To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Passat B5FL AVF 130KM ----virus 162KM 400nM

mystek - 19-08-2014, 21:27

#Cezare - a wczoraj gadałem też o Accordach tych z lat 97-01 i tych następnych, takich z długimi światłami tylnymi i... tam to dopiero jest ciekawostka z zawiasem, bo... pada dosłownie wszystko! Nie tak, że tylko wahacze, ale wszystko, wraz z amortyzatorami :mrgreen:

Koleś, z którym gadałem (ma tego Accorda wypuszczanego od 2002 roku) mówi, że już ma dość i inwestuje w poliuretany. Komplet na przód 700zł, a na tył... jeszcze więcej :D będzie twardo, ale przynajmniej nie będzie musiał co chwilę tego wymieniać. Także nie wiem czy nie będziesz musiał zostać przy Passacie :P

PS: Misiek fajny, ta rdza, którą wrzuciłeś wygląda jak ciasto czekoladowe :P

cezare - 19-08-2014, 21:35

Fragu napisał/a:
cezare napisał/a:
wakacyjny śmietnik - nawet pamiętam skubańca... droga piękny wyprost.. budynków mieszkalnych już nie ma .. ludzi tym bardzoej .. ale znaku o końcu terenu zabudowanego też nie był

Biały Bór? Bobolice? Człuchów? :lol:

Trzebielino ;( .. a całą drogę się pilnowałem .. 2 rowery na bagażniku na klapę tylną .. z tyłu pies .. v-max maksymalnie 140 - bo jak nie to już widziałem odpadajacą klapę.. gościa omijającego rowery wpadającego do rowu w poślizgu i wypadajacego psa .. więc na spiętych workach jechałem ...

mystekbłagam - ja tu płaczę ;( ... a TY mi o cieście czekoladowym ... hahaha.. nigdy tak na to nie patrzyłem .. a tu taki z mitsu słodziak .. z poliuretanami nie jest tak lekko i gładko .. nie mog teraz znaeźć arta, ale gość miał w landcruiserze.. padły po 40 tys km .. generalnie gość przedstawił to dość logicznie .. wpada piasek bo musi między poliuretan i zaczyna żeźbic w metalu .. bo przeca nie spasuje tego na 0,0mm i zawsze tam coś wpadnie .. i po 40 tysiach miał duże problemy a luzy jak się pojawiły .. były .. oo mam .. znalazłem

link do arta

a co do Hondy .. była przeca przed Pajero nawet dla tego zanabyłem Misia, bo mi się wydało że też japoniec ... mechanik ma Hondę Accorda właśnie bez kombi .. teraz sprowadził bitego Accorda w kombi - bedzie go robił .. przeczesany przód z boku, zesliznęło się udeżenie po boku przodu.. nie dostał w podłuznicę ale obok .. drogi nie będzie... a Passatem zrobiłem już 110 tys km i jedyne co przemawia na korzyść Hondy prócz rocznika to układ kierowniczy - wszelkie audi i vw mają na kierownicy ( wspomaganiu ) takiego Agenta Muła, który jakby reaguje na Twoje polecenia z lekkim zdziwieniem .. w Hondzie czucie na kierownicy to bajka .... przegadałem nawet temat z jednym Audi / Hondziarzem .. no i odczucia co do tego mamy zadziwiajaco podobne - troszkę do tego tęsknię.. a Accord w Kombi - duuuuuży karawan ... a że mam Golden retrivera - to muszę mieć kombi - bo bym auta nie doczyscił ..a że zona wie co to czyścić tapicerkę po psie odkurzaczem - dlatego zawsze skóra xD ( na coś pies sie przydaje ) ;)

co poradzić - głownym nieustajacym problemem polaka to kasa.. w głupim dubaju za Mitsu pajero płacisz 100 tys pln w pl x 2 i jeszcze troszkę .. wrrrrrrrr....

