Nasze Miśki - Galant Sławków
Zlotty - 29-02-2016, 09:06
Chyba czegoś nie zrozumiałem w poście Hugo z 1 strony, że z tyłu nie ma sworzni... Bo właśnie zadzwonił do mnie mechan, ze jakiś majster chciał mnie zabić, bo przegwintował sworzeń i nakręcił nową nakrętkę, bo poprzednia się zerwała:O Oczywiście jeżeli dobrze zrozumiałem, sworzeń wahacza trójkątnego, no to raczej u góry
Tomi89 - 29-02-2016, 11:17
Dobrze wiesz jak i sporo osób tutaj też który to majster
Hugo - 29-02-2016, 14:57
Napewno tak nie napisałem.
Zlotty - 29-02-2016, 18:58
Hugo napisał/a: | W tylnym zawieszeniu nie ma sworzni w wahaczach górnych tylko tulejki metalowo-gumowe. ? |
Dlatego napisałem, że źle doczytałem:), zinterpretowałem to iż wgl nie ma sworzni z tyłu, było to dziwne, ale...
Wcześniej był sworzeń zregenerowany, teraz wstawiam filmik ze sworznia który swoje czasy świetności ma za sobą
Uszkodzony sworzeń
Hugo - 29-02-2016, 19:39
Zlotty, z którego wahacza jest ten sworzeń?
Zlotty - 29-02-2016, 20:03
z tyłu, chyba jest tylko jeden , całe szczęście, bo gdyby to był np górny przód, to ojojoj Gęsto się musiałem przed mechanem tłumaczyć, że dopiero co furke kupiłem i że to nie moja wina
Hugo - 29-02-2016, 21:22
Zlotty napisał/a: | z tyłu, chyba jest tylko jeden | Są dwa, po jednym na stronę
Ciekawy ten Twój Galant, wiesz, że w życiu widziałem kilkanaście, jak nie kilkadziesiąt używanych wahaczy tylnych ze sworzniem w Galancie EA i nawet jak miały pęknięte osłony gumowe to sworznie były w idealnym stanie, obracały się jak nowe i nie miały najmniejszego luzu. Do dzisiaj myślałem, że one się nie zużywają...
Zlotty - 29-02-2016, 21:32
Mechanik twierdzi, ze podluznice tez sie zuzywaja , gdzieś przy końcach podobno od strony bagażnika ale spokojnie nie traćmy optymizmu.
Reszta sworzni jest w miare, znaczy i tak wszystkie wymieniam, ale ten jeden tak dojechany:O
Tomi89 - 29-02-2016, 21:41
Poprzedni właściciel zostawił Ci niespodziankę, a miała być taka lalka jak mowil, dobrze że w porę to znalazłeś i nie stało się nic gorszego.
robertdg - 01-03-2016, 07:38
Zlotty napisał/a: | Mechanik twierdzi, ze podluznice tez sie zuzywaja , gdzieś przy końcach podobno od strony bagażnika ale spokojnie nie traćmy optymizmu.
Reszta sworzni jest w miare, znaczy i tak wszystkie wymieniam, ale ten jeden tak dojechany:O | Katastrofa
Tomi89 napisał/a: | Poprzedni właściciel zostawił Ci niespodziankę, a miała być taka lalka jak mowil, dobrze że w porę to znalazłeś i nie stało się nic gorszego. | Miód na uszy nabywcy
Hugo - 01-03-2016, 07:50
Zlotty napisał/a: | Mechanik twierdzi, ze podluznice tez sie zuzywaja | I ma rację.
Zlotty - 01-03-2016, 17:52
No cóż zbieżność też się zużywa... Coś jest nie tak z lewą strona i nie idzie tego ustawić. Może ktoś bardziej ogarnięty mi powie jaka mogła być skala kolizji przy takich przesunięciach.
Czerwone wartości końcowe od góry: +08*11', +06*44', -00*36', -00*48', -01*37', -00*25'.(W razie gdyby coś było nieczytelne). Jutro przerejestruje i ubezpieczę auto, a za tydzień hamulce tył, co powiecie o zimmermanach klocki plus tarcze ? Dobry wybór czy raczej płaci się za marke?
Aaa, w autku fajnie cicho, nic nie puka, testów nie mogę dokładnych zrobić, bo jeszcze zimówek nie kupiłem, więc auto stoi. Ogólnie droga zabawa, ale myślę, że na bezpieczeństwie nie można oszczędzać.
Hugo - 01-03-2016, 18:45
Zimmermann to dobry wybór.
robertdg - 01-03-2016, 19:03
Zbieznośc przedniej niby w normie ale lepiej ustawić na 0 albio w lekki plus, to nie francuz że ustawia sie w minusie
Zbieznośc tylnej osi niemal wzorowo, problemem jest kat pochylenia tylnego lewego koła, jest 7minut poza dopuszczalną tolerancją, jak auto zostanie dociązone to jeszcze bardziej wpadnie w negatyw - ta opona będzie cięta w znacznym stopniu Pochylenie kól przednich wygląda jakby auto było trzepnięte od dołu prawego koła, do sprawdzenia belka zawieszenia przedniego, tam praktycznei nie ma regulacji, ale gdyby sie dalo ją przesunąc w prawo to katy przedniej osi zesły by się w lekki negatyw w okolicy 15minut
Zlotty - 01-03-2016, 19:23
Mój diagnosta i mechanik raczej napewno tego nie ogarną , jak ktoś ma godnego polecenia diagnostę, który na podstawie tych wyników to ogarnie, żeby jak najbardziej wyprostować te koła, to byłbym wdzięczny. No i proszę o opinie nt hamulców, jakie kupić, na tył 262 mm ?
|
|
|