To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Sterownik wentylatorów...pomocy!

kokakola - 18-07-2016, 21:15

Dzięki!
Zaryzykuję i sprawdzę czy zadziała!

daammiiaan1 - 26-07-2016, 23:30

Witam koledzy, od niedawna borykam się z pewnym niepokojącym mnie problemem.Samochód głównie stoi bo ja jestem za granicą a żona jezdzi sporadycznie. Ostatnio zauważyłem problem z wentylatorami.Gdy odpalam zimny silnik wentylatory nie pracują, jednak gdy złapie temperaturę, wentylatory się włączają i gasną w trakcie jazdy,po dojechaniu na światła, po chwili stania włączają się ponownie .Gdy silnik jest nagrzany a nie pracuje po właczeniu zapłonu zaczynają kręcić wentylatory.Borykał się ktoś z was z takim problemem ? wcześniej nie miałem takich cyrków.. Z góry dziękuje za podpowiedzi POZDRAWIAM
kokakola - 27-07-2016, 16:02

U mnie wentylatory chodziły cały czas. Zamontowałem dziś moduł do którego link wrzuciłem kilka postów wcześniej i wszystko działa jak należy. Zobaczymy tylko jak długo:)
MisiekNM974 - 17-08-2016, 17:48

Witam,
w końcu zamontowałem moduł sterownika wentylatorów i wszystko wróciło do normy :)

Radowan -- jeszcze raz wielkie dzięki Ci za pomoc :)

Pozdrawiam.

daammiiaan1 - 27-08-2016, 21:27

Ja tez zamontowalem sterownik wentylatorow z allegro za 150 zl z przesylka i probkem zostal rozwiazany
zbychu74 - 28-08-2016, 09:06

W Chinach kupiłem sterownik za 16,80 $,przesyłka gratis,czas dostawy ok,2tygodni
Cinek87 - 28-08-2016, 20:20

Witam, po zakupie mojego Lancera też męczyłem się z wentylatorami. W końcu zdecydowałem się na zakup z Chin na aliexpress. Cena z przesyłką niecałe 80zł.
Radowan - 01-09-2016, 22:22

U mnie też około tego wychodzi.
W związku z tym, że miałem kilka zamówień (z tego forum) w końcu poprosiłem o przysłanie kilku więcej (więc jakby ktoś reflektował to tylko na PW).
Jak dobrze pójdzie, to będę kupował jeszcze inne rzeczy.
Zastanawia mnie tylko dlaczego jest tak duża rozbieżność cenowa?
80pln sprowadzenie z Chin, na Allegro około 150pln, sklepy w Polsce około 250 a serwis woła za to ponad 1000pln.
Gdzie tu sens i logika?

SZU2005 - 10-09-2016, 13:55

Cześć.
Radowan dzięki za pomoc. :D
Sterownik założony i działa ( nareszcie po 4latach :badgrin: )

mani3kmzks - 06-07-2017, 09:23

Szanowni koledzy/koleżanki.
Dołączam się do problemu. Wentylatory również mi zwariowały a wymiana czujnika temp. wody nie pomogła.

Sterownik wentylatorów jak wasz.
Przeszukałem znaczną część internetu i tylko cena na Aliexpress wydała się rozsądna bo ok. 60zł.
Najtańszy sterownik na Allegro(taki sam) z wysyłką z Polski 160zł. więc lekka przesada.

Pytanko moje brzmi czy ktoś z forumowiczów jest w posiadaniu części od ręki co skróciło by moją mękę?
Część która przyjdzie na 2-3 tygodnie z Chin mógłbym ew. wtedy odesłać na wymianę :)

Widziałem postu kolegi z Jeleniej Góry od Lancera 2.0 iż angażował się w temat.

Pozdrawiam i przy okazji Witam wszystkich MitsuManiaków.

Radowan - 06-07-2017, 21:16

Siema :)
Niestety już nie mam. Kupiłem opakowanie zbiorcze od producenta i miałem kilka w zapasie.
Wyprzedałem już wszystko.
Może i lepiej, bo byłem posądzony o handel na forum :)

zbychu74 - 06-07-2017, 22:51

Reanimuj ten zepsuty,opisy są w internecie.Problem znany nie tylko z mitsubishi.
Rok temu kupiłem dla kolegi z aliexpres po miesiącu wyzionął ducha i zreanimował tego zepsutego.

mani3kmzks - 06-07-2017, 23:33

ktoś ma jakiś link?
zbychu74 - 07-07-2017, 07:40

Musisz ściągnąć obudowę (lekko nie jest) i przelutować zimne luty.
Carloss - 10-07-2017, 12:48

Ja już tak zrobiłem po czyjejś głupiej podpowiedzi i sterownik był już do wyrzucenia.
Jedną pokrywę zdejmie się łatwo gdzie jest tak czysto, że można by rzec - sterylnie i nie ma tam nic do przelutowania na pewno. Drugą pokrywę jak zdejmiecie, to sterownik jest już do wyrzutki, ponieważ styki są przylutowane do pokrywy i zdejmując ją - uszkadzacie resztę. Wewnątrz jest wszystko idealnie połączone, oraz uszczelnione i raz jeszcze podkreślam - NIE MA TAM ABSOLUTNIE NIC DO POPRAWIANIA !! Zostawiłem go - gdyby ktoś nie wierzył..
Na szczęście i tak mi wariował, bo uruchamiał wentylatory na zimnym silniku, ale znalazłem na AliExpress za 15$ wraz z wysyłką, więc nie całe 60 zł - czekania miesiąc i spokój :D
Zatem polecam nim zaczniecie w nim bezsensownie grzebać - zamówcie kolejny zawczasu i po kłopocie, a 3x taniej niż z PL 8)
Używam go na razie 3 miesiące i nie ma żadnego problemu.