[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Filtr paliwa - lokalizacja
deejay - 03-12-2012, 20:37
dmn1 napisał/a: | Niestety dziś pod autem zauważyłem plamę po benzynie, stąd moje pytanie, które filtry mają w komplecie te plastikowe złączki? Ewentualnie czy da się kupić same te plastiki? |
Na 99% za słabo dokręcony przewód metalowy kluczem 14
Odpal auto i zaobserwuj wyciek . Gdyby plastykowe zatrzaski były uszkodzone to ciśnienie pompy by rozszczelniło przewód to takiego stopnia ze auto by zgasło .
Tomasz87 - 07-10-2013, 10:56 Temat postu: [EAxx] Filtr paliwa - lokalizacja Hej,
Może źle szukam, może jestem zbyt ciemny... ale nie mogę doszukać się info gdzie w moim EA2A znajduje się filtr od Pb? Mogę liczyć na szybką podpowiedź?
Owczar - 07-10-2013, 12:35
Pod podłogą, przy zbiorniku paliwa po prawej stronie. (patrząc od tyłu auta).
A na przyszłość, zerknij do szukajki, bo było wiele razy o tym pisane.
Tomasz87 - 07-10-2013, 15:01
szukałem, chyba zbyt słabo.
Dobra, dzięki. To jutro wymiana...
Hugo - 07-10-2013, 22:11
Tomasz87, jeśli filtr nie był dawno wymieniany to niech Bóg ma Cię w swojej opiece Podziel się wrażeniemi z wymiany...
Tomasz87 - 08-10-2013, 16:16
Hej.
Bóg miał mnie w opiece, wszystko się udało. Zapaszek benzyny, mniam
Straszliwy syf z niego wyleciał, benzyna czarna...
Co ciekawe, od strony tyłu samochodu filtr ma ciekawe rozwiązanie montażu przewodu do niego dochodzącego... takie dziwne zatrzaski - polecam na nie uważać, żeby nie zepsuć...
Poprawy właściwości jezdnych pojazdu nie widzę, więc nie było tragedii...
biedrona - 08-03-2015, 18:00 Temat postu: filtr paliwa..Gdzie? witam
jak w temaie.Gdzie jest filtr palwia w mitsubishi galant..?? czekam szybko na odp..Dzieki wielkie
adt81 - 08-03-2015, 18:11
Pod samochodem z prawej strony zbiornika paliwa w okolicy tylnego koła - jak wejdziesz pod auto na pewno zobaczysz.
robertdg - 08-03-2015, 18:21
biedrona, temat scaliłem, następnym razem proponuje poszukać, bo odpowiedzi jest naprawde sporo Poczytaj wyżej
biedrona - 09-03-2015, 12:36 Temat postu: ok dziekowac
Grom - 19-06-2015, 13:11
A powiedzcie czy jak sie ukreci sruba to trzeba wymieniac caly przewod paliwowy ? Mechanik spojrzal na filtr i powiedzial zebym odrazu szukal przewodu bo slabo to wyglada, ewentualnie czy kupuje sie go na metry czy jest moze jakis zamiennik ?
robertdg - 19-06-2015, 21:01
Przewód jedynie w serwisie albo sprawną używke, no chyba, ze ktoś ma maszynke do zarobienia na aucie (gniazdo lejek), często bywa problem z odkręceniem tego filtra ale zalezy jak mechanik podejdzie do tego, jak poprostu będzie chciał odkręcić to najprawdopodobniej zniszczy się nakrętka.
Grom - 25-06-2015, 09:06
Filtr udalo mi sie kupic MANNa, ale niestety nie bylo z nim zadnych uszczelniaczy ani koreczkow jak pisal jeden z forumowiczow, wiecie moze gdzie moge je dostac osobno i jak powinny wygladac ? Czy moze nie ma potrzeby ich szukac ?
Pytalem w ASO ile przewod paliwowy w razie ukrecenia sruby i uslyszalem ze 290 pln i 3 dni oczekiwania. Mam nadzieje ze nie bede musial go zamawiac.
sampler - 25-06-2015, 09:58
Normalnie do środka wchodzi taka podkładka z odpowiedniego tworzywa. Fakt że nie zawsze MANN to daje. Można tam dać kawałeczek wężyka silikonowego lub jakiś oring. Uszczelnienie następuje przy wkręcaniu końcówki i dociśnięciu do gniazda. Co ciekawe w filtrze Denckerman nie ma gniazda (jest tylko gwint) i dali dwie podkładki miedziane. Ciekawe jak to uszczelnić
sowabrom - 21-07-2015, 15:10
Witam
Kupiłem w marcu gala 2.5 v6 z lpg.
Na dniach zbliża mi się przegląd techniczny wiec wymieniłem olej, filtr oleju, powietrza i kabinowy i teraz pytanie czy jeśli auto jeździ na lpg to jest potrzeba wymiany filtra paliwa co 10k ew 15k tak jakbym jeździł normalnie na pb ??
dzieki za odp
|
|
|