[02-06]Lancer CS0 - Poszukiwania i wymiana silnika 4G63
krzychu - 15-07-2015, 21:17
No ale to znaczy, że coś się mu niedobrego stało. Co się stało?
aduko - 15-07-2015, 21:39
Zboczyliśmy trochę z tematu i pewnie zaraz zostaniemy skarceni urwał się pasek rozrządu, 3 tydzień stoi już na Oliwskiej i czeka...
krzychu - 15-07-2015, 21:55
Spoko mam tu władzę
Ale to nie wymieniałeś na czas, czy jakaś wada? Jakieś zdjęcia?
aduko - 15-07-2015, 22:31
Nie wiadomo dokładnie, urwał się pasek rozrządu, który półtora roku temu był wymieniany. Hubeeert może powiedzieć coś więcej, bo odbierał autko z lawety i postawili druzgocącą mój portfel diagnozę
Klark - 16-07-2015, 08:10
Półtorej roku temu wymieniany - bierz kwity i do mechanika, który to wymieniał. Masz tą wymianę jeszcze na gwarancji. Niech gość pokrywa straty. Jeśli nie będzie chciał piszesz pismo do Rzecznika Praw Konsumenta (chętnie Ci powinien pomóc napisać takie pismo) i do sądu. Sprawa wygrana na dzień dobry (cały proces co prawda trwa koło 9 mscy na moim przykładzie), ale kasa i odsetki odzyskane przez komornika . Nie zapomnij wrzucić w wycenę strat lawety, opinii innego warsztatu, że przyczyną był zerwany pasek rozrządu, naprawa, koszt silnika...
p_k - 17-07-2015, 08:14
Jeżeli w ogóle ma kwity, że rozrząd robił ten mechanik. Chodzi mi o rachunek, paragon, fakturę jakiś dowód. W tych czasach 99% napraw w warsztatach jest na lewo.
|
|
|