Nasze Mi¶ki - Mivec Space Star powolny proces konwersji
brccrx - 16-01-2015, 13:46
Jak tam postepy, pospawane?
Podlaczyles linke do przepustnicy?
Co robicie z wydechem?
Nie moge sie doczekac jak skonczysz wkoncu dlubanie przy projekcie!
Heavy1155 - 17-01-2015, 19:26
Tomek zapracowany
z linka jeszcze nie walczylem ale juz widze ze latwo nie bedzie... czy z colta pasuje? tam jest kwestia przesuniecia tego zaczepu aby pasowal do kolektora dolotowego - w sumie mozna odgiac kawalek tej blaszki i przesunac mocowanie?????
wydech niestety bedzie z 1.3 az pospawasz mi 2.5" hahahahaha
nie wiem za bardzo jak rozwiazac sprawe z katalizatorem...ten z 1.3 moze nie dac rady na spalinach...
nic nie mow...wlecze sie to jak flaki z olejem
z braku laku dobry kit jak mowia. wytargalem graty ze srodka zeby sprawdzic podloge
no i posprzatane
jutro wezme odkurzacz pioracy od kumpla i sprobuje troche go wyprac
Zona znowu sie wscieknie hahahahaha powtorka z rozrywki
brccrx - 17-01-2015, 19:37
Marzena stan przed zawalowy haha.
Szkoda ze nie ma jeszcze belki gotowej.
Srodek bedzie lsnil! Myslales nad zmiana koloru wykladziny?
Heavy1155 - 17-01-2015, 19:39
wlanie nad tym mysle tylko nie wiem jaki material uzyc...
piorunGSR - 17-01-2015, 23:04
Zafarbuj i tyle. Ty lubisz czarny kolor więc nie będzie problemu
mkm - 19-01-2015, 00:40
Heavy1155 napisał/a: | wlanie nad tym mysle tylko nie wiem jaki material uzyc... |
Z wersji po lifcie nie podejdzie? - były ciemne.
Heavy1155 - 19-01-2015, 00:48
@mkm strasznie ciezko tu o ta wersje...bo nie psuja sie wiec na szrocie nie ma. Jezdzilem troche wersja po lifcie i wydaje mi sie ze sa.takie same..tunel sodkowy chyba jest krotszy i nie chcialbym skaczyc z dziura
Jak narazie wypralem stara...nie jest zle ale rewelacji brak.
Zastanawiam.sie nad zakupem samej wykladziny i uformowanie jej jak oryginalu.
Szukam tu podpowoedzi albo kogos kto to zrobil
Zachecam innycj przegladajacych temat do wziecia udzialu w temacie
brccrx - 19-01-2015, 00:54
Moim zdaniem nawet jezeli mial bys z PL kupic czy z UK to warto!
Bedzie do foteli pasowac. Podsufitke tez masz czarna tak?
Heavy1155 - 19-01-2015, 22:06
tak podsufitka jest czarna i niedlugo boczki tez beda. Tomek ma dla mnie fotele (przepraszam nie wiem jak po Polsku - semi bucket seats) z japonskiego colta...te fotele z volvo sa wygodne ale musialbym tamte przymierzyc zeby zobaczyc jak nisko bede siedzial. teraz jest juz bardzo nisko z tymi z volvo.
wszystko wyjdzie w praniu na weekend bo bedziemy z Tomkiem dalej walczyc
Heavy1155 - 29-01-2015, 21:13
witam. niedlugo update. wywalil mi sie photobucket i musze na nowo zdjecia powrzucac - jetem w trakce
przyjechaly nowe koncowki drazkow i laczniki stabilizatora - wszystko do zamontowania na weekend. juz niebawem MSS wyjedzie na droge.
zauwazylem ze swiatla wstecznego nie dzialaja. zarowki wymienione na nowe i dalej nic...mysle ze czujnik wyzional ducha - w razie czego wezme z colta a tymczasem jakies pomysly jak nalezy to dokladnie sprawdzic? czym steruje czujnik? + czy - ???
brccrx - 30-01-2015, 12:07
Z tego co pamietam to steruje masa. Po wrzuceniu wstecznego zalancza mase do wstecznych swiatel. Najlepiej miernikiem sprawdz czy na zaroweczkach wstecznego jest plus na stale.
Heavy1155 - 03-02-2015, 21:31
no dobra
kilka zmian
silnik i belka siedza sztywno.
na zywo lepiej to wyglada - calosc pokrywa warstwa waxoyl'u (izolacja)
przedluzony kabel lambdy
nowe koncoweczki zalozone - BOLK (byly w promocji akurat - z reszta do MSS nie ma "sportowych" czesci
calosc i tak bedzie trzeba maszynowo ustawic bo niestety zalozylem je na ilosc obrotow.
"adapter" do chlodnicy oleju i czujnika cisnienia oleju tzw sandwich plate - raczej nie zaloze bo obniza filtr oleju
tutaj filmik - silnik chodzi bez lambdy i ukladu chlodzenia. odpalony na kilka sekund. wydech przykrecony ale jak widac za slabo hehe.
silnik utknal na wysokich obrotach bo okolo 2,500 rpm ale moja wierna ekipa pomogla mi rozwiazac problem
w dalszym ciagu do zrobienia:
- linka gazu
- hamulce przednie (ale po jezdzie probnej)
- odpowietrzenie sprzegla
- wlozenie siedzen
- wlozenie tunelu srodkowego
niby niewiele ale czasu brak...szkoda...liczylem ze przejade sie nim ale wyszlo jak zawze
Heavy1155 - 15-02-2015, 20:31
wyszedl kolejny problem z elektryka. wsadzilem kluczyk do stacyjki i przekrecilem ale nie na rozruch. zapalily sie kontrolki czyli ok. ale jak wlaczylem swiatla igla predkosciomierza skoczyla do polowy licznika i tak juz zostala... jakies pomysly???
mkm - 15-02-2015, 20:46
Sprawdzić poł±czenia i bezpieczniki, odpi±ć akumulator i spróbować jeszcze raz.
Mnie w SS (tylko dieslu i po lifcie) po odpięciu akumulatora "przekręcił się" obrotomierz.
Strzałka stanęła pod ogranicznikiem i wskazań nie było.
Okazało się, że podczas podpinania "zaiskrzyłem" klem± i to wystarczyło.
Po drugim odpięciu, ustawił się tak jak trzeba i działa bez problemów.
U Ciebie obstawiałbym cos podobnego tylko zwi±zanego ze "¶wiatłami", a nie "klem±".
Taki luĽny pomysł
Heavy1155 - 16-02-2015, 14:03
spoko obadam. dzisiaj bestia ruszyla!
problem elektryki pozostaje ale dam sobie z nim rade
|
|
|