To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - TURBO Ajentowóz "Byczek" Cichociemny by staszq2

staszq2 - 12-03-2015, 18:58

No to się nacieszyłem "Byczkiem" :cry: :cry: :cry:

Gazownik ustawił za ubogą mieszankę i spaliło świecę na 3 cylindrze.
Misiek jest już w serwisie, chłopaki mają rozebrać silnik na części pierwsze i odesłać do Krasnobrodzka Racing w Warszawie w celu regeneracji uszkodzonych elementów.
A ja muszę się wozić zastępczą Astrą III 1.4 90 HP... :cry:
Smutne w tym wszystkim jest też to że właściciel warsztatu nie ma polisy OC i będzie bulił z własnej kasy no ale coż zrobić...

MichciuGT - 12-03-2015, 19:28

ojjjj, szkoda że tak się wydarzyło, z tego co mi się kojarzy to na Krasnobrodzkiej robią głównie silniki Subaru bo się rozpadają przy depnięciu ;)
trzymam kciuki żeby wrócił jak najszybciej w pełni sił zdrowy :)

staszq2 - 12-03-2015, 20:01

MichciuGT napisał/a:
na Krasnobrodzkiej robią głównie silniki Subaru

Głównie ale 4G63 też już robili nie raz i serwis w którym Misiek stoi poleca ich bo oni tam wszystkie swoje silniki tam oddają.
MichciuGT napisał/a:
trzymam kciuki żeby wrócił jak najszybciej w pełni sił zdrowy

Dzięki :) Od razu zrelacjonuje co i jak w momencie powrotu Miśka ale jest to uzależnione po części od tego jak szybko gazownik zapłaci za remont... a pewnie będzie to z 5 kółek jak nie więcej...

Fragu - 12-03-2015, 20:19

Uuuuu się porobiło...trzymam kciuk iżeby naprawa poszła sprawnie :wink:
staszq2 - 12-03-2015, 20:26

Fragu napisał/a:
Uuuuu się porobiło

Noooo... a tym bardziej, że Misiek w ubiegły piątek dostał 50 nowych kucyków i 70 Niutków
Jest nawet na facebook'u firmy https://www.facebook.com/RsMotorsportRzeszow?fref=ts
Spalanie benzyny przy "wrażeniowej" jeździe spadło z 14 do niecałych 12 litrów :shock: a wrazenia z jazdy to hoho w porównaniu do tego co i tak już było fajne

staszq2 - 15-03-2015, 13:17

Pare fotek z rozbiórki silnika, 3 cylinder i tłok idą na pierwszy strzał do roboty a poza konkursem trzeba się jeszcze zająć kolektorem bo pewnie on skradł trochę mocy w serii, w poniedziałek może chłopaki rozbiorą spód silnika i zrewidują przy tym stan panewek

staszq2 - 18-03-2015, 18:14

Silnik w częściach pierwszych i nastąpiła wycena naprawy :

Jutro silnik "leci" do Krasnobrodzka Racing i będę czekał na powrót mojego Misia :mrgreen:

MarcinGdy - 24-03-2015, 13:11

Szczerze współczuję takiego przebiegu sprawy, ale jak mówią nie ma tego złego...
trzymam kciuki za pomyślne zakończenie

ciekawe jak ma się sprawa remapu silnika przed i po remoncie :roll:

eremita - 24-03-2015, 13:49

staszq2 napisał/a:
A tu z Grandzikiem mojej Żonki jak stare dobre małżeństwo

Miso ze Szczeniakiem :mrgreen:

staszq2 napisał/a:
Smutne w tym wszystkim jest też to że właściciel warsztatu nie ma polisy OC i będzie bulił z własnej kasy no ale coż zrobić...

Tak się kończy oszczędzanie na ubezpieczeniu :?

Byle miso miał serducho po remoncie sprawne w 101%

staszq2 - 26-03-2015, 14:06

eremita napisał/a:
Byle miso miał serducho po remoncie sprawne w 101%

Sporo cześci dostanie nowych, firma która go robi zna się na rzeczy więc mam nadzieje, że jak już zostanie mi zwrócony to będzie służył wiernie przez długie lata :D
Już się nie mogę doczekać kiedy Misiek wróci....

staszq2 - 26-03-2015, 14:08

MarcinGdy napisał/a:
ciekawe jak ma się sprawa remapu silnika przed i po remoncie

Ponoć będzie z 20 kucyków więcej jeśli będzie mnie stać na nowy kolektor a jak nie to zapewniają mnie chłopaki którzy go stroili , że nie gorzej jak jest :D

staszq2 - 16-05-2015, 18:16

Miśka jeszcze nie mam ale już tuż tuż :biggrin:
Został wymieniony trzeci cylinder, zostało zrobione honowanie cylindrów, nowy tłok, pierścienie, komplet panewek ACL Race, planowanie głowicy, zrobione zawory, nowe wałki balansujące z wyważaniem, wyważony wał, zakupiony nowy kolektor, rozrząd z rolkami i pompą wody i jeszcze coś o czym pewnie zapomniałem :P . Silnik zostanie jeszcze ładnie pomalowany na czarno i w przyszłym tygodniu mam nadzieję zamontowany...
No i pare foto

Fragu - 16-05-2015, 19:35

Super! :)
lolo.lolo - 29-05-2015, 14:38

staszq2 napisał/a:
Miśka jeszcze nie mam ale już tuż tuż :biggrin:

i co nowego w temacie słychać ??? :shock:

staszq2 - 29-05-2015, 16:08

lolo.lolo napisał/a:
i co nowego w temacie słychać ???

Dziś godzina 11:00

11:30

Mam nadzieję, że jutro rano odbiorę :D
ATW lolo.lolo czy Twój silnik czasem nie trafił z zerwanym rozrządem do RS Service :?: