To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Chłodny

Fragu - 26-11-2015, 09:42

To ja wolę pożyczyć g-techa ;p
Marcin-Krak - 28-11-2015, 12:07

Fragu napisał/a:
6a13

Znaczy się to jakieś 1,3 jest, tak? :P

Jak tam wygląda sytuacja z rudzielcem i podłużnicami?

Zadowolenia.

deejay - 28-11-2015, 19:54

Ładne cacko i ciekawie pod maską :P . Miałem okazje podziwiać takie cuda na zlocie w Niemczech , robią robotę na drodze :wink:

Bezawaryjności życzę.

Fragu - 29-11-2015, 18:25

Podluznice byly robione, podwozie pokonserwowane. Jest kilka mankamentow; podloga bagaznika, koncowki progow przed tylnym kolem, ale to sie ogarnie:)

Dzisiaj zniknela jedna usterka, dokladka progu odstawala i haczyla o drzwi - zrobione;)

Dzięki chłopaki!:)

Fragu - 30-11-2015, 20:37

Dzisiaj male modzenie :)

Na pierwszy ogień poszła wymiana tylnych lamp na poliftowe:

Kolejna rzecz to wymiana schowka przed pasażerem na taki w lepszym stanie.
Do tego wymieniłem jeszcze zegarek na działający...i spaliłem bezpiecznik majstrując przy lampce w podsufitce ;p

Zakupiłem też wykładzinę bagażnika, która trafiła do pralki. Czeka też APC - będę czyścił wnętrze.
Zaglądałem pod auto, wygląda całkiem fajnie. Jak będę na podnośniku to pofocę.

Jeden mankament to spory wyciek z okolic rozrządu. Trzeba będzie zakupić komplet uszczelniaczy i machnąć przy okazji rozrząd.

Kojarzy ktoś może jakie oznaczenie mają żarówki podświetlające panel nawiewów w colcie?
I czy mogę bezkarnie wrzucić np w stop, pozycje, kierunki, światła cofania żarówki LED?

:wink:

abdul - 30-11-2015, 21:29

Fragu napisał/a:
eden mankament to spory wyciek z okolic rozrządu. Trzeba będzie zakupić komplet uszczelniaczy i machnąć przy okazji rozrząd.

niestety ale to samo mnie czeka w najblizszym czasie... Jak wrazenia z jazdy? Do Galanta nie ma co pewnie porownywac :wink: i nie chodzi mi o komfort :P

sveno - 30-11-2015, 21:50

Fragu napisał/a:
I czy mogę bezkarnie wrzucić np w stop, pozycje, kierunki, światła cofania żarówki LED?
wszędzie, tylko nie w kierunkowskazy, przerywacz Leda zauważy tak jak spaloną żarówkę, będzie migał nieprzepisowo szybo.
Fragu - 30-11-2015, 22:03

abdul, no coś Ty ?! :shock: Kiedy to ja robiłem rozrząd w Galu..jakoś w lutym (uszczelniacze były wymieniane) :roll: Mam wrażenie, że te silniki lubią znaczyć teren.

Wrażenia z jazdy Coltem są super:) Sporo lepiej zbiera się od Galanta, bardziej czuć w nim silnik 6 cylindrowy...ale nie jest to auto na długie trasy :wink:

Owczar - 01-12-2015, 02:59

Paweł robił w nim rozrząd?
Fragu - 01-12-2015, 07:12

Nie.
Bartek - 01-12-2015, 07:37

Fragu napisał/a:
Mam wrażenie, że te silniki lubią znaczyć teren.

Poza deklami zaworowymi, które są z cienkiej blaszki i jeżeli ktoś choć raz je "przeciągnął", to nawet oryginalne uszczelki długo nie trzymają, to masz złe wrażenie ;)

Fragu - 01-12-2015, 07:39

No to może miałem pecha...albo uszczelniacze w zamiennikach są nic nie warte :wink:
Na pewno do colta wrzucę OEM.

Hugo - 01-12-2015, 08:15

Bartek napisał/a:
Poza deklami zaworowymi, które są z cienkiej blaszki i jeżeli ktoś choć raz je "przeciągnął", to nawet oryginalne uszczelki długo nie trzymają, to masz złe wrażenie
Święta racja.
Hugo - 01-12-2015, 10:14

Jakie masz hamulce w tym Colcie? Chyba nie ori tarcze 236 mm? :mrgreen:
Fragu - 01-12-2015, 10:20

Oczywiście, że nie! Zaciski 2 tłoczkowe z Galanta, tarcze 276mm 4x100 z Mini 2001+.
Hamuje pięknie!