To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Outlander a jego silnik 2.0 Di-D.

przemek624 - 06-05-2007, 23:28

Samochodzik ma byc dopiero w sierpniu :cry: w kolorze zlotym. Dealer powiedzial ze jak bym zamowil srebrny albo czarny to by byl w czerwcu. Samochod w wersji Instyle
Anonymous - 16-05-2007, 14:55

Hej to jak dostaniesz juz to autko to napisz jakie sa twoje wrazenia z tego systemu dzwieku jaki jest w nim zamontowany.
Ja chcialem posluchac ale zaden dealer nie ma tej wersji Outka na stanie :(

przemek624 - 16-05-2007, 20:14

Jezeli ktos chce zobaczyc filmik nowego Outlandera w super jakosci to polecam ten:

http://88.191.20.67/video...T_HDTV_720p.wmv

Anonymous - 24-05-2007, 18:40
Temat postu: CHIP w OUTLANDERZE
Witam Wszystkich!!!! Jestem od ok miesiąca posiadaczem Outlandera i trochę ciężko mi się przestawić z benzyny na diesla....te konie pod maską są raczej pociągowe niż wyścigowe :-) .Niesamowite jak na serpentynach słowackich przy 7 osobach na pokładzie na IV biegu pod sporą górkę zbiera sie ten wozik i jeszcze przyśpiesza :-) . Zastanawiam się również nad chipem....Jeżeli ktoś już będzie miał sprzęt zachipowany to proszę niech podzieli się wrażeniami...co się zmienia po tym zabiegu.

Pozdrawiam

Anonymous - 24-05-2007, 23:10

ja będę miał chipa, już zamówiłem :-)
auto odbieram w sobotę, i jak tylko przejadę pierwsze 1000km (bo tyle trzeba na dotarcie), to od razu chipuję program.

podobno ktoś zchipował ten silnik na 200KM i na autostradzie pędził 230km/h !!! Nie był to niestety ten fabryczny chip, ale zamontowany przez jakąś profesjonalną firmę która specjalizuje się w volkswagenowskich silnikach diesla...

Gene - 25-05-2007, 07:53

Ale masakra... po co kupowac taki samochod a potem krecic go na 200 koni. Ja nie moge, to nie jest auto do tego przeznaczone. Chcecie sie scigac - to od tego sa lepsze wozy.

:?

Anonymous - 25-05-2007, 08:04

No witam:-) Nie chodzi mi o zrobienie z mojego Outka wyścigówki formuły 1 ale poprawę komfortu jazdy i bezpieczeństwa dynamicznego, autko ważące 1,7 t i te 140kM to wystarczy ale....
:lol:

Anonymous - 25-05-2007, 23:36

w rzeczy samej :-)

jak zabieram się do wyprzedzania przy np 120km/h, to wolę żeby to trwało parę sekund, a nie kilka minut :-)

więcej koni = lepsza kultura jazdy

a wyciąć jakiegoś maślaka beemą przy okazji nie zawadzi ;-)

Anonymous - 18-06-2007, 10:58

Witam.
Od tygodnia użytkuję nowego Outlandera. No cóż - silnik jaki jest taki jest. Nie jest to demon szybkości. W zasadzie poniże 2000 obrotów jest dość ospały. Pewnie się przyzwyczaję- :lol: - nie mam wyjścia.
Zastanawia mnie taki efekt - na drugim biegu przy obrotach 2100-2200 potrafi go z lekka przydusić. Wcześniej jeździłem tylko benzynowymi pojazdami.Czy jest to efekt turbodziury?, czy może coś innego.
Pozdrawiam

Anonymous - 21-06-2007, 00:26

alvent napisał/a:
Witam.
Zastanawia mnie taki efekt - na drugim biegu przy obrotach 2100-2200 potrafi go z lekka przydusić. Wcześniej jeździłem tylko benzynowymi pojazdami.Czy jest to efekt turbodziury?, czy może coś innego.
Pozdrawiam

U mnie tego nie ma :-) Mam co prawda jeszcze mały brak płynności przy zmianie biegów (bo jedynka i dwójka są bardzo krótkie), ale żadnej turbodziury u mnie nie ma.
Może jakieś lepsze paliwko wlej...

UWAGA! podobno (nie jestem specem od TURBOdiesli) po ostrej lub dłuższej jeździe, należy po przyjechaniu do punktu docelowego pozostawić silnik na wolnych obrotach (na jałowym biegu) przez kilka minut. Zwiększa to żywotność turbosprężary.
Znajomy zatarł ją w Golfie po 90000km bo tego nie robił. W instrukcji od Outlandera nic nie ma na ten temat, ale ponoć jest to znana kwestia związana ze sprężarkami... Słyszeliście o tym i ile w tym prawdy?

Gene - 21-06-2007, 07:49

Tak to prawda, jesli jedziesz ze 2 h 160 i od razu pojedziesz pod dom, zostaw niech troche ochlonie. Ale jesli po tej trasie czeka Cie przebierzka w miejskich korkach to spokojnie dojedz do celu i bez stresu zgas samochod.
Anonymous - 21-06-2007, 08:05

Też przesiadłem się z benzyny na turbodiesla OUTQA i również chyba wyczuwam turbodziurę chociaż jeżdzę na VERVIE ON . A co to tego co mówi Gene to prawda .... Jak odbierałem auto to powiedzieli mi o tym w salonie.
PS. Z ciekawości ile Wam pali ten OUTEQ???? średnio oczywiście... i niech nikt nie mówi,że tyle ile się wleje do baku... :wink:

Anonymous - 21-06-2007, 09:47

przemek624 napisał/a:
Zamówiłem właśnie nowego Outlander'a w wersji Instyle, kolor nadwozia "Dune Beige" i wewnątrz beżowa skorka z czujnikami cofania 8)

Czytajac przez forum zainteresował mnie watek chipu firmy Rallitronic. Jakie sa jego koszty i o ile może sie zwiększyć spalanie silnika?? :roll:

Instyle - 2xczarny, odbiór w lipcu. 8)

Ile dopłaciłeś za czujniki i czy zakładane w fabryce czy u dilera? Ja przy zamowieniu nawet o tym nie pomyslałem a teraz chuba żałuje. :?

Gene - 21-06-2007, 10:53

w aso popros ...zrobia, ze sie ksiaze jeszcze ponajezdza :wink:
Anonymous - 21-06-2007, 11:40

Gene napisał/a:
w aso popros ...zrobia, ze sie ksiaze jeszcze ponajezdza :wink:

mozesz jaśniej :idea: