Outlander I GEN Techniczne - [O1 2.0 +LPG] Falujące obroty i "tykanie" pod mask
elektryk - 16-08-2016, 01:04
Ambroży napisał/a: | Założyłem używany silniczek i mam teraz 2000 obrotów non stop. Wydaje mi się, że widziałem na forum procedurę nauki obrotów ale jakoś teraz jej nie mogę znaleźć. | Śmiem wysunąć wniosek że ten silniczek to złom. IMHO ECU dawkuje paliwo pod ilość powietrza z przepływomierza, a silniczek stoi w pozycji lekko otwartej.
Ambroży - 18-08-2016, 00:49
Silniczek po wyjęciu z przepustnicy sprawia wrażenie sprawnego. Działa podobnie jak ten na filmiku. Dodatkowe dane jakie mam to przepływomierz po OBD pokazuje 5.8g, przepustnica 11%. Obydwa wyniki przy 2000 obrotów. Po odłączeniu przepływomierza obroty spadają do 800. Całość operacji na jeszcze ciepłym silniku. Sprawdzę z rana jak będzie na zimno.
[ Dodano: 18-08-2016, 16:50 ]
Na zimno zachowanie takie samo. Po odłączeniu TPS obroty również spadają. Zastanawia mnie otwarcie przepustnicy na poziomie 11% bo to chyba zbyt dużo. Posprawdzam jeszcze co z tym TPS jak znajdę chwilę.
[ Dodano: 22-08-2016, 12:24 ]
Okazuje się, że problem leży w przesunięciu TPS (podczas czyszczenia przepustnicy musiałem go przestawić) Po ponownym ustawieniu wszystko gra i buczy.
|
|
|