Nasze Miśki - Galant V6
Tomii - 09-12-2014, 19:30
proszę:
http://www.auto-truck.pl/...RO---NEXIA.html
valdor - 09-12-2014, 21:47
O kurcze dzięki a już chciałem zamawiać ze Stanów. Znalazłem na
Amazonie zamiennik do galanta za 20 dolców
valdor - 20-12-2014, 10:54
2 i pół miesiące wymieniałem płyn chłodniczy na różowe borygo.. dziś sprawdzam a on poniżej minimum. Co on tak szybko uleciał??? To raczej nie jest normalne, dodaj jeszcze że włałem cały baniak 5l oczywiście. Pewnie bd musiał podjechać do warsztatu aby sprawdzić szczelność. Akurat na same święta..
WreX - 20-12-2014, 12:11
valdor, może się układ odpowietrzył? sprawdzałeś np 1-2 dni po wymianie i po kilku jazdach? no i przez - temperatury to się objętość zmniejsza
valdor - 21-12-2014, 09:34
Okej teraz będę kontrolował sprawę co 2 dni. Mam nadzieję, że to nie problem z rozszczelnieniem.. Dodam tylko, że temperatura silnika jest w normie. Dzięki za odzew
valdor - 08-03-2015, 21:48
Siemanko, po długiej przerwie melduje się z pytaniem do szerszego grona osób.
Lada dzień oddaje felgi do kompletnej renowacji i tutaj moje pytanie. Kolor. Mam kilka opcji i potrzebuje opinii osób trzecich a do kogo się zwrócić jak nie do Was
1. Zostawić kolor oryginalny jedynie go odświeżyć.
2. Czarny mat/połysk
3. Czarny mat/połysk + polerowany rant
4. Srebrne perłowe (prawie jak browar)
Także szukam używanych sprężyn Eibacha do obniżenia auta.
Paweł84 - 08-03-2015, 23:00
takie jak są
eremita - 09-03-2015, 08:30
Ja bym zrobił całe srebrne
valdor - 09-03-2015, 09:51
Dzięki za zdanie chłopacy ;d
valdor - 14-04-2015, 20:59
Felgi odświeżone, został oryginał.
Krótka historia z dzisiaj, jechałem do lakiernika aby wycenił mi koszt naprawy nadkoli i tylnego zderzaka.. wszystko ładnie pięknie zajeżdżam do niego zatrzymuje się w bramie gaszę silnik a tu co? Biały dym spod maski.. od razu pomyślałem chłodnica.
Szczęście w nieszczęściu że zaraz obok znajduje się mechanik samochodowy do którego jeżdżę z duperelami typu malowanie felg, zmiana kół, zbieżność itp. Pobiegłem raz dwa i okazało się że pękł wężyk górny od chłodnicy olejowej. Przyczyną jest prawdopodobnie olej który sprawił, że ów wężyk pękł pod wpływem ciśnienia. Reanimacja starego przez skrócenie go i miś zdrowy. Kosztowało mnie to sporo nerwów i stówkę w plecy.
Drugi nie pokojące zjawisko to głośnie stukanie silnika na gazie.. coś ala diesel. Na PB wszystko cacy więc to raczej problem nie leży po stronie mechanicznej silnika co mi bardzo ulżyło a raczej stawiałbym na może ustawienie gazu? Co by to nie było trzeba odwiedzić kolegów z Torunia.
Chodzi o taki stukot:
https://www.youtube.com/watch?v=6trUwKKyYbc
Czy ktoś może posiada pasujący wspomniany wężyk górny od chłodnicy na sprzedaż albo gdzie takowy mogę znaleźć?
sveno - 14-04-2015, 21:59
valdor napisał/a: | Czy ktoś może posiada pasujący wspomniany wężyk górny od chłodnicy na sprzedaż albo gdzie takowy mogę znaleźć?
| znajdzie się zrób zdjęcie który dokładnie? Ten gruby?
areksz121 - 14-04-2015, 22:36
Jeśli o te węże chodzi jak na niższym foto, to jest raczej fi 16, jak oryginalnego brak w dobrym stanie, to idzie jeszcze i ze zwykłego węża dorobić...na całą długość dopasować sprężynę nierdzewną w środek i się nie załamie.
O tak to w praktyce wyszło:
A tak to idzie np dostać (pierwsze z brzegu z google)
http://allegro.pl/9-sprez...ta%C5%82e-18855
MmzTattoo - 15-04-2015, 00:17
Stukot to na 98% wtryskiwacze gazu. Pewnie masz valteki
valdor - 15-04-2015, 07:59
Panowie jesteście wielcy, dzięki za odzew.
Dzisiaj dokładnie powiem jaki wężyk poszedł i zmierzę średnice. Gość mi powiedział że jest to po prostu wężyk górny od chłodnicy olejowej, długi na około 50cm. Zrobię zdjęcie jak wrócę do domku.
A jeśli chodzi o wtryski gazu to głowy nie dam. Dziś zerknę w papierzyska to odpowiem.
A apropo ceny lakierowania całego tyłu praktycznie to zostało to wycenione na 1500 zł ~ może ciut mniej. (300 zł za element + 150 zł robocizna wlepienia 1 reperaturki + cena materiału więc wychodzi 900 zł za nadkola + cena materiału i jeszcze chcę od razu dać tylny zderzak bo poprzedni właściciel ciutkę go uszkodził i jest pęknięcie które gość mi od razu sklei.
valdor - 15-04-2015, 18:57
Wtryskiwacze gazu to AC W01.
Zrobiłem zdjęcie winowajcy i oto one. Nie wiem czy komuś to coś mówi, jutro postaram się zrobić lepsze zdjęcie. Średnica zewnętrzna to 20mm a wewnętrzna nie mam pojęcia, być może faktycznie tak jak kolega wcześniej pisał 16mm.
Pomogła ta fotka czy nie?
|
|
|