Nasze Miśki - Zabawa w blacharza z Galantem 2.0 1998r.
pawełeł - 11-12-2015, 18:30
Marcino, taki jak na zdjęciu, strasznie dziwnie śmierdzi ale daje radę kolor jest w porządku
zastanawiałem się nad tym ukp, bo to fajna opcja, ale to może na wiosnę zamontuję, jest z tym pewnie trochę zabawy planuję po nowym roku zamontować LPG, czytałem kiedyś pod jakimś tematem że na dolnym śląsku jest dobry gazownik którego polecają mitsumaniacy, ale nie mogę tego teraz znaleźć, jeśli ktoś by mi podał namiary na niego lub na temat o tym byłbym bardzo wdzięczny, jeśli nie to zrobię u kogoś innego też dobrze montuje i reguluje instalacje i można na raty wziąć, ale jednak wolałbym robić u kogoś kto miał styczność z Galantami. Póki co z temperaturą silnika jest wszystko w porządku, jak palę po nocy w garażu to po ok. minucie jazdy wskaźnik jest już w połowie, gdy ruszam spod szkoły przez jakiś czas jest nieznacznie poniżej połowy wskaźnika, ale na przyszłość skorzystam z rady nie wiadomo co przyniesie styczeń i luty
robertdg - 11-12-2015, 18:37
Chyba chodzi o firmę Supral z Wrocławia
pawełeł - 11-12-2015, 18:47
Dokładnie, chodziło o tą firmę, dzięki.
Czy ktoś się orientuje jaki powinien być kąt pochylenia tylnych kół w galancie?
robertdg - 11-12-2015, 19:04
-1°00' ± 30'
pawełeł - 11-12-2015, 19:10
Dziękuję
jacek11 - 11-12-2015, 20:56
Fajnie,że w końcu auto jeździ Podziwiam upór przy naprawie blacharki.Fajnie się ogląda efekt końcowy,wiedząc jak wyglądał wcześniej.Co do spalania,to dobrą opcją jest przetestowanie paliwa z innej stacji.Zatankuj gdzie indziej,i wtedy sprawdź spalanie.W jaki sposób obliczasz ile paliwa spalił ?
pawełeł - 12-12-2015, 23:12
jacek11, wyzerowałem licznik, zatankowałem za 100zł przy początku rezerwy, gdy wskaźnik poziomu paliwa znowu wskazał ten sam poziom wyszło mi że przejechałem za 100 zł 210 km, zatankowane było ok 23,5 l paliwa, podzieliłem przez 21 więc wyszło mi ile spalił na 10 km było to ok 1,12l, więc te 1,12l razy 10 i wychodzi nam gdzieś 11,2l/100 km trochę mnie poniosło z wcześniejszymi 12l ale to było na oko bo pamiętałem że wg autocentrum średnio za 40 zł przejedziemy 100 km już im nie ufam
Teraz zatankowałem na orlenie zobaczę ile pojeździ
jacek11 - 12-12-2015, 23:21
No właśnie.Pomiar nie jest dokładny Zatankuj kiedyś pod korek,przejedź jakiś dystans,zatankuj znowu pod korek,ale na tej samej stacji.Wtedy będziesz miał bardziej wiarygodny obraz spalania.Moje kombi paliło ok. 10 litrów benzyny w mieście.Gazu spala 12 litrów w tym samym cyklu.
Owczar - 12-12-2015, 23:28
Taki pomiar jest bez sensu. Zatankuj do pełna i wtedy zmierz.
profrook - 16-12-2015, 12:55
dokładnie tankujesz "pod korek" robisz trasę, tankujesz, do liczenia spalania bierzesz ile wlezie na drugim tankowaniu.
btw, 12L/100km to coś nie teges jak na 2.0, 12L to LPG mi nie chce spalić, a jeżdzę jak wariat.
pawełeł - 17-12-2015, 21:34
no nie wiem, na razie dam sobie spokój z tankowaniem do pełna, w styczniu jestem umówiony na montaż LPG mam teraz problem po mi coś puka w tylnym zawieszeniu z prawej strony, myślałem na początku że jakaś śruba puściła ale wszystko jest ok a mimo to nadal stuka, słychać tylko podczas jazdy po kostce lub nierównościach, bicia nie ma, przy ostrym zakręcie na równej drodze również nic nie słychać, jakaś tuleja już się wybiła? Jeśli tak to na którą waszym zdaniem powinienem najpierw zwrócić uwagę? będę wdzięczny za jakiekolwiek pomysły bo ja mam w tej sytuacji pustkę w głowie, wydawało mi się że już wszystko sprawdziłem ten dźwięk przechodzi na karoserię, ogólnie jakoś z tej prawej strony bardziej niż zwykle słyszę dźwięki koła z zewnątrz
sveno - 17-12-2015, 21:37
banan
pawełeł - 17-12-2015, 21:46
sveno, ok, sprawdzę, mam jeszcze całą piastę od kombii, więc chyba wymienię, to by mogło być w sumie to, bo na karoserii strasznie słychać wydaje mi się że gdyby dolne wahacze były zużyte to był by cichszy dźwięk, dzięki, jutro lub w sobotę wymienię
sveno - 17-12-2015, 21:54
pawełeł, tyś wymienia kiedyś piastę w tym aucie? Jeżeli nie to powodzenia.
Banan,
módl się, żeby to nie był prosty bo do warsztatu możesz nie dojechać.
pawełeł - 17-12-2015, 22:13
sorry, poniósł mnie melanż chodziło mi o to że mam jedną zwrotnicę od kombii, nie wiem czemu pomyliła mi się piasta ze zwrotnicą...
wahacz prosty wymieniłem co prawda na zamiennik, ale z nim powinno być wszystko w porządku
|
|
|