Nasze nieMiśki ;-) - Odyseja Seichan
Tomek - 07-03-2014, 11:14
sveno napisał/a: | Mercedesem Vito/Viano? |
to nie ta klasa
Vito ciężko nazwać przytulnym rodzinnym minivanem
_Slawek_ napisał/a: | Sienna jest ładniejsza od Hondy |
Sienna - fuj !
Sunderland86 - 07-03-2014, 11:24
Vito tak szybko koroduje że aż słychać mlask
sveno - 07-03-2014, 15:26
Sunderland86 napisał/a: | Vito tak szybko koroduje że aż słychać mlask | to mi nowość napisałeś. W poprzedniej firmie w której pracowałem było 7 Vito, w obecnej mamy 2, żadne nie ma problemu z korozją. Pierwsza generacja owszem rdzewieje, ale w drugiej chyba usunięto ten problem.
tomek84 napisał/a: | to nie ta klasa | dlaczego? Wymiarami i wyposażeniem są równe Fakt, że występowały w wersji Van/ciężarówka....
Hugo - 07-03-2014, 16:48
sveno napisał/a: | nie zastanawiałeś się nad Mercedesem Vito/Viano | I na dzień dobry walka z korozją na każdym możliwym elemencie
robertdg - 07-03-2014, 19:45
sveno napisał/a: | Mercedesem Vito/Viano? | To gnije gorzej od Galanta, znajomy w firmie miał głownie takie auta, jednak gdy zaczeły wychodzić parchy to posprzedawał te cuda i przesiadl się na całkiem inna marke
Olivia - 07-03-2014, 20:50
Potwierdzam. Vito a powiem nawet więcej, większość MB ma problem z korozją. Na lotnisku we Wrocławiu i u nas mają Vito. Auta wożą nas z lotniska do hotelu. Samochody mają sporo rdzy na podłodze i drzwiach. Progi zdrowe.
Poza tym silniki 2.2 cdi cierpią na słabą żywotność. Te motory wytrzymują max. 200 tyś. km. przy dobrym traktowaniu. Szczególnie jest to widoczne w większych Sprinterach.
Po tych zdjęciach Hondy przedstawiających wnętrze wyposażenie w Mercedesie jest bogatsze.
sveno - 07-03-2014, 23:39
Olivia napisał/a: | Poza tym silniki 2.2 cdi cierpią na słabą żywotność. Te motory wytrzymują max. 200 tyś. km. przy dobrym traktowaniu. |
"a kierowca autobusu wstał i klaskał..."
_Slawek_ - 08-03-2014, 02:15
tomek84 napisał/a: | sveno napisał/a: | Mercedesem Vito/Viano? |
to nie ta klasa
Vito ciężko nazwać przytulnym rodzinnym minivanem |
Dokładnie. Dajcie już spokój z tymi mercedesami. To nie temat o samochodach dostawczych w wersjach dostosowanych do przewozu osób
Honda w końcu dostała tablice LU, OC pomimo niedawnej szkody wyszło tylko niecałe 100zł wyższe niż w zeszłym roku za galanta i to w tym samym TU Dzisiaj, a właściwie już wczoraj odebrana po regeneracji maglownicy i wymianie łapy z poduchą i zaprowadzona na przegląd hamulców. Jednak to nie tarcze z przodu były krzywe tylko piasty. Ktoś kiedyś za mocno przy nich pracował młotkiem Krzywizna minimalna ale przy hamowaniu z wyższych prędkości jest to odczuwalne. Także najbliższe plany to poszukiwanie piast z łożyskami na przód, a następnie dopiero wymiana tarcz i klocków z przodu.
Pamiętam zachwyt brzmieniem V6 w rekinie przy pierwszej jeździe 5 lat temu. Muszę przyznać, że Honda brzmi nie gorzej jeśli nie lepiej Szkoda, że V8 tam nie wkładali
robertdg - 08-03-2014, 08:05
http://allegro.pl/piasta-...3954657695.html
http://allegro.pl/lozysko...4036897638.html
Dzwonić, upewniać się (albo w lokalnej hurtowni łożysk się zorientować), po co zwlekać, jeszcze tarcze się pogną
_Slawek_ - 08-03-2014, 13:12
A co ja pół nocy robiłem Pół Internetu przeszukałem tylko godzina na dzwonienie była kiepska Ponieważ występują 2 rodzaje łożysk ustaliłem w ASO, że od 2005 pasuje już tylko wersja z magnetycznym czujnikiem ABS, czyli ta sprawa byłaby już załatwiona: http://usaolkusz.istore.p...0-wb000020.html
Cena całkiem znośna przyrównując do ceny w USA. Są wprawdzie jakieś koreańskie wynalazki NTY na allegro za 120zł ale to chyba za duże ryzyko. Pozostaje zatem łożysko Timkena.
robertdg - 08-03-2014, 17:59
O widzisz, dodatkowo dobrze że na stronie piszą:
Cytat: | !!! UWAGA proszę zwrócić uwagę podczas montażu by pasek magnetyczny znajdował się po stronie czujnika ABS !!!
ODWROTNE ZAMONTOWANIE ŁOŻYSKA SPOWODUJE STRATĘ SYSTEMU ABS !!! |
Widziałem takie zamontowane na odwrót o dziwo przez renomowane stacje
Bizi78 - 08-03-2014, 19:51
_Slawek_, może katalog części ci się przyda:
http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda
Xsystoff - 08-03-2014, 20:03
_Slawek_ napisał/a: |
Dokładnie. Dajcie już spokój z tymi mercedesami. To nie temat o samochodach dostawczych w wersjach dostosowanych do przewozu osób |
Bo typowym vanem byla R-klasa, a nie blaszaki Vito/Viano. Bylo tam tez i V8, i 500 koni w amg, ale to zdecydowanie nie ten budzet co Honda.
_Slawek_ - 09-03-2014, 09:10
Dzięki, katalog części zawsze się przyda. Jest jednak problem z piastami. Chyba będę musiał kupować na ebay'u... W ogłoszeniach w PL podają inny nr części 44600-SDA-A10 i że pasuje do Odyssey 2003-2008. Wszystko się zgadza, tylko zapominają dodać, że chodzi o wersję RHD a to już przecież całkiem inny samochód
_Slawek_ - 11-03-2014, 20:06
Dzisiaj zostały wymienione świece (NGK IZFR5K-11), uszczelka pod kolektorem i przeprowadzona regulacja zaworów. Jutro powinny dotrzeć łożyska Timkena/NTY?, tarcze CBK i klocki Raybestos... Nic nie mówiące mi nazwy Ale nic nie pasowało od producentów po tej stronie oceanu...
|
|
|