Carisma - Ogólne - szukam kogos kto poleruje szklo!!!
Hubeeert - 03-09-2007, 20:00
bobi rzeszow, grzeczniej proszę bo zakończy się to czerwonym paskiem.
To jest ostatnie ostrzeżenie.
Anonymous - 03-09-2007, 20:02
bobi rzeszow, popracuj jeszcze nad tymi światłami - żeby miały tą regulacje i bedzie git. Wtedy nikt Ci nie będzie miał nic do zarzucenia. Jak cos robić to do końca i tak jak ma być bo teraz to jest tak jakbyś złożył super auto ale nie włożył do niego silnika. Fajnie wygląda ale nie jeździ. To samo z lampami.
Jeśli twierdzisz ze nie oślepiają - ok ale wtedy zbierasz ciosy od tych co wiedzą że jest inaczej. Nasze drogi nie są równe więc napewno się zdarzy że kogoś oslepisz, np wały zwalniające, niewielkie wzniesienia itd.
Zainstaluj samoregulację i po problemie:)
saphire - 03-09-2007, 21:52
No właśnie - chłop się narobił nieźle i jest pionierem w tym względzie i w takiej formie przeróbki lamp więc dajcie mu spokój i trochę czasu to pewnie dokończy robotę i zrobi pozycjonowanie i spryskiwacz ciśnieniowy... IMHO jak już tyle zrobił to i z reszta da radę.
Bartek - 04-09-2007, 09:34
Po 1. barwa światła zdradza xenon z 2 km.....
Po 2. to był Golf/Jetta III
Po 3. przejeździłem już trochę i jeszcze w rowie nie leżałem, a pierwszy raz zostałem tak makabrycznie oślepiony
po 4. układ samopoziomujący to nie takie hop-siup...... każdy reflektor oddzielnie poziomuje się w czasie rzeczywistym na podstawie odczytów z czujników przy tylnym zawieszeniu
Spokoju nie dam, ponieważ każdy myśli o swoim bezpieczeństwie, nie zważając na innych na drodze....
Matejko - 04-09-2007, 10:19
Bartek napisał/a: | każdy reflektor oddzielnie poziomuje się w czasie rzeczywistym na podstawie odczytów z czujników przy tylnym zawieszeniu |
nie zawsze, nie zawsze - ford mondeo poprzedniej generacji, ustawial sie bodajze tylko przy uruchamianiu silnika
Anonymous - 04-09-2007, 10:20
Jak ktos ma zle wyregulowane swiatla to i na zarowce z supermarketu bedzie oslepial. Jezeli xenony beda prawidlowo ustawione to nie beda oslepialy, mimo tego ze nie bedzie ukladu samopoziomowania. A skoro o bezpieczenstwie mowa to jazda carisma, z tym czyms co to sie nazywa swiatlami to jest dopiero wyzwanie
sla - 04-09-2007, 11:29
W/g mnie montowanie takich samoróbek jest co najmniej głupotą nie wiem czym podyktowaną ale na szczęście coraz częściej kończy się zabraniem dowodu rejestracyjnego. Nie zamierzam mieć kolizji przez takiego mondralę, domorosłego konstruktora, który uważa, że zjadł wszystkie mądrości.
apikus - 05-09-2007, 13:42
Bartek napisał/a: | po 4. układ samopoziomujący to nie takie hop-siup...... każdy reflektor oddzielnie poziomuje się w czasie rzeczywistym na podstawie odczytów z czujników przy tylnym zawieszeniu |
Poziomowanie reflektora korzysta z dwóch czujników. jeden w przedniej części samochodu, drugi w tylnej. Przynajmniej tak to przedstawiali na szkoleniu w Valeo.
Pozdrawiam
Anonymous - 05-09-2007, 22:14
sla napisał/a: | W/g mnie montowanie takich samoróbek jest co najmniej głupotą |
A to niby czemu? Jesli auto przejdzie przeglad to znaczy ze wszystko jest ok, chyba ze znasz sie na tym lepiej niz diagnosci?
apikus - 05-09-2007, 22:20
dylson napisał/a: | sla napisał/a:
W/g mnie montowanie takich samoróbek jest co najmniej głupotą
A to niby czemu? Jesli auto przejdzie przeglad to znaczy ze wszystko jest ok, chyba ze znasz sie na tym lepiej niz diagnosci? |
A widziałeś kiedykolwiek sprawdzanie świateł podczas jazdy u diagnosty? Sprawdzi tylko jak samochód stoi, a to nie to samo. Badanie statyczne nic nie da.
sla - 06-09-2007, 08:36
dylson napisał/a: |
A to niby czemu? Jesli auto przejdzie przeglad to znaczy ze wszystko jest ok, chyba ze znasz sie na tym lepiej niz diagnosci? |
W Polsce przegląd przejdzie nawet czołg, wszystko jest kwestią pieniędzy, diagnosta zawsze może powiedzieć, że godzinę temu w czasie badań wszystko było ok.
Anonymous - 06-09-2007, 10:16
ja dalej twierdze ze to jedyna sensowna przerobka lamp na ksenony tj. przeszczep soczewki bo przynajumniej strumien swiatla jest taki jaki powinien.
inna sprawa ze taka przerobka jest szybka droga do stracenia dowodu rejestracyjnego w przeciwnienstwie do kit-ow z ktorych mozna sie wymigac, a ktore to wlasnie okropnie oslepiaja a takich kierowcow chetnie bym
obecnie raczej nie zdecydowalbym sie na zadne przerobki gdybym mial auto bez ksenonow.
Anonymous - 06-09-2007, 22:46
apikus napisał/a: | Sprawdzi tylko jak samochód stoi, a to nie to samo. Badanie statyczne nic nie da. |
Chcesz powiedziec ze ustawianie swiatel na stacji diagnostycznej to lipa?
sla napisał/a: | W Polsce przegląd przejdzie nawet czołg, wszystko jest kwestią pieniędz |
Nie kazdy daje w lape na przegladzie...
saphire - 07-09-2007, 09:57
Ustawianie świateł na tym ich przyrządzie to lipa wielka ano dlatego że to ustrojstwo w zasadzie ma wpływ jedynie na wysokość świecenia pojedynczej lampy i tyle. Tymczasem światła powinny być ZAWSZE ustawiane PARAMI i najlepiej do odpowiednio narysowanego wzorca na ścianie bo nie tylko o wysokośc świecenia chodzi ale także o kierunek - czy bardziej w lewo czy prawo i wzajemne zgranie PARY lamp. Ot co.
Anonymous - 21-09-2007, 01:32
... jezeli ktos jeszcze szuka xenonow - mozna zajzec tu:
http://www.allegro.pl/ite...on_gwaranc.html
|
|
|