Podstawowa cena Mitsubishi Pajero to 98 tys AED (83 tys PLN)
Wersja najwyższa 136 tys AED (115 tys PLN)

zachęcam : 2 minuta link do YT

EDIT : a wogóle to ten fotoradar jest sławny TRZEBIELINO
https://www.youtube.com/watch?v=cMhwfZfFJnA#t=30

oj ja głupi ;(

cezare - 22-10-2014, 13:16

mandat z trzebielna nie przyszedł - w passacie nic się nie zepsuło .. obecny przebieg 265 tys - dziś zmieniam filtry i oliwę .. tym razem leci Top Tec 4100 5W-40 z Liquid Molly..
romek atomek - 17-12-2015, 11:13

276 tys i dalej nic się nie zepsuło .. skorodowały tarcze i lekko biją .. jedynie - przez to, że passat jednak jest autem autostradowym, a na co dzień użytkuję Pajero Pinin'a - klocki się wżarły w tarcze ;) .. jedyna nowość - wziął olej ... 0,5l na te 11 tys km od zmiany ... a mandat z trzebielina nie przyszedł ;)
Owczar - 17-12-2015, 13:25

Rozmnozyles konta?
romek atomek - 17-12-2015, 14:13

Owczar napisał/a:
Rozmnozyles konta?

tamto mi uciekło już dawno, stąd i updateów nie było ... ale o ile grzebię co chwila "zaś coś" w Miśku .. ( audo z duszą... na ramieniu ) o tyle w tym VW to sam widzisz... rok bez update'u ... bo i nie ma co i o czym .. dobrze że się ma tu spisane co kiedy zrobiło - bo teraz wiem że za 3 tys km olej .. trzeba zmienić

Owczar - 18-12-2015, 09:19

Ale zwróć uwagę ze nie uzytkujesz go na codzień. Głównie dłuższe trasy. Choć generalnie Passat to dobre auto i jeśli trafisz niezajechana sztukę to możesz jeździć długo.

Ja jednak nie przelamalbym do Passata, a szczególnie do diesla. Każdy zachwyca się jak diesel mało pali, ale okazuje się ze jak się go ciśnie to wcale nie tak mało. Prawie 300 konne v8 z LPG wychodzi taniej niż mój ex diesel. Który owszem przy spokojnej jeździe palił w miarę sensownie o tyle na autostradach wciagal jak zły.

romek atomek - 18-12-2015, 12:51

Owczar napisał/a:
Ale zwróć uwagę ze nie uzytkujesz go na codzień. Głównie dłuższe trasy. Choć generalnie Passat to dobre auto i jeśli trafisz niezajechana sztukę to możesz jeździć długo.

wiesz, kupowałem go w cenie Carismy kiedy oba auta miały 5 lat... i do dziś kompletnie nie żałuję. Tak, dużo ich jeszcze będzie jeździć - szczególnie b5, bo to ostatnie samochody robione by się nie psuły - dążono wtedy jeszcze do perfekcji ... szczerze ? to mega wioska mieć pasata b5 w dieslu ;) , zwłaszcza jak mu się zaleje litr mixolu na 60 gnojówki .. dymi ? Panie to Diesel - on musi dymić ..

czy dużo pali ? nie udało mi się wyjść wyżej niż 8,5l / 100 - nie ma takich dróg w PL by spalił więcej .. nie bronię go nic a nic - ale jakby mi kto to wszystko zapakował do budy od nowej hondy accord w kombi - to bym chciał..

Owczar - 18-12-2015, 13:31

Tak jak pisałem, nie ma wątpliwości że to w pełni poprawne auto.
romek atomek - 18-12-2015, 16:32

Owczar napisał/a:
Tak jak pisałem, nie ma wątpliwości że to w pełni poprawne auto.

ale ja też wiem że to wioska... lekki teraz obciach .. ... xD miłego weekendu !!!!
beat na dziś ! i nie widzę inaczej

Owczar - 18-12-2015, 17:00

Wioska jak wioska. Ja nie szufladkuje właścicieli aut. Mi bardziej brakuje indywidualności, charakteru, czegoś co wyróżnia to auto spośród innych. To w sumie mój główny zarzut do tego auta :)
Galancior94 - 19-12-2015, 13:51

