Nasze Miśki - Wredny Galant
arturj123 - 24-04-2014, 16:55
Ten Galant ma ogromnego pecha
arturj123 - 24-04-2014, 16:58
The One napisał/a: | A już w ogóle jak sobie przypomnę, jak jeden z braci wskoczył w auto i poszedł w długą za przejeżdżającym obok nich Evo, to nie dziwię się, że panewki poszły się j...
|
Od kiedy od szybkiej i dynamicznej, a nawet i sportowej jazdy "psujesz" silnik? Te silniki są do tego stworzone by mieć jakąś radość z jazdy
Oczywiście nie można przesadzać, ale nie można też jeździć jak typowy kierowca Toyoty Avensis ...
dorianps2 - 25-04-2014, 09:29
Dzisiaj w trakcie trasy do pracy, kolejna niemiła niespodzianka. Skrzynia mi na światłach szarpneła przy ruszaniu. Niestety radio miałem włączone i nie do końca słyszałem co się dzieje. Jakby bieg zaskoczył po chwili z luzu. Pytanie czy to przypadek, czy skutki stłuczki, czy może jeszcze coś innego. eech
The One - 25-04-2014, 09:41
[/quote]Od kiedy od szybkiej i dynamicznej, a nawet i sportowej jazdy "psujesz" silnik? Te silniki są do tego stworzone by mieć jakąś radość z jazdy
Oczywiście nie można przesadzać, ale nie można też jeździć jak typowy kierowca Toyoty Avensis ...[/quote]
arturj123 źle mnie zrozumiałeś, zastosowałem skrót myślowy Po prostu zimnym autem wyskoczyć na full obrotach w pogoń za Evo to mało rozsądny pomysł... (tym bardziej za Evo) Mniejsza z tym, bo przecież okazało się, że to jednak dwa różne auta.
Sam wychodzę z założenia, że kupując auto z 2.5 V6 pod maską ma się pełną świadomość, że nie będzie się częstym gościem na prawym pasie...
EOT
Dorian, nad Twoim autem krąży jakieś fatum, masakra :/ W EuroTim jak zapytałem o opinię i awaryjność TipTronic'a to gość stwierdził, że póki wszystko działa, to jest bajka, ale w razie czego - przynajmniej w Bydgoszczy - ciężko jest znaleźć kompetentnego mechaniora, który podjąłby się skutecznej naprawy automatu.
Pozdro
dorianps2 - 25-04-2014, 09:59
Teraz wszystko zależy od ubezpieczyciela. Zobaczymy ile mi wyliczą... i wtedy pomyślę co dalej z tym nieszczęsnym Galem. Czy go robić pod siebie, czy pod sprzedaż, czy moze wcale nie robić, tylko sprzedać jak jest.
Po pracy jeszcze przetestuje go, a jak rzeczoznawca raczy się w końcu do mnie odezwać, to mu nadmienie co się dziwnego zaczęło dziać po stłuczce. Jakby nie patrzeć, wcześniej takiego czegoś nigdy nie doświadczyłem ze skrzynią.
demoniszcze - 25-04-2014, 10:09
Podobno tutaj bardzo dobrze ogarniają http://www.dulcet.pl/inde...=451&did=0&l=pl
Owczar - 25-04-2014, 11:18
A olej w skrzyni kiedy zmieniany?
dorianps2 - 25-04-2014, 12:44
zmieniany przy naprawie silnika czyli jakos w listopadzie
Owczar - 25-04-2014, 16:48
Jaki został wlany? Metoda wymiany dynamiczna? Ile oleju weszło?
dorianps2 - 25-04-2014, 18:31
Wszystko już jasne. Ze skrzyni wycieka olej, cały dół samochodu mokry. Podstawiłem miske tylko pod auto i tyle. Czekam na rzeczoznawce, już mu powiedziałem że musi do mnie przyjechać bo ja autem już nigdzie ruszyć się nie mogę. Jako że strzała dostałem w koło to najprawdopodobniej od tego dostała też skrzynia ;/
Owczar - 25-04-2014, 21:00
Sprawdź skąd cieknie najpierw. Bo micha lubi przerdzewieć.
dorianps2 - 14-05-2014, 09:44
Heja heja, powróciłem z Portugalii tak więc mogę się zabrać za samochód. Na dzień dobry niemiłe zaskoczenie od Pana co robił kosztorys. Wycenił wszystko na niecałe 4 tys. Już mu odpisałem że jest śmieszny, z resztą sami sprawdźcie sobie. Zderzak przedni? Do posklejania. Także doradźcie teraz co najlepiej zrobić. Jechać do aso na wycene? Czy co?
Bartekkita - 14-05-2014, 23:15
dorianps2, kurcze było gdzieś o tym sporo nie dawno na forum, ale teraz nie mogę znaleźć
dorianps2 - 12-06-2014, 12:47
Witajcie ponownie! Po długiej ciszy i w sumie zapomnieniu o galancie, czas go ruszyć. Sprawa ląduje w sądzie. Niezależny rzeczoznawca z pzmotu wycenił szkody na 12800 zł.Do tego dochodzi jeszcze faktura za wypozyczenie auta oraz lawete, wiec te ich 4tys to w tylek niech sobie wsadzą. Powiadomie jak się dalej sprawa rozwiąże
A teraz:
Czy ma ktoś może na sprzedaż błotnik lewy przedni? Najlepiej w kolorze srebrnym jak mój?
Kierunkowskaz lewy przedni do wersji avance?
Pompa abs MR510739?
Kupię od zaraz na wysyłkę do Bydgoszczy
oraz jeszcze...rozporka kielichów na przod. tez chetnie bym przygarnął
Fragu - 12-06-2014, 13:10
dorianps2, rozporke poszukaj na allegro...pytanie czy zalezy Ci na oryginale czy na produkcie od Staffa
|
|
|