 31-05-2014, 13:02
cezare, jak Twoj już tak będzie latał to piszę się na przejażdżkę
cezare - 01-06-2014, 08:42
https://www.dropbox.com/s...OJ0Mdqodkp-biya
fotki z pola walki ... ogólnie masakra
podlałem klejem do gumy uszczelkę szyby ( szukam nowej ) fotka 25 26 - tam szyba musiała być wyjmowana / wstawiana - cos nie chciało komuś przylegać - bo cała uszczelka tam zawsze była pomięta
odstawała ramka szyby drzwiowej - więc ja nagiąłem (sic!) by przylegała fot27 już OK
jedno ognisko korozji - zlokalizowane - poszła plomba z poxyliny - do lipca ma wystarczyć fotka 21 22 23
po teście na myjni - ciśnieniowej - kałuża 5x5cm
po deszczowej nocy - sucho
fotka wyjaśniająca skąd woda kapie - mnie rozluźniła
na całości tego co rude - był normalny lakier - ale woda musiała tam odstać swoje - więc jak tarłem to ręcznikami - to się lakier odklejał płatami - to co brązowe - to masa bitumiczna - coś jak plastry masy bitumicznej galwanizowane z blachą podwozia .. .. - wczołgałem się pod auto - ale tam nic ciekawego nie widać - żadnej dziury widocznej czy rozwarstwiającej się blachy
robertdg - 01-06-2014, 10:46
Nową uszczelke dostaniesz w sklepie z szybami samochodowymi, znając zycie pewnie bez demontażu szyby jej nie wymienisz
A ta dziura to chyba na łaczeniu ściany grodziowej.
cezare - 01-06-2014, 14:41
a tu dla ciekawostki - dlaczego dbamy o blachę w Pajero Pinin
i z uporem maniaka mówi się o kielichach - że ważne, że musi być go widać jak się auto kupuje - ze nie może być pod schowany pod konserwacją czy barankiem etc etc.
LINK
londolut - 01-06-2014, 15:14
Ale jajo To twoje truchło ma urwany kielon?
cezare - 01-06-2014, 15:44
londolut napisał/a: | Ale jajo To twoje truchło ma urwany kielon? |
moje jeszcze nie - ale w lipcu na rozbiórce wszystko się okaże
|
|
|