To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Carisma 1,6 Classic

mkm - 17-08-2015, 01:52

Jest - dokładnie umyć plastiki przed nakładaniem "czernidła".
Samo czernidło tez powinno byc z wyższej półki (Autolandy, K2 i tym podobne guano jest do pierwszego deszczu, a dodatkowo po zmyciu potęguje utlenienia).

Ale podstawa to dokładne umycie.
Szczoteczka do zębów/paznokci (to nie żart), pędzel ze sztywniejszym włosiem i szampon bez wosku (te z woskiem "wybielają" po wyschnięciu).

Dla wygody i "poślizgu" można prysnąć (przed myciem szczoteczką) zwykłym plakiem lub innym środkiem do "kokpitu" - Shell ma bardzo fajny aerozol dostępny na ich stacjach(póżniej bardzo dokładnie go usunąc szmatką)

Plastik jest fatalny do utrzymania "czarności", ale da sie :wink: .

MManiak - 17-08-2015, 10:21

mkm napisał/a:
Autolandy, K2 i tym podobne guano jest do pierwszego deszczu
](*,) #-o Używałem właśnie Autolandu... Czyli lepiej wziąć coś z Sonax-a, albo Meguiars-a? Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. :wink:
Hugo - 17-08-2015, 17:41

Nielsen Super a Sheen.
yoji - 20-08-2015, 12:22

Stosuje sczotke co prawda nie do zebow ale pedzel do golenia. Dobrze wymyc pozniej stosuje tylko razem z calym samochodem k2 spectrum, szybko fajnie nablyszcza. Trzy cztery razy do roku woskuje plastimalem a ostatnio dostalem autolanda- efekt bardzo ładnie sie blyszczy ale w cholere roboty. Czernidlo fixol natomiast jest dobre na listwy dachowe. Nie widac pomarszczen, popękanych powierzchni ale dale efekt matowej czerni, w serii cari miala połyskujace listwy dachowe

Edit: Ten kolokwializm traktowany jest jako wulgaryzm.

yoji - 12-10-2015, 20:21

Dla potomnych. 195/55/16 z tylu nic nie obciera. Spalanie drastycznie wzrasta przy predkosci 140-160km/h w moim przypadku opole-krakow okolo 11 litrow.
Brakuje mimo wszystko mocy ;)

yoji - 11-12-2015, 12:33

Panowie proszę o poradę HOT or NOT nie wiem czy jest sens pakować się w malowanie spoilera i wiercenia klapy.
Ktoś coś poradzi :)

Hugo - 11-12-2015, 20:00

Spojler od starego passerati?
yoji - 11-12-2015, 22:48

Od liftbacka ale w sedanie wg mnie wyglada tragicznie :P
mietka - 18-12-2015, 13:51

wygląda mega tragicznie :D
mkm - 18-12-2015, 14:11

Zdecydowanie NIE :!:
yoji - 18-04-2016, 10:52

Żeby nie było że nic się nie dzieje :)
Lampy folia kameleon

Tył tylko kierunki i cofania.

Dodatkowo emblemat przód i tył w pełnej folii chrom :badgrin:

W planach na razie tylko dokładka tył od dynamicsa.

yoji - 16-05-2016, 13:22

Dokladka do zderzaka tył juz zamontowana, W chwili obecnej prawie pełen pakiet dynamics ( brakuje wydechu i lusterek)

Brakuje mi jakiegoś spoilera na klapę tył ale niestety nic ciekawego w internetach nie znalazłem.

Po myciu woskowaniu z wszystkimi dokładkami wygląda tak :

Jedyne co mi się marzy ale nie wiem czy jeszcze będę miał Cari do wsadzenie 17 felg.

yoji - 15-02-2017, 19:26

Dziekuję za wszelkie porady na forum. Carisma ma już nowego właściciela, zapewne w takim stanie już nie będzie ale kwota za którą sprzedałem samochód jest zadowalająca.

Teraz kupiłem calibre...
to juz hit of the night po prostu...

:)

Może kiedyś jakiś misiek do mnie zawita. Kiedyś ktoś napisał że carisma jest nudna. Ja się z tym zgadzam. Tak strasznie nic się w niej nie psuło że po prostu auto stało się nudne ale za to zayebiście niezawodne i trwałe.

Ziemba. - 15-02-2017, 21:36

yoji napisał/a:
Kiedyś ktoś napisał że carisma jest nudna. Ja się z tym zgadzam. Tak strasznie nic się w niej nie psuło że po prostu auto stało się nudne ale za to zayebiście niezawodne i trwałe.

Osobiście nudną bezawaryjność to bym sobie życzył w każdym posiadanym aucie.

polaff - 16-02-2017, 03:11

yoji napisał/a:

Teraz kupiłem calibre...
to juz hit of the night po prostu...
.

to profanacja