Pajero Pinin - Shogun Pinin - chcialem sie przywitac - kilka pytan
spider_st - 06-11-2015, 12:33
To u mnie jakaś większa różnica wyszła. Z tym dystansem to dobry pomysł i można go zastosować innych sytuacjach. A co będziesz dawał na poszerzenie nadkoli?
dareqq - 06-11-2015, 19:10
Chyba pas transmisyjny
CiniO - 02-12-2015, 04:03
Witam ponownie.
Tu autor wątku.
A wiec mój Pinin jest juz w Polsce.
Trasa z Irlandii blisko 2500km przebiegla bezproblemowo.
Autostrada jechalem glownie miedzy 110 a 120km/h. Srednie spalanie na trasie wyszlo 9.7 litra wiec jestem pozytywnie zaskoczony, bo myslalem, ze przy takiej predkosci bedzie wiecej.
W tym momencie rozgladam sie za oponami. Jako, ze auto bedzie glownie uzywane poza drogami asfaltowymi, a nie chce wydac majątku, to mysle ze postawie na bieznikowane opony typu M/T albo A/T.
Drugi problem na ktory sie natknalem, to przednie swiatla.
Aby zarejestrowac samochod w Polsce musze wymienic na Europejskie. Myslalem, ze kupie uzywane w rozsadnej cenie, ale niestety wyglada na to, ze nici z tego. Na allegro praktycznie nie ma wogole uzywanych, a te co są, to wlasnie w wersji RHD czyli nie odpowiednie. Czy ktos ma jakis pomysl, skąd wziąć przednie lampy w rozsądnej cenie?
Mozna na necie znaleść nowe zamienniki, ale koszt okolo 500zl za sztuke, wiec moim zdaniem drogo. Jeslies pomysly?
Wprawdzie trasa 2500km przez pol Europy nie byla wyjatkowo komfortowa, no bo i Pinin nie jest raczej przeznaczony na takie trasy, to w terenie spisuje sie super i wlasnie z tego jestem bardzo zadowolony,.
Piotrek4 - 02-12-2015, 06:07
Daj do przeróbki, w cenie jednej nowej lampy będziesz miał nawet przeróbkę na soczewki. Zadzwoń np. do tmc mc
CiniO - 06-12-2015, 03:06
Piotrek4 napisał/a: | Daj do przeróbki, w cenie jednej nowej lampy będziesz miał nawet przeróbkę na soczewki. Zadzwoń np. do tmc mc |
A w Pininie nie sa soczewki oryginalnie?
Piotrek4 - 06-12-2015, 13:21
Nie, są zwykłe żarówki H7 z odbłyśnikami. Swoją drogą pinin z soczewkami i odbłyśnikami w czarny mat powinien wyglądać całkiem nieźle. W firmie którą wspomniałem wyżej w 3 dni z wysyłką zrobili mi soczewki do Rovera 75 z regeneracją odbłyśników szlifowaniem kloszy (były ryflowane) i polerowaniem kloszy z zewnątrz za 480 z wysyłką. Do Pinina powinno być taniej bo są gładkie klosze.
yanes - 06-12-2015, 13:56
Albo zwykłe H4 ,tak jak jest u mnie.
Piotrek4 - 06-12-2015, 15:58
yanes napisał/a: | Albo zwykłe H4 ,tak jak jest u mnie. |
Masz racje h4 nie H7, jeszcze mi R75 chodziło po głowie.
|
|
|