To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Ruda

Marcino - 28-10-2016, 15:38

Hugo napisał/a:
Marcino, jak Ty to wyczyściłeś z szyby?

Kapnąłem się ze jest coś nie tak jak ruszyłem wycieraczaką i zostały smugi, Szukałem kropek dotykajac szybę i chyba czymś plastikowym a jak nie to szpikulcem starałem się to usunąć. Reszta przypuszczam wycieła się w zimie jak skrobałem "murską" szybę.

Obecnie po remoncie mam zamiar kupić tlenek ceru i zapolerować szybę bo ząb czasu się na niej odcisnął.

robertdg - 28-10-2016, 19:09

Marcino napisał/a:
Obecnie po remoncie mam zamiar kupić tlenek ceru i zapolerować szybę bo ząb czasu się na niej odcisnął.
Szkoda Twojego zachodu
Hugo - 28-10-2016, 22:59

Marcino napisał/a:
szpikulcem starałem się to usunąć
Metalowym :shock: Brawo za odwagę.
Marcino - 29-10-2016, 12:20

Hugo napisał/a:
Marcino napisał/a:
szpikulcem starałem się to usunąć
Metalowym :shock: Brawo za odwagę.

No a czym miałem ??? Już nie pamietam dokładnie ale większej szkody nie zrobiłem.

Ziemba. - 14-11-2016, 20:04

Ostatnio Ruda śmigała sobie podczas dnia otwartego na Autodromie Słomczyn, ale zdjęć z tej pojeżdżawki mało (Ruda na jednym w tle), to myślałem nad jakąś fajną sesją. Jako, że w fotografię już się nie bawię to i sprzętu nie posiadam, ale zgłosił się koleżka co sprzęt ma.
Na tym, że sprzęt ma się skończyło, bo z ponad setki zdjęć około 20 się nadaje do oglądania.
No i jeszcze pogoda nam spłatała figla, gdyż rudzielec najlepiej wygląda jak jest suchy.

Nie wiem dlaczego nie zamknąłem maski :P

rekrutacja - 15-11-2016, 00:45

A te zderzaki to czym ostatecznie potraktowałeś?
Ziemba. - 30-11-2016, 23:49

Zdarłem tylko lakier do gołego plastiku z przedniego zderzaka, a tylny zmatowiłem.
Ziemba. - 08-03-2017, 20:30

No i Ruda znowu ma humorki. Jak się dowiedziała, że może być sprzedana to i fochy stroi.

Wracałem sobie do domu, gaz kilka razy przełączył się na benzynę i na odwrót, aż nagle zaczęła pracować tylko na 3 gary. Dojechałem tak o domu kompresję sprawdziłem, na trzech jest na pierwszym zero. Hmmmmmmmm pierścienie by tak podczas drogi strzeliły??

Otóż nie:

Pękło "mocowanie" zaworu do sprężyny. Zawór dolotowy cały czas otwarty.
Obdzwoniłem wszystkie szroty jakie znam w okolicy i tym razem prawie nigdzie nie ma części do felki, a jak są to chcą mi całą głowicę, sprzedać, co mi się w ogóle nie opłaca, bo da radę wymienić samo "mocowanie" (na ostatnim zdjęciu brakuje tego drugiego małego elementu).

Teraz prośba do was. Jakby ktoś miał taki element, albo wiedział, gdzie stoi Felicia na części gdzie pozwolą wziąć tylko jedno mocowanko to prosiłbym o kontakt.

Piwor - 10-03-2017, 21:15

Ziemba., popytaj u szlifierzy i w zakładach obróbki silników. Ten mały element to zamek zaworowy.
Ziemba. - 12-04-2017, 16:27

A oto i ostatnie fotki Rudej, ponieważ dziś została sprzedana.