[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Halogeny do Galanta zderzak SportEdition & Avance
pepi - 25-09-2008, 09:24
cuube mam pytanko
jak podlaczyles halogeny ? bo tam nie pasuja kostki.
kroiłeś kable? czy jakas przejsciówka?
pozdrawiam
tucci - 25-09-2008, 14:36
dolacze do tematu poniewaz jestem tym ktory skladal zderzak od avance'a dokupujac osobno manele.
I tak, zderzak z alledrogo =320zl
przeciwmgielne z ebay.pl = 154euro (514zl z przesylka z uk)
grill z alledrogo = 460zl
Czyli w sumie zaklacilem 1294zl. Malowanie pod kolorek nadwozia free
Nie mam jeszcze siatki,ale jak ktos wie gdzie kupic taka jak ma avance to prosze pisac.
eremita - 25-09-2008, 15:24
roch_27 napisał/a: | eremita napisał/a: | lub lotke na klape do kombi to bede wdzieczny |
czekoladka_1981 napisał/a: | eremita napisał/a: | chodzi mi raczej o taki jak np. przy tym nowszym vr4 |
Może ten jak na zdjęciu ma roch_27 w podpisie Legnum vr-4 | pogadaj z Czarkiem (firma autoR ) - wyraziłem zgodę na demontaż mojego ospojlerowania (lotki i spojlerów) i wykonanie potrzebnych odlewów
pozdro |
roch_27 a masz jakies namiary na tego czarka?
roch_27 - 25-09-2008, 15:28
eremita napisał/a: | masz jakies namiary na tego czarka? | >>KLIK<< tam jego profil
Napisz mu wiadomość na PW .
ps.Jeżeli chcesz nr telefonu daj znać na PW
pozdro
eremita - 25-09-2008, 16:21
roch_27 napisał/a: | eremita napisał/a: | masz jakies namiary na tego czarka? | >>KLIK<< tam jego profil
Napisz mu wiadomość na PW .
ps.Jeżeli chcesz nr telefonu daj znać na PW
pozdro |
dzieki zaraz do niego napisze:)
Anonymous - 25-09-2008, 16:29
pepi napisał/a: | cuube mam pytanko
jak podlaczyles halogeny ? bo tam nie pasuja kostki.
kroiłeś kable? czy jakas przejsciówka? |
tu akurat kwestia rozwiazania problemu z kostka jest prosta wystarczy zamienic w halogenach elegance->avance to cudo(zarowka jest odlaczana)
i kostki juz graja bo same zaczepy tego plasticzku w halogenach sa identyczne tucci napisał/a: | Czyli w sumie zaklacilem 1294zl. Malowanie pod kolorek nadwozia free | mnie wyszlo podobnie ale czesci mialem tansze jednak z doliczeniem malowania wyszlo ponad 1tys
tucci napisał/a: | Nie mam jeszcze siatki,ale jak ktos wie gdzie kupic taka jak ma avance to prosze pisac. | samej siatki raczej nie dostaniesz je rowniez szukalem i nic serwis wola za to 600 zl o zgrozo ja zalozylem u siebie siatke od "Jacky'ego"
tucci - 25-09-2008, 20:29
cuuube napisał/a: | serwis wola za to 600 zl | WANKERS
Arkusz siatki metalowej 250x1000 kosztowal mnie 60zl
Apropo belek wzmacniajacych pod zderzak, czy koniecznie musze kupowac te od avance'a czy moga zostac oryginalne
pepi - 25-09-2008, 23:39
tucci napisał/a: |
Apropo belek wzmacniajacych