Passat to bardzo przyjemne auto dla użytkownika, jak sie trafi nie zajeżdżoną sztuke. Z zewnątrz gorzej, ale passat też może sie podobać. Ksenon, felgi 17" oraz lekkie obniżenie wystarczą by to auto sie jako tako prezentowało, wiadomo, nie będzie to galant, ale już coś :)
Sam posiadam takiego fl'a z avf pod maską, lecz bez chipa, na hamowni wypluł 136KM i 302,5Nm i to zdecydowanie wystarczy do sprawnego poruszania sie w mieście jak i w trasie. Jak go kupowałem w czerwcu tego roku miał 268tyś, dziś ma 278tyś i kompletnie nic złego sie z nim nie dzieje, poza pierdołami typu końcówki drążków, łączniki stabilizatora, guma pod sprężyną, czy klocki hamulcowe ;) Jedynie padł mi alternator (bądź regulator napiecia), passat na chwile tracił ładowanie, po chwili wracało, wymieniłem alternator i śmiga dalej :) Spalanie w cyklu mieszanym od 6l-7l, a w trasie do Herninga spalił mi 6.5l, lecz jechałem głównie 140kmh :)

Zdjęcia swojego passata posiadasz? Bo wszystkie wygasły ;)

romek atomek - 19-12-2015, 16:30

Galancior94 napisał/a:
Passat to bardzo przyjemne auto dla użytkownika, jak sie trafi nie zajeżdżoną sztuke. Z zewnątrz gorzej, ale passat też może sie podobać. Ksenon, felgi 17" oraz lekkie obniżenie wystarczą by to auto sie jako tako prezentowało, wiadomo, nie będzie to galant, ale już coś :)
Sam posiadam takiego fl'a z avf pod maską, lecz bez chipa, na hamowni wypluł 136KM i 302,5Nm i to zdecydowanie wystarczy do sprawnego poruszania sie w mieście jak i w trasie. Jak go kupowałem w czerwcu tego roku miał 268tyś, dziś ma 278tyś i kompletnie nic złego sie z nim nie dzieje, poza pierdołami typu końcówki drążków, łączniki stabilizatora, guma pod sprężyną, czy klocki hamulcowe ;) Jedynie padł mi alternator (bądź regulator napiecia), passat na chwile tracił ładowanie, po chwili wracało, wymieniłem alternator i śmiga dalej :) Spalanie w cyklu mieszanym od 6l-7l, a w trasie do Herninga spalił mi 6.5l, lecz jechałem głównie 140kmh :)

Zdjęcia swojego passata posiadasz? Bo wszystkie wygasły ;)

Fajnie - przebieg zatem mamy praktycznei taki sam .. mój w serii wypluł dużo za dużo ..
a hamowałem go przy 220tys km .. posiadam od 147 tys ..
znajdę jakies fotki - coś wrzucę..

tu coś znalazłem : link google drive

Galancior94 - 19-12-2015, 18:39

Wersja Highline? Mój to niestety Trendline, ale ksenony, tempomat, fotele takie jak u Ciebie (tylko że skory nie mam), trójramienna kierownica i reszta pierdół najważniejszych jest :) I ten kolor, pistacjowy :mrgreen: no i też variant ;)

Co do mocy, to mój wypluł odpowiednią ilość koni, ale za mało niutków, lecz podejrzewam że to wina dwumasy i sprzęgła które teraz wymieniam, bo zaczęła buda drgać, na szczęście koszt nie duży w porównaniu do innych wynalazków ;)

romek atomek - 19-12-2015, 18:45

ja xenonków nie mam - założyłem raz chińczyki .. zakłucały mi radio - wszelkie filtry na nic się zdały .. no i na przeglądach pytania "spryskiwacze gdzie ? samopoziomowanie gdzie ? " = to jak isę jeden żarnik sypnał wymieniłem na zwykłe.. soczewki tak, zostały .