Nasze Miśki - TURBO Ajentowóz "Byczek" Cichociemny by staszq2
staszq2 - 12-03-2015, 18:58
No to się nacieszyłem "Byczkiem"
Gazownik ustawił za ubogą mieszankę i spaliło świecę na 3 cylindrze.
Misiek jest już w serwisie, chłopaki mają rozebrać silnik na części pierwsze i odesłać do Krasnobrodzka Racing w Warszawie w celu regeneracji uszkodzonych elementów.
A ja muszę się wozić zastępczą Astrą III 1.4 90 HP...
Smutne w tym wszystkim jest też to że właściciel warsztatu nie ma polisy OC i będzie bulił z własnej kasy no ale coż zrobić...
MichciuGT - 12-03-2015, 19:28
ojjjj, szkoda że tak się wydarzyło, z tego co mi się kojarzy to na Krasnobrodzkiej robią głównie silniki Subaru bo się rozpadają przy depnięciu
trzymam kciuki żeby wrócił jak najszybciej w pełni sił zdrowy
staszq2 - 12-03-2015, 20:01
MichciuGT napisał/a: | na Krasnobrodzkiej robią głównie silniki Subaru |
Głównie ale 4G63 też już robili nie raz i serwis w którym Misiek stoi poleca ich bo oni tam wszystkie swoje silniki tam oddają.
MichciuGT napisał/a: | trzymam kciuki żeby wrócił jak najszybciej w pełni sił zdrowy |
Dzięki Od razu zrelacjonuje co i jak w momencie powrotu Miśka ale jest to uzależnione po części od tego jak szybko gazownik zapłaci za remont... a pewnie będzie to z 5 kółek jak nie więcej...
Fragu - 12-03-2015, 20:19
Uuuuu się porobiło...trzymam kciuk iżeby naprawa poszła sprawnie
staszq2 - 12-03-2015, 20:26
Fragu napisał/a: | Uuuuu się porobiło |
Noooo... a tym bardziej, że Misiek w ubiegły piątek dostał 50 nowych kucyków i 70 Niutków
Jest nawet na facebook'u firmy https://www.facebook.com/RsMotorsportRzeszow?fref=ts
Spalanie benzyny przy "wrażeniowej" jeździe spadło z 14 do niecałych 12 litrów a wrazenia z jazdy to hoho w porównaniu do tego co i tak już było fajne
staszq2 - 15-03-2015, 13:17
Pare fotek z rozbiórki silnika, 3 cylinder i tłok idą na pierwszy strzał do roboty a poza konkursem trzeba się jeszcze zająć kolektorem bo pewnie on skradł trochę mocy w serii, w poniedziałek może chłopaki rozbiorą spód silnika i zrewidują przy tym stan panewek
staszq2 - 18-03-2015, 18:14
Silnik w częściach pierwszych i nastąpiła wycena naprawy :
Jutro silnik "leci" do Krasnobrodzka Racing i będę czekał na powrót mojego Misia
MarcinGdy - 24-03-2015, 13:11
Szczerze współczuję takiego przebiegu sprawy, ale jak mówią nie ma tego złego...
trzymam kciuki za pomyślne zakończenie
ciekawe jak ma się sprawa remapu silnika przed i po remoncie
eremita - 24-03-2015, 13:49
staszq2 napisał/a: | A tu z Grandzikiem mojej Żonki jak stare dobre małżeństwo |
Miso ze Szczeniakiem
staszq2 napisał/a: | Smutne w tym wszystkim jest też to że właściciel warsztatu nie ma polisy OC i będzie bulił z własnej kasy no ale coż zrobić... |
Tak się kończy oszczędzanie na ubezpieczeniu
Byle miso miał serducho po remoncie sprawne w 101%
staszq2 - 26-03-2015, 14:06
eremita napisał/a: | Byle miso miał serducho po remoncie sprawne w 101% |
Sporo cześci dostanie nowych, firma która go robi zna się na rzeczy więc mam nadzieje, że jak już zostanie mi zwrócony to będzie służył wiernie przez długie lata
Już się nie mogę doczekać kiedy Misiek wróci....
staszq2 - 26-03-2015, 14:08
MarcinGdy napisał/a: | ciekawe jak ma się sprawa remapu silnika przed i po remoncie |
Ponoć będzie z 20 kucyków więcej jeśli będzie mnie stać na nowy kolektor a jak nie to zapewniają mnie chłopaki którzy go stroili , że nie gorzej jak jest
staszq2 - 16-05-2015, 18:16
Miśka jeszcze nie mam ale już tuż tuż
Został wymieniony trzeci cylinder, zostało zrobione honowanie cylindrów, nowy tłok, pierścienie, komplet panewek ACL Race, planowanie głowicy, zrobione zawory, nowe wałki balansujące z wyważaniem, wyważony wał, zakupiony nowy kolektor, rozrząd z rolkami i pompą wody i jeszcze coś o czym pewnie zapomniałem . Silnik zostanie jeszcze ładnie pomalowany na czarno i w przyszłym tygodniu mam nadzieję zamontowany...
No i pare foto
Fragu - 16-05-2015, 19:35
Super!
lolo.lolo - 29-05-2015, 14:38
staszq2 napisał/a: | Miśka jeszcze nie mam ale już tuż tuż
|
i co nowego w temacie słychać ???
staszq2 - 29-05-2015, 16:08
lolo.lolo napisał/a: | i co nowego w temacie słychać ??? |
Dziś godzina 11:00
11:30
Mam nadzieję, że jutro rano odbiorę
ATW lolo.lolo czy Twój silnik czasem nie trafił z zerwanym rozrządem do RS Service
|
|
|