[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Kierownica - wymiana, obszywanie, problemy z przyciskami.
ZakkPL - 14-09-2012, 08:12 Temat postu: Lancer Sportback 1.6 Inform - Kierownica ? Mam pytanie? czy istnieje możliwość dołożenia wielofunkcyjnej kierownicy do wersji inform? przyznam, że to chyba jedyna rzecz, której brak mi doskwiera. Pracownik serwisu w Tychach mówił mi, że wiąże się to z kosztowną wymianą radia na system montowany w wyższych wersjach wyposażenia ale z tego co ja znalazłem wynika, iż wersja wyższa od mojej Inform-Invite ma taki sam system audio jedynie powiększony o dwa dodatkowe głośniki i posiada taką kierownicę. więc jak to jest?wie ktoś? może ktoś tak robił? z góry dzięki za odpowiedzi
Uwex - 14-09-2012, 09:01
Nie wiem jak z radiem, ale na pewno trzeba wymienić zwijacz poduszki powietrznej w kierownicy.
tyku - 14-09-2012, 10:08
Wielofunkcyjna kierownica w lancerze to :
1. Tempomat (tylko w modelach z silnikami 1.8 i 1.8 diesel; Invite, Intense, Instyle)
2. Sterowanie CD i radiem w kierownicy (Invite, Intense, Instyle)
3. Zestaw do sterowania telefonem powiązany z głośnomówiącym zestawem Bluetooth ( Intense, Instyle)
Koszt takiej zmiany na pewno nie będzie mały( szczegóły użytkownik : tokyo )
prosto - 14-09-2012, 21:41
ja miałem z taka wlasnie kierownica problemy i dosc mocno bylem w temacie i mysle ze koszt nie będzie az tak duzy, tymbardziej jak zagadasz z TOKYO. bluetooth kupiłem za 300 zl z montazem, 100zł taśma - bo miałem przetartą czy cos i przy skręconej kierownicy nie działały przyciski, mysle ze do tego jakąs uzywaną kierownice kupisz rowniez w dobrej cenie i wszystko da sie skompletowac za rozsądne pieniądze
tokyo - 16-09-2012, 10:46
Witam
Do kazdego outlandera , lancera asx potzrebne sa dla zestwu glosnomowiacego:
1. kierownica z przyciskami i okablowaniem ( nie jest potrzebna zadna tasma)
2. modul do zestawu
3. mikrofon
4. kodowanie kompem
W autach z ameryki przyciski sa w standarcie na kierownicy( tak jak u prosto)
Pozdrawiam
gzesiolek - 17-09-2012, 12:34
ale ZakkPL chyba nie chcial BT, a jedynie to co w aktualnym Invite 1.6, czyli samo sterowanie radiem...
tyku napisał/a: | 3. Zestaw do sterowania telefonem powiązany z głośnomówiącym zestawem Bluetooth |
W Invite tylko do MY'2010 lub w wyzszych wersjach chyba niezaleznie od rocznika...
Od MY'2011 w Invite zamiast BT sa halogeny na mgle oraz czujniki zmierzchu i deszczu...
pitloju - 17-09-2012, 13:54
prosto, czy dobrze rozumiem - mam wersję INVITE (kierownica skórzana, ze sterowaniem radia, bez tempomatu bo 1.6, i bez BT).
czy można dołożyć do tego oryginalny element do obsługi telefonu przez bluetooth taki jak w wyższych wersjach?
bo szczerze mówiąc, przydałoby się takie coś
gzesiolek - 17-09-2012, 15:06
pitloju, masz odpowiedz w poscie tokyo...
Tylko nie wiem czy nie taniej i mniej pracy bedzie kupienie zestawu nieori...
Trik - 17-09-2012, 20:52
W dziale Outlandera II ktoś namierzył zestaw BT z numerami katalogowymi, z forum chamerykańskiego ktoś montował BT do EVO X. W zestawie były przyciski, mikrofon, modół BT, kable za ileś tam dolców.
tokyo - 17-09-2012, 23:07
Witam
Zakladalem BT fabryczny do lancera (zwykly i evo x to jedno) , outlandera, asx-a oraz nowego pajero.
Nie dlugo wystawie ogloszenie na forum w ktorym bedzie oferta na caly kpl orginalnego zestawu BT nadajacego sie do ww autek
Pozdrawiam
klocek2 - 14-10-2012, 20:23
U mnie też ten problem zaczął się pojawiać. Na szczęście udało mi się naprawić tą usterkę na gwarancji - chociaż ASO od początku twierdziło, że z autem nie ma żadnego problemu.
Jednak się zreflektowali... W moim aucie wymiana przełącznika z kierownicy (tego lewego) pomogła. Autko śmiga już prawie miesiąc i ani razu nie pojawił się problem z sterowanie radiem. Wcześniej się pojawiał co mnie niezmiernie drażniło...
Maciek6778 - 22-10-2013, 20:34 Temat postu: [CY3A 1.8] Kierownica od Evo Witam,
Nie doszukałem się nigdzie takiej informacji, czy kierownica od Evo podejdzie do "normalnego" Lancerka..? Wersja od Evo z tempomatem po prawej, sterowaniem radiem po lewej i trzema przyciskami od telefonu (są takie). Jak sprawa ewentualnie airbaga? Ktoś próbował podmieniać? Z góry dzięki za informacje:)
sla - 23-10-2013, 11:23
A w jakim celu chcesz to zrobić? Myślisz, że będzie lepiej jeździł ?
wiewioor - 23-10-2013, 11:28
Zapewne chodzi o względy stylistyczne - Kierownica od evo jest wg mnie dużo ładniejsza
Janek_W - 23-10-2013, 15:42
Maciek6778, nie mam osobistych doświadczeń ale na stronie projectlancer.net był kiedyś poruszany ten temat i i byli użytkownicy, którzy zrobili taką zamianę i pisali, że kierownica pasuje bez przeróbek, a nowego airbaga nie trzeba nawet zaprogramowywać w komputerze.
|
|
|