Nasze Miśki - Fake Carisma MSX by Rzucio :>
Rzucio - 29-06-2015, 18:37
Piwor napisał/a: | 2.5 z EA? |
Dokładnie
Piwor - 29-06-2015, 18:56
Też to jest jakieś wyjście. Powodzenia.
Aliass - 29-06-2015, 19:10
łoo Panie piękna, przednie lampy przyciemniałeś? bo też planowałem coś ze swoimi zrobić, niestety kupić ładnych kloszy pod xenon się nie da przyciemnionych do Naszej wersji. Byłem pytać u takiego kolesia to za modyfikację (ścieranie na czyste) i przyciemnienie liczy 400zł. ale efekt podobny do tych jak depo do nowszej wersji.
coś takiego, przyznaję, że trochę będę się wzorował twoją w modach
Rzucio - 29-06-2015, 19:25
Aliass napisał/a: | łoo Panie piękna, przednie lampy przyciemniałeś? bo też planowałem coś ze swoimi zrobić, niestety kupić ładnych kloszy pod xenon się nie da przyciemnionych do Naszej wersji. Byłem pytać u takiego kolesia to za modyfikację (ścieranie na czyste) i przyciemnienie liczy 400zł. ale efekt podobny do tych jak depo do nowszej wersji.
Obrazek
coś takiego, przyznaję, że trochę będę się wzorował twoją w modach |
Rozklejałem i przyciemniałem srodek wokoł odbłysku,teraz poluje na nowki ori bo ciezko juz dostać
Aliass - 29-06-2015, 19:39
efekt wyszedł Ci mega fajny, tylko mogło by być trochę bardziej przyciemnione jak dla mnie
Rzucio - 29-06-2015, 19:41
Aliass napisał/a: | efekt wyszedł Ci mega fajny, tylko mogło by być trochę bardziej przyciemnione jak dla mnie |
Wyszło jak wyszło no ale to jeszcze nie koniec modzenia...
Rzucio - 21-10-2015, 21:39
Troche czasu uplynelo wiec postanowilem odswiezyc troche temat.
Z autem oczywiscie z biegiem czasu cos sie zmienia a wiec po kolei...
Stare sprzeglo mialo juz dosc,wiec misiek otrzymal nowiutkie sprzeglo.
Bolid po grubszej awarii doczekal sie swapa na wieksze serduszko,mianowicie stara jednostke 1.6
zastapilem silnikiem o poj. 1.8 sohc. Zmienil sie rowniez wyglad wizualny,doszly ori owiewki
szyb przednich,ori maske,grill sport edition,halogeny,dokladki progowe i najwazniejsze zderzak
z dokladka z wersji msx. Oczywiscie nie spoczywam na laurach i juz mam kolejne plany na mody...
Rzucio - 09-11-2015, 19:44
Misiek aktualnie po ostatnich modyfikacjach:
Paweł W. - 28-11-2015, 17:24
Witam,
Az mi opadla szczeka, nie wiedzialem ze z Carismy mozna takie cacuszko zrobic.
G R A T U L U J E, D O P I N G U J E.
POZDRAWIAM
Pawel
Paweł W. - 28-11-2015, 19:05
Aha, czy elementy wnetrza wyklejaasz jakims ogolnodostepnym carbonem.
Ja tez chce zrobic sobie kilka elementow, ale chce dowiedziec sie gdzie mozna.zdobyc jakas dobra wykleina.
Nadal jestem pod wrazeniem. ECH...Gdybym mial jakis garazyk
Pawelku, tylko nie przesadz, bo efekt juz jest bajeczny.
Czesc.
Pawel
Paweł W. - 28-11-2015, 19:19
Przepraszam, to jeszcze raz ja.
Nie wiem, ktory z Kolegow pisze " 1600zl. to tanio". Powi.ien jezdzic PORSCHE, tam oryginalne klocki na przod tyle kosztuja.Powodzenia.
P.
Rzucio - 10-12-2015, 14:46
Carbon jest ogolno dostepny firmy 3M.
Reszta srodka jest pomalowana na czarno. Auto jest jeszcze nie skonczone.
Ogolem wszystko idzie w wolnym tempie,niebawem bedzie dalsza relacja.
Pozdro
ludinho1 - 11-12-2015, 21:38
Cześć. Mam kilka pytań apropo twojego silnika bo udało mi się nabyć taką carismę i zastanawiam się nad aplikacją silnika do colta V. Ile ten silnik u ciebie pali waszki ? , ma jakieś bolączki ? , i jak z cenami i dostępnością części do niego ?
Rzucio - 12-12-2015, 06:32
Z silnikiem nie mam zadnych problemow. Pali tak ok 9-10l.
Mam do wymiany przeplywke wiec narazie trudno obadac ile pali,
jest elastyczny i dobrze przyspiesza. Co do czesci mysle ze nie ma problemu z tego
co sie orientowalem.
ludinho1 - 12-12-2015, 14:02
dzięki za info. czyli takie podstawowe części silnika jak rozrząd , uszczelki itp to są do kupienia bez problemu rozumiem . Bo gdzieś naczytałem że wiele części to tylko ASO , że sklepy robią karpia i oczy w pięć złotych i nie wiedzą o jakim msx klient mówi
|
|
|