Forum ogólne - Na razie bez tytułu
Tomek - 16-01-2015, 09:35
Bizi78 napisał/a: | Przez prawie 10 lat wojny w Iraku zginęło ok 4,5 tys. Amerykańskich żołnierzy, z kolei w tym samym czasie w Chicago w skutek użycia broni przez osoby cywilne zginęło ok 5 tys. osób. W krajach UE gdzie przepisy są bardziej restrykcyjne, rocznie dochodzi do kilkuset zabójstw (z udziałem broni), np. w UK jest to ok 200 osób, w Niemczech ok 150 osób. W Stanach Zjednoczonych rocznie od kul ginie ok 12 tys. ludzi! |
trzeba zaznaczyć, że w Chicago nie ma swobonego dostępu do broni - to raz
a dwa, to trzeba by zobaczyć kto do kogo strzela (% przestępstw popełnianych przez czarnych jest tam bardzo wysoki, a u nas nie ma czarnych, więc nie ma co porównywać)
zastanawiam się nad zamknięciem tematu, bo sam nie wiem o czym on niby jest
a brak tytułu też nie pomaga w identyfikacji
może najpierw zdecydujcie o czym chcecie gadać i trzymajcie się tematu
tak czy inaczej, jak dalej tak to będzie wyglądać - to wyląduje w Forum Rozmów Kontrowersyjnych
polaff - 16-01-2015, 09:37
Cytat: | zastanawiam się nad zamknięciem tematu | jestem ZA!!! bo ta rozmowa do niczego nie prowadzi. Każdy ma inne zdanie i nikt nikogo do niczego nie przekona jak widać.
A do tego co niektórzy mają wybitnie bojowe nastawienie.
WreX - 16-01-2015, 12:46
polaff napisał/a: | A do tego co niektórzy mają wybitnie bojowe nastawienie. |
polaff, e tam, poza Tobą nikt
Oczywiście żartuje w połowie żeby nie było.
polaff - 16-01-2015, 12:48
Przecież wszyscy wiedzą że ja mam duszę hipisa wybitnie pokojowy i tolerancyjny jestem ;);)
WreX - 16-01-2015, 12:53
polaff, nie śmiem zaprzeczyć, w każdym razie jedyne co mi przychodzi do głowy patrząc na Twój avatar to to jak przejeżdżasz tym potworem z napędem 4x4 wszystkich rozmówców, którzy się z Tobą nie zgadzają
Tak tak offtop robie ale i tak przecież zaraz zamykają.
polaff - 16-01-2015, 13:31
WreX napisał/a: | przejeżdżasz tym potworem z napędem 4x4 wszystkich rozmówców, | bardzo chętnie, jednak niestety już nie jeżdżę 4x4 bo kręgosłup mi umarł przez głupotę podczas zabaw off road...
robertdg - 16-01-2015, 22:56
WreX napisał/a: | polaff napisał/a: | O czym to świadczy?
|
O tym, że taki producent Lexa liczy się z USA a nie Tobą i nami w UE
|
Liczy sie i to bardzo, ale przede wszystkim przed samym sobą, bo za byle niedomówienie moze zostać posadzony o gigantyczne odszkodowanie, etc.
A w PL pewien gośc kupił sobie orzeszki, zajada, nagle trafił mu sie taki twardy ze go wypłuł, okazało sie ze to ludzki ząb, oczywiście nie należacy do gościa co wcinał orzeszki, napisał list do firmy od orzeszków a Ci w rekompensacie zaproponowali mu nowe opakowanie orzeszków na koszt własny ewentualnie oddac sprawe do ubezpieczalni firmy. Ubezpieczalnia firmy stwierdziła ze fakt ze gosc miał w ustach czyjegos zeba nie jest podstawa do wyplacenia adekwatnego odszkodowania (to tak jakby miał czuć radośc i chęc mamlania ludzkich cząstek w swoich ustach).
jacek11 - 17-01-2015, 00:04
robertdg, to fantastyczny przykład
|
|
|