To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Problemy z układem hamulcowym - Lancer CYxA

HUGIO - 07-10-2021, 21:03

Sushi napisał/a:
Już nie wiem do jakich warsztatów jeździć.

No ja na szczęście mam podjazd i możliwość robić takie ,,łatwiejsze" serwisy samemu - wiem co ruszałem, więc jak coś będzie nie tak, to od razu wiem gdzie szukać problemu.

W moim rejonie to akurat ASO jest najbardziej odradzane jeśli chodzi o serwisy :mrgreen: .

Sushi napisał/a:
Jakby się okazało, że jest bicie na tarczy to mogę reklamować przez dwa lata od montażu, prawda?

To już musisz zobaczyć w karcie gwarancyjnej, każdy producent może mieć różnie to uwzględniane.

AzureVein - 14-10-2021, 08:00

Mam ten sam problem w moim Lancerze Sportback. Kupiłem go pod koniec lipca i z uwagi na mocne tarcie podczas jazdy, od razu wymieniłem w 1 warsztacie cały układ hamulcowy z tyłu ( tarcze, klocki, zaciski, sprężyny, gumki). Po tym pojawiło się najpierw ledwo słyszalne piszczenie (bardzo wysoki dźwięk) przy hamowaniu lekkim oraz z czasem co raz głośniejsze wycie/buczenie przy toczeniu się auta z bardzo małą prędkością, dobiegające z tylnego prawego koła. Po kilku tygodniach pojechałem do innego warsztatu sprawdzić to buczenie, oczywiście na podnośniku cisza, ale odkryli że jarzmo w prawym tylnym kole jest luźne, więc zamówili nowe i wymienili wraz ze śrubami. Wycie zniknęło na kilka dni. Aktualnie nadal słychać piszczenie podczas hamowania oraz wycie, ale tylko podczas cofania.
Byłem już w 3 warsztatach i nikt nie jest w stanie powiedzieć co jest grane, wszystko wygląda prawidłowo. Co robić, bo dostaje już szału od tego wycia...

Anonymous - 14-10-2021, 08:58

...
krzychu - 15-10-2021, 08:25

A przewody elastyczne sprawdzaliście/wymienialiście?