Nasze Miśki - Carisma 1,6 Classic
mkm - 17-08-2015, 01:52
Jest - dokładnie umyć plastiki przed nakładaniem "czernidła".
Samo czernidło tez powinno byc z wyższej półki (Autolandy, K2 i tym podobne guano jest do pierwszego deszczu, a dodatkowo po zmyciu potęguje utlenienia).
Ale podstawa to dokładne umycie.
Szczoteczka do zębów/paznokci (to nie żart), pędzel ze sztywniejszym włosiem i szampon bez wosku (te z woskiem "wybielają" po wyschnięciu).
Dla wygody i "poślizgu" można prysnąć (przed myciem szczoteczką) zwykłym plakiem lub innym środkiem do "kokpitu" - Shell ma bardzo fajny aerozol dostępny na ich stacjach(póżniej bardzo dokładnie go usunąc szmatką)
Plastik jest fatalny do utrzymania "czarności", ale da sie .
MManiak - 17-08-2015, 10:21
mkm napisał/a: | Autolandy, K2 i tym podobne guano jest do pierwszego deszczu | Używałem właśnie Autolandu... Czyli lepiej wziąć coś z Sonax-a, albo Meguiars-a? Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
Hugo - 17-08-2015, 17:41
Nielsen Super a Sheen.
yoji - 20-08-2015, 12:22
Stosuje sczotke co prawda nie do zebow ale pedzel do golenia. Dobrze wymyc pozniej stosuje tylko razem z calym samochodem k2 spectrum, szybko fajnie nablyszcza. Trzy cztery razy do roku woskuje plastimalem a ostatnio dostalem autolanda- efekt bardzo ładnie sie blyszczy ale w cholere roboty. Czernidlo fixol natomiast jest dobre na listwy dachowe. Nie widac pomarszczen, popękanych powierzchni ale dale efekt matowej czerni, w serii cari miala połyskujace listwy dachowe
Edit: Ten kolokwializm traktowany jest jako wulgaryzm.
yoji - 12-10-2015, 20:21
Dla potomnych. 195/55/16 z tylu nic nie obciera. Spalanie drastycznie wzrasta przy predkosci 140-160km/h w moim przypadku opole-krakow okolo 11 litrow.
Brakuje mimo wszystko mocy
yoji - 11-12-2015, 12:33
Panowie proszę o poradę HOT or NOT nie wiem czy jest sens pakować się w malowanie spoilera i wiercenia klapy.
Ktoś coś poradzi
Hugo - 11-12-2015, 20:00
Spojler od starego passerati?
yoji - 11-12-2015, 22:48
Od liftbacka ale w sedanie wg mnie wyglada tragicznie
mietka - 18-12-2015, 13:51
wygląda mega tragicznie
mkm - 18-12-2015, 14:11
Zdecydowanie NIE
yoji - 18-04-2016, 10:52
Żeby nie było że nic się nie dzieje
Lampy folia kameleon
Tył tylko kierunki i cofania.
Dodatkowo emblemat przód i tył w pełnej folii chrom
W planach na razie tylko dokładka tył od dynamicsa.
yoji - 16-05-2016, 13:22
Dokladka do zderzaka tył juz zamontowana, W chwili obecnej prawie pełen pakiet dynamics ( brakuje wydechu i lusterek)
Brakuje mi jakiegoś spoilera na klapę tył ale niestety nic ciekawego w internetach nie znalazłem.
Po myciu woskowaniu z wszystkimi dokładkami wygląda tak :
Jedyne co mi się marzy ale nie wiem czy jeszcze będę miał Cari do wsadzenie 17 felg.
yoji - 15-02-2017, 19:26
Dziekuję za wszelkie porady na forum. Carisma ma już nowego właściciela, zapewne w takim stanie już nie będzie ale kwota za którą sprzedałem samochód jest zadowalająca.
Teraz kupiłem calibre...
to juz hit of the night po prostu...
Może kiedyś jakiś misiek do mnie zawita. Kiedyś ktoś napisał że carisma jest nudna. Ja się z tym zgadzam. Tak strasznie nic się w niej nie psuło że po prostu auto stało się nudne ale za to zayebiście niezawodne i trwałe.
Ziemba. - 15-02-2017, 21:36
yoji napisał/a: | Kiedyś ktoś napisał że carisma jest nudna. Ja się z tym zgadzam. Tak strasznie nic się w niej nie psuło że po prostu auto stało się nudne ale za to zayebiście niezawodne i trwałe. |
Osobiście nudną bezawaryjność to bym sobie życzył w każdym posiadanym aucie.
polaff - 16-02-2017, 03:11
yoji napisał/a: |
Teraz kupiłem calibre...
to juz hit of the night po prostu...
. |
to profanacja
|
|
|