Nasze Miśki - 3 szt Giulian(t)y by se7en
se7en - 25-05-2015, 20:33
kolejna rzecz doszła, niestety zapomnialem o fotach, nowe drązki kierownicze yamato po obu stronach
zestaw regeneracyjny zacisków kompletny przod i tył
Hugo - 25-05-2015, 21:19
se7en napisał/a: | nowe drązki kierownicze yamato | Niestety możesz już zamawiać następne. yamato to obecnie najgorszy wybór.
se7en - 26-05-2015, 18:16
wyjdzie w praniu ahh , a generalnie co z nimi nie tak?
bo od yamato mam także wahacze, ktore dzisiaj przyszły
MichciuGT - 26-05-2015, 21:11
co z nimi nie tak? materiał, jakość wykonania = cykająca bomba, nie wiadomo kiedy się popsuje, ale zwykle nie przejedzie się więcej niż 2 lata bez wymiany
se7en - 26-05-2015, 21:13
bede miał to na uwadze, i obserwował co sie z tym dzieje
ps. jaki olej proponujecie do 2.0 8v?
myslalem nad castrolem (zza poleceniem obeznanego znajomego w Galantach E3 ) magnatec 10w40 , chyba ze sa lepsze propozycje zwiazane z ta generacja Galanta?
Hugo - 26-05-2015, 21:45
se7en napisał/a: | generalnie co z nimi nie tak? | Kiedyś yamato to był najlepszy japoński zamiennik, od kilku lat ładują chińskie tuleje metalowo-gumowe SH. Spójrz czy nie ma na nich takiego oznaczenia, jeśli jest to oddaj wahacze. Z łącznikami stabilizatora robią jeszcze lepiej, w pudełka yamato ładują całe łączniki SH. W poprzednim Galu takie zamontowałem z tyłu i wytrzymały jakieś 4 miesiące, czyli ok. 5000 km, po czym były bardziej wyrąbane niż 15 letnie oryginały A kosztowały sporo.
jacek11 - 26-05-2015, 23:53
Cytat: | myslalem nad castrolem (zza poleceniem obeznanego znajomego w Galantach E3 ) magnatec 10w40 , chyba ze sa lepsze propozycje zwiazane z ta generacja Galanta?
|
jak wlałem do gala magnateca,to mi go w momencie brakło.mam złe wspomnienia.potem wlałem zwykłego elfa,i starczało od wymiany,do wymiany.od tamtej pory omijam castrola z daleka wlej sobie valvoline .to sprawdzony produkt
KsiadzRobak - 27-05-2015, 08:07
jacek11 napisał/a: | jak wlałem do gala magnateca,to mi go w momencie brakło.mam złe wspomnienia.potem wlałem zwykłego elfa,i starczało od wymiany,do wymiany.od tamtej pory omijam castrola z daleka | a wiesz, że u mnie było to samo - z tym, że obecnie leję Mobil 5W30
wcześniej - przed próbą z Castrolem był Mobil 10W40 i też go nie ubywało a Castrol zniknął mi w krótkim czasie - nawet zaczęła mrugać kontrolka ciśnienia oleju na zakrętach, bo inaczej bym nie doszedł że coś jest nie tak
co do Yamato - Hugo ma rację, dawno temu montowaliśmy to jako oryginał ale obecnie najgorsze elementy to gumowe osłony sworzni - potrafią się rozpaść po paru miesiącach
przy czym elementy firmy SH wytrzymują latami (tylko też trzeba zmienić osłony sworzni na coś lepszego - z reguły firmy Hyundai/KIA)
se7en - 27-05-2015, 21:58
bede reklamował jak cos, i uwaznie sie im przygladał co jakis czas bede sciagał koło
natomiast olej, ja nie wiem co lał poprzednik, tez myslalem nad valvoline i sie tez mocno zastanawiam, byle 10w40 bo cholera wie co tam jest....
tym bardziej ze auto jest zagazowane.
dzisiejszy deal.. jaram sie.
jacek11 - 28-05-2015, 01:12
se7en napisał/a: | byle 10w40 bo cholera wie co tam jest.... |
jeśli silnik w dobrej kondycji,to ja bym zaryzykował wlać 5W40.
Torp12 - 28-05-2015, 08:41
se7en napisał/a: |
dzisiejszy deal.. jaram sie.
|
Gdzie kupiłeś? Bo ja poszukuje takich na tył
kisian - 28-05-2015, 10:28
Przesyłka przyszła z Niemiec? Bo moje tak.
se7en - 05-06-2015, 15:40
jacek11 napisał/a: |
jeśli silnik w dobrej kondycji,to ja bym zaryzykował wlać 5W40.
|
niby mu oleju nie ubywa, ale nie wiem i tak w jakim stanie jest, duzo na gazie zjechal, choc nie kopci ani troche i jedzie zdrowo (dodatkowo mikser ogranicza moc, wiec prawie jakby ktos nie korzystal z jego potencjału)
Torp12 napisał/a: |
Gdzie kupiłeś? Bo ja poszukuje takich na tył |
venom24 (Ci sami co załatwiają sprezyny MTS)
kisian napisał/a: |
Przesyłka przyszła z Niemiec? Bo moje tak. |
oczywiscie, prosto z Niemiec
na tył wpadły złote szpilki z lancera evo VIII
postep pracy jest bardzo powolny, zostaly hamulce i potem rozrzad i mozna jezdzic
se7en - 08-06-2015, 20:29
wyjechało na ludzi, przyznam ze jestem troche zawiedzony obnizeniem, może tył troche osiadł 1-2 cm niżej ale przod raczej ani drgnął...
wlasciwosci jezdzne sa znakomite, ale po ustawieniu zbieznosci beda pewnie lepsze
se7en - 09-06-2015, 19:53
ale cisza. mam pytanie, z tyłu tez sie ustawia zbieznośc? mam belke a to moje pierwsze auto z belką
bo generalnie wymienialem tuleje tylnej belki
|
|
|