Sport - Inne - Typowo rowerowo
YourMama - 23-12-2008, 23:15
U mnie przygoda z rowerkiem zaczeła sie zupełnie przypadkowo Chcilaem kupić se rower do jazdy po bułki, stary składak sie złożył tak wieć trzeba było cos kupić poprosiłem kolege o pomoc w wyborze roweru oblecielismy kilka sklepów, przetestowałem
-giant
-trek
-merida
-orbea
Zdałem sobie wtedy sprawe jak przyjemna moze byc jazda rowerem i sie zaczeło . Z tych 4 wachałem sie miedzy merida a orbeą, jednak bardziej urzekła mnie Orbea
A oto ona ( na wiosne wszystko wymieniam na XT albo LX w zaleznosci od budżetu)
gulgulq - 10-03-2009, 12:16
Podnoszę:
Co wybrać:
http://www.decathlon.com....6544/#INFO-TECH
http://www.arkus.com.pl/p...ort/art240.html
http://www.arkus.com.pl/p...ort/art246.html
http://www.kross.pl/574-g514-k2140-hexagon_v4.html
http://www.rowerymerida.c...=8&gr=67&id=451
Najbardziej skłonnyjestem na Arkusa- mam wtyki i moge go kupić jako pracowniczy więc cena duży zjazd w dół
Anonymous - 10-03-2009, 12:29
wybralbym decathlon- uznana firma,dobre ramy,osprzet tez obok meridy najlepszy z tych wszystkich ale do 1500pln sprawdz jeszcze Specialized- ci to mają wypas,jedne z najlepszych ram: Mitsubishi wśród rowerów
Marcin-Krak - 12-03-2009, 19:42
gulgulq, jako osoba szczera, to jeśli już musisz się zdecydować na coś z tego co podałeś - to ja bym się zdecydował na tą Meridę. Ale lepiej byłoby poszukać coś nie wiele droższego, a lepszego (nawet tej firmy) - jak będę miał chwilę to za czymś popatrzę
Co do rowerów z Decathlonu, to jak oglądałem je jakiś czas temu, tzn z 2 lata temu jak firma ta się pojawiła w Krakowie, to nie są rowery warte swej ceny - mam tu na myśli stosunek jakość:cena:renoma itp - ale to tylko moje zdanie po szybkim rzucie oka.
Anonymous - 13-03-2009, 07:48
Co do Decathlon'u to polecam testy z literatury fachowej tzn. Bikeboard albo Mountainbike gdzie modele francuzów dostały dobre noty, a na pierwszy rzut oka roweru raczej się nie ocenia, bo taki Cannondale też może być nieciekawy a w jeżdzie wymiata 90% rowerów.trzeba usiąść, dopasować się przede wszystkim do ramy bo osprzęt i tak trzeba wymienić po jakimś czasie na lepszy i lżejszy.
gulgulq - 13-03-2009, 07:54
Marcin-Krak napisał/a: | gulgulq, jako osoba szczera |
dziekuję za komplement
włąsnie sie tak teraz wacham albo merida albo arkus - za merida przemawia marka ale arkus poszedl sporo do przodu, mam fabryke rzut beretem ode mnie, wynegocjuje jeszcze mega upust
no i musze jeszcz eliczyc dodatkoe wyposazenie: kask, licznik, kłodka, gacie itp..a 1500 to jest maks. co moge wydac
gres - 13-03-2009, 09:37
o rowerki
ja śmigam dość sporo ( już mam ponad 1200km w tym roku a własciwie jeszcze nie zacząłem )
Rower to kolarzóweczka, wyszła mnie mniej więcej tyle co nasz galant, ale co się dziwić skoro przejeżdzam mniej więcej tyle samo km rowerem co autem (>10 tyś/rok)
Ficu865 - kiedy byłeś na rajdzie dookoła tatr? Prawdopodobnie się tam spotkaliśmy Zuza jak i jego strone znam
Najfajniejsze jest to że moja narzeczona śmiga na rowerku ze mną , a w galancie zakochała się jeszcze bardziej niż ja
Krakowskich bikerów zapraszamy na www.bikeholicy.pl - można pośmigać w miłym towarzystwie
Anonymous - 13-03-2009, 20:12
no właśnie ...przeglądałem kiedys to forum bikoholic'ów- gratuluję super!!!!!
