To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Pan Przypadek

inq - 20-01-2015, 12:15

edit
Tak poza tym to gratki :)

Jeśli chodzi o skrzynię to zobaczysz, że zmienisz zdanie. Tak samo upierałeś się, że nie chcesz 17ek felg - tylko głupiec zdania nie zmienia :twisted: :wink:

radek79 - 20-01-2015, 12:52

Cytat:
edit

żeby go zarejestrować w Polsce musi mieć dokumenty z odprawy celnej na granicy Szwajcarii i Niemiec,bez auta tego nie zrobi

WreX - 20-01-2015, 16:41

sveno, no tego to niemożna było przewidzieć, zabiłeś całą zgadywankę "licytacją" gdzie w Polsce to totalna nisza w "kupowaniu auta" niemniej gratuluję a co do tiptronica nie skreślaj go tak od razu nim trzeba się nauczyć jeździć, bo owszem jak wsiądziesz i jedyne co to naciskasz gaz i oczekujesz, że zbierze się jak manual to się nie dziwie że masz takie odczucia, skrzynie trzeba przwidzieć, wiedzieć kiedy wrzucić na tiptronic a kiedy nacisnąć i jak głęboko, żeby dostąć pożądany efekt ale wszystko to kwestia wprawy i km przejechanych zobaczysz jeszcze Ci się "gęba uśmiechnie" jadąc AT.

I tak btw, te ubytki w twarzy Twojego "przypadku" wyglądają prawie identycznie jak u mnie ;>

Bartekkita - 20-01-2015, 19:18

Tak tak ten automat nie jest zły, a w szczególności w korkach czy w długiej trasie. Ja jeżdżę już ponad półtora roku i dalej wolałbym manuala niestety :(
sveno - 20-01-2015, 20:25

Dowiedziałem się jakie są mniej więcej koszty sprowadzenia i zarejestrowania tego auta w Polsce... dużo.
Prawdopodobnie pójdzie na części. Cały czas bije się z myślami, bo szkoda mi go rozbierać.

misza116 - 20-01-2015, 20:35

sveno napisał/a:
Dowiedziałem się jakie są mniej więcej koszty sprowadzenia i zarejestrowania tego auta w Polsce... dużo.
Prawdopodobnie pójdzie na części. Cały czas bije się z myślami, bo szkoda mi go rozbierać.

Szkoda auta....ale...jak już będziesz miał wyciągnięte zagłówki....wiesz gdzie mnie szukać :D

inq - 20-01-2015, 20:36

radek79 napisał/a:
żeby go zarejestrować w Polsce musi mieć dokumenty z odprawy celnej na granicy Szwajcarii i Niemiec,bez auta tego nie zrobi

A to nie wiedziałem. Polo to jakieś 9 lat temu sprowadziłem i z Włoch to może inne przepisy obowiązują.
sveno napisał/a:

radek79, nie pomoże? Szkoda rozbierać jak taki fajny egzemplarz.

Sunderland86 - 21-01-2015, 08:44

sveno napisał/a:

Może jednak warto odżałować tę kasę bo trafiłeś naprawdę fajny egzemplarz.

Fragu - 21-01-2015, 08:58

sveno, sprzedaj bordowego, a tego sobie sprowadz i zrob pod siebie :wink:
Tomek - 21-01-2015, 09:21

Cytat:

zgadzam się
auto 4-5 lat młodsze i niewytłuczone po polskich bezdrożach

Fragu - 21-01-2015, 10:21

..a drugi argument jest taki, że nowe(inne) auto to nowa(większa) motywacja do modzenia :D
WreX - 21-01-2015, 11:01

Fragu napisał/a:
..a drugi argument jest taki, że nowe(inne) auto to nowa(większa) motywacja do modzenia

No i to doświadczenie zdobyte na (torturach) naprawach znaczy się bordowego tego :twisted: :twisted:

galantex - 21-01-2015, 12:37

http://www.europa-auto-ha...golne_zasady/4/

Nie wiem na ile aktualne to info, ale może oplacenie vat w DE i akcyzy w PL zmjiejszyloby całkowity koszt. Podobno w DE nie podważają kwot na fakturach.

mjsystem - 21-01-2015, 14:06

Gratulacje !!! Niech wróci do stanu i jazdaaaa!!!! :wink:
mkm - 21-01-2015, 15:36

Tomek napisał/a:
Cytat:

zgadzam się
auto 4-5 lat młodsze i niewytłuczone po polskich bezdrożach

+1, +1 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Też bym tak radził - jeżeli stan jest taki jak piszesz.
Za Bordowego kilka złotych weźmiesz, więc na ściągnięcie, opłaty i może na coś więcej zostanie :wink:
Jednak co oryginał to oryginał - choćbyś nie wiem jak bardzo starannie fanty przekładał :wink: