Outlander II GEN Techniczne - Bluetooth nie działa
tokyo - 16-01-2018, 06:55
....czyli za darmo 😀 To nie ma się nad czym zastanawiać ponieważ taki zestaw zapewni wielofunkcyjność auta
Molo - 16-01-2018, 08:56
No to kupione:
https://www.olx.pl/oferta...D5-IDrkBGZ.html
Tokyo, mam nadzieję że mogę liczyć na wsparcie Twoje i forum
przeczytałem hektary wątków i wiem już co należy zrobić i mniej więcej jak.
natomiast w jednym z pdfów na forum stało napisane że mmcs lekko różni się od citroenowych (mój to C-2) i mapy czy loadery muszą być osobne, prawda to ?
to co bedę musiał zrobić to:
- ramka, wie ktoś możę gdzie po taniości zakupić ? (300 zł nie dam
- instalacja aby zadzialal modul + go zaktualizowac i wyprogramowac stary typ BT komputerem
czy mogę to zrobić kompem od peugeota ? mam fachowca właśnie z kompem peugeota i udało się nam aktywować/deaktywować np światła dzienne. Ale np dostępu do dopisywania kluczyków nie ma. da rade z BT ?
[ Dodano: 17-01-2018, 23:21 ]
Tokyo,
nawigacja doszła. podłączona wszystko dziala, widzi vin, parametry samochodu, opcje kos itd. jedyne czego nie dalem rady to modul BT (z usb) ma inną kostkę.
górna to stara a dolna nowa. da rade to podłączyc ? zmienić kostkę ?
[ Dodano: 20-01-2018, 23:04 ]
w międzyczasie z pomocą przyjaciół ze wschodu (forum.ru) polutowałem przejściówkę ze starego na nowy bt i podłączyłem. wszystko działa, czyli: bt z odtwarzaniem muzyki i ksiązką w telefonie, HF tez bez problemu. USB/ipod śmiga aż miło. teraz tylko mapy
fazerus - 05-03-2018, 09:55
Witam kolegow ja rowniez mam problem z bluetooth oraz ze sterowaniem glosnosci radia (wyczytalem na forum ze przyczyna moze byc uszkodzona tasma airbag ) Mam takie pytanie czy ktorys z kolegow moze mi napisac nr katalogowy tasmy/ zwijaka airbaga moj samochod to 2.0Did
2007 wersja ze sterowaniem radiem oraz blutooth w kierownicy bede wbardzo wdzieczny
Molo - 05-03-2018, 10:47
no włąśnie od czasu do czasu mam podobnie:
- naciskam + to się ścisza
- naciskam - to hands free zaczyna gadać
- podnoszę słuchawkę to odrzuca połączenie
Jakby chwilowo wszystkie styki przesunęły się o jeden w dół...
Bizi78 - 05-03-2018, 15:59
fazerus napisał/a: | czy ktorys z kolegow moze mi napisac nr katalogowy tasmy/ zwijaka airbaga moj samochod to 2.0Did |
Teoretycznie powinien być: 8619A018.
Oczywiście najlepiej sprawdzić po vinie auta .
fazerus - 05-03-2018, 18:13
ok dzieki wielkie zamowilem taka mam nadzieje ze bedzie ok doczytalem ze pasuje do cw8w
szeryf85 - 08-03-2018, 18:08
Koledzy, czy nawigację W-12 założę do OII bez problemu? Z tego co widziałem to kostki są takie same.
fazerus - 09-03-2018, 14:49
A wiec tasma zmieniona dla wszystkich potomnych dla 2.0did (wersja z bluetooth oraz sterowniem radia z kierownicy) nr tasmy 8619A018. vin cw8w
wszystko na razie dziala ladnie przyciski odzyskaly funkcje
Podziekowania dla kolegi Bizi78 za pomoc
Molo - 10-03-2018, 01:52
tylko zapytam, czy kupiłes oryginał czy moze zamiennik ktore widze za 150 zł ? tez za jakis czas chyba musze pomyslec bo czasem zle zadzialaja przyciski.
fazerus - 11-03-2018, 18:05
A wiec ja zakupilem zamiennik ... za okolo 150 zl ale po odbiorze od mechanika w trasie niestety bardzo dalekiej okazalo sie blutooth dziala bardzo ladnie lecz niestety nie dziala tempomat i teraz nie wiem czy jakas kostka nie zostala podpieta czy to wina zamiennika...jak sie zrobi troszke cieplej to moze uda mi sie to rozkrecic i zobaczyc co i jak...
Molo - 11-03-2018, 18:42
a jak juz masz ten stary zwijacz w ręku to mozesz powiedzieć czy da sie go otworzyć, zajrzeć, przemyć, poprawić kontakty, czy cokolwiem naprawić ?
fazerus - 11-03-2018, 21:16
niestety po sprawdzeniu dzialania bluetooth poszedl od razu w kosz .... niestety nie sprawdzilem dzialania tempomatu .... ktory poki co nie dziala ..
kowallo - 24-03-2018, 14:41 Temat postu: Nie działa BT Witam, mam uszkodzony moduł BT 8785A010, Outalnder II 2,0DID 2010, Intense+, Radio ze zmieniarką. Jaki moduł kupić, żeby działał BT bez żadnych dodatkowych czynności poza wymianą modułu?
szeryf85 - 29-03-2018, 12:26
kowallo, wg mnie musisz kupić z takim samym numerem. Jak będzie inny, to zobacz czy ma USB, jak nie będzie miał, to chyba powinno działać
Przy okazji, z jakim numerem szukać modułu BT z USB, żeby go za chwilę nie zmieniać? Czy musi być najnowszy (chyba 084), czy może być starszy (050, 062)? Czy one oprócz oprogramowaniem (które można zaktualizować) różnią się wnętrznościami?
Molo - 29-03-2018, 14:09
Nowsze moduły BT/USB mają inne gniazdo niż starsze BT -różnica na moim zdjęciu kilka postów wyżej. Da się to przerobić. Ja polutowałem przejściówkę ze starego na nowy i działa.
Stare BT mają symbole: 8785A004 (taki mi pozostał po wymianie) wzwyż
Nowsze BT/USB mają symbole: 8785A025 wzwyż
z tego co wyczytałem to kolejne wersje różnią się tylko aktualniejszym softem który i tak się aktualizuje prze USB.
poprawcie jeśli się mylę.
|
|
|