gres - 17-03-2009, 09:47
powoli nam się rozrasta w kierunku stowarzyszenia , sponsorów i takie tam. Przy czym nadal jest to grupa propagująca TURYSTYKĘ chociaż nei brać i ścigaczy
Anonymous - 17-03-2009, 11:36
Witam wszystkich ciesze sie ze oprócz forum związanego z samochodami mogę rownierz dołączyć do ludzi lubiących sporty
no ja troszkę odbiegam od wasz wszystkich jeśli chodzi o odpoczynek czynny moja druga pasja i miłość do 2 kolek to DOWNHILL jeśli ktoś chce sobie zobaczyć co i jak to zapraszam tutaj
www.downhill-ziomboy.com.pl
mój sprzęt jest pod nickiem Sebastian ZAPRASZAM
PunTomas - 26-04-2009, 20:58 Temat postu: Re: Typowo rowerowo
harpagan napisał/a: | Kozacki filmik i pytanie
Mitsumaniaki smigaja cos na rowerach? |
Śmigają. 11000 km w trzy sezony. Typowo dzielnicowo-miejsko-turystycznie. Bez maratonów, downhillu i inego freeride.
Właśnie rower przetransportowany Sportbackiem wrócił z krainy, gdzie rośnie olej kujawski...
"Into The Setting Sun", czyli Merida na tle ciechocińskich tężni...
"Wiatraczek" czyli motyw pocztówkowy...
No dobra, koniec lansu po krzakach ;] Czas na konkrety.
Jadymy.
Gdzieś na szlaku pomiędzy Brzozą a Otłoczynem..
"Rogatki" toruńskiego mostu kolejowego.
Luken kuken, czyli panorama Torunia z "widokowiska" na Kępie Bazarowej.
Oraz miejsca mniej reprezerwatywne. ;]
W zaroślach ;] Na tablicy kilometr biegu Wisły 735.
I pod mostem
No i u Kopernika pod latarnią...
No i powrót do bazy, a potem w drugą stronę...
Resztku ruin zamku w Raciążku.
Ciechocinek "z góry". Na horyzoncie widać bloki toruńskiego Rubinkowa.
I z góry raz jeszcze.
Wsi spokojna, wsi wesoła, wsi pomysłowa. Nowe zastosowanie puszek po piwie.
Jeden z moich ulubionych motywów. Druciarnia WN 220 kV relacji Toruń Elana - Włocławek Azoty. To co rośnie na polu pod słupem, to właśnie olej będzie. ;]
W lewo, czy w prawo...
Home sweet home. Ciechocińskie luksusy sanatoryjne...
I jak w morde prosto strzelił, do warzelni soli z solanki..
Pola i łąki...
I nadwiślańskie krzaczory...
"Być w Rzymie i nie widzieć Papieża..."...
Mgiełka wody z solą. Widać ;] tą mgiełkę...
Żeby nie było, że samą solanką człowiek żyje...
Napoje i odżywki energetyczne...
Czego i Wam życzy PunTomas Merida Tourist Team...
i "Jaś i Małgosia".
Marcin-Krak - 26-04-2009, 22:30
PunTomas, widzę, że nie zła eskapada była.
No i Merida rządzi
Mojej strzeliło ponad 30 tys km ostatnio I na razie daje radę na większości części z fabryki
Anonymous - 14-05-2009, 20:11
ja też trochę pomykam, nawet sie zmobilizowałem i w tym roku spróbowalem w Bike Maratonie skoro już był we Wrocławiu;)
fotka Meridy później;)
Kibloo - 16-05-2009, 18:16
ja dzisiaj zrobiłem z kolegą trasę szlakiem elektrowni wodnych na Raduni (około 35km) sliczna trasa XC...
pozdro
beno729 - 02-06-2009, 16:44
Ciekawy temat a z mojej strony zawodniczy Downhill od 5 lat i szeroko pojęty Freeride
wiecej fotek: http://benekk.pinkbike.com/album/Racing-2008/ Zapraszam!
|
|
|