Nasze Miśki - Wymarzone V6 -> czyli srebrna strzała Vrangsinna...
sveno - 20-08-2015, 12:37
wlodek93 napisał/a: | fekgi robia robote | taaaa, jak lekko przymrużysz oczy lub patrzysz z daleka to zupełnie jak stalówki.
Marcino - 20-08-2015, 13:07
sveno napisał/a: | wlodek93 napisał/a: | fekgi robia robote | taaaa, jak lekko przymrużysz oczy lub patrzysz z daleka to zupełnie jak stalówki. |
Z czarnymi kołpakami:)
inq - 20-08-2015, 13:27
sveno, Ty widzisz coś więcej niż fioletowe sedany w manualu?
vrangsinn, przy czarnych felgach niestety trzeba mega dbać o czystość opon Też miałem czarne felgi w poprzednim Galu i co 2-3 dni pół godziny czyścić felgi i opony trzeba było
sveno - 20-08-2015, 20:15
inq napisał/a: | sveno, Ty widzisz coś więcej niż fioletowe sedany w manualu? | eeee ale o co chodzi? Fioletowego sedana w manualu jeszcze nie widziałem (jeśli pytasz o Galanta) jeżeli Torpa jest fioletowy (nie znam się, zawsze osąd koloru zostawiam żonie, podobno kobiety widzą więcej barw, my jesteśmy bardziej jak psy ) to tak, widziałem.
inq, pijesz do tego, że nie napisałem "och , ach" tylko dla równowagi "łeeee i fuj"? Tak już mam i tak jest bezpieczniej: ludzie przestaną mówić, że należę do "forumowego kółka wzajemnej adoracji"
inq - 20-08-2015, 21:45
Z tym fioletem to pomyłka była. Tak jak napisałes skonsultowalem z żoną i chodziło o bordowy Twój
Kiedyś drwiles, że 17ki w Galancie to porażka, brak komfortu itd. Za jakiś czas sam zamontowales takie koła. Wtedy było fuuj a teraz jest super. Można skrytykowac, ale z sensem. Tekst o stalowkach, zaciąga trochę wsią.
fj_mike - 20-08-2015, 22:13
inq napisał/a: | Z tym fioletem to pomyłka była. Tak jak napisałes skonsultowalem z żoną i chodziło o bordowy |
Prawdziwy facet zna dwa kolory
Czarna felga pasuje najlepiej z czarnym, oczywiście wg mnie.
Jestem też zdania, że każdy robi z autem to na co ma ochotę. Właścicielowi m się podobać.
Marcino - 21-08-2015, 00:42
I zgadzam się z Mike każdy robi co chce... ale jak sie innym nie pod0oba to trudno choć...
inq napisał/a: | i co 2-3 dni pół godziny czyścić felgi i opony trzeba było |
Ale po co.? to już jest posrane....
mkm - 21-08-2015, 01:35
Jak to po co?
Żeby nie wyglądały jak na zdjęciu z poprzedniej strony.
Przy srebrnej/jasnej feldze opona zawsze jest "czarna", przy czarnej robi sie "szara", "brązowa" i to wygląda kiepsko.
Coś jak buty uwalone w błocie
inq - 21-08-2015, 06:14
Dokładnie. Najpierw mycie a potem i tak czernidlem trzeba przelecieć.
mkm, dobrze, że na zdjęciu z poprzedniej strony, a nie na zdjęciu powyżej
Marcino - 21-08-2015, 09:16
mkm napisał/a: | Przy srebrnej/jasnej feldze opona zawsze jest "czarna", przy czarnej robi sie "szara", "brązowa" i to wygląda kiepsko |
OKI, to jest jasne..:)
sveno - 21-08-2015, 12:44
inq napisał/a: | Kiedyś drwiles, że 17ki w Galancie to porażka. | Drwiłem? Wskaż konkretny cytat. Wyraziłem swoją opinię, ale o ile pamiętam to nie drwiłem z tego.
inq napisał/a: | że 17ki w Galancie to porażka, brak komfortu itd. | i dalej tak uważam, sytuacje ratuje trochę wyższy profil opony (np. 205/50R17 zamiast 215/45R17, subiektywnie różnica w odczuciach jest kolosalna) ale i tak nie ma porównania pod względem komfortu do 195/65R15. Dalej przytaczałem następujące argumenty przeciw 17-stką:
-będziesz częściej prostował felgi
-opony droższe
-prawdopodobnie większe spalanie.
Plusy jakie płyną z większych felg to:
-lepsze prowadzenie auta (niższy profil opony)
-wyglądają o niebo lepiej od choćby nawet cal mniejszych felg.
I właśnie ten drugi argument plus fakt, że trafiły się mi felgi w okazyjnej cenie sprawił że:
inq napisał/a: | Za jakiś czas sam zamontowales takie koła. | Nie można mieć wszystkiego, a życie to sztuka kompromisu.
inq napisał/a: | Tekst o stalowkach, zaciąga trochę wsią. |
i to jest twój kontrargument? Serio? Bo ktoś napisał coś sprzecznego z Twoimi poglądami?
Możesz skrytykować moją krytykę, ale z sensem proszę.
Jeżeli osobiście Cię dotknęło to, że uważam iż czarne felgi wyglądają ja stalówki to przepraszam. To tylko moje, własne, nic nie znaczące zdanie z którym możesz się nie zgodzić, co więcej możesz je mieć głęboko gdzieś i o nim zapomnieć, ale nie pisz, że zalatuje wsią.
vrangsinn - 21-08-2015, 12:54
inq napisał/a: | sveno, Ty widzisz coś więcej niż fioletowe sedany w manualu?
vrangsinn, przy czarnych felgach niestety trzeba mega dbać o czystość opon Też miałem czarne felgi w poprzednim Galu i co 2-3 dni pół godziny czyścić felgi i opony trzeba było
|
co prawda to prawda, opone jak i samą felge trzeba baardzo częscto czyścic...ale cos za coś...mi to nie przeszkadza....przeszkadza mi tylok fakt ze do domu mam 200m drogi "piaskowej" i po wyjechaniu juz mma obkurzone ranty....
vrangsinn - 27-08-2015, 17:03
Pokaz wnętrza po czyszczeniu skór mleczkiem avel...szczerze mówiąc, prawie nie widze róznicy....

następny etap uzupełnienie braków na fotelu kierowcy i ponowne obszycie kierownicy skórą...
inq - 28-08-2015, 08:46
Jaki masz przebieg?
vrangsinn - 28-08-2015, 13:03
inq napisał/a: | Jaki masz przebieg? |
aktualnie dobijam do 156 tys
|
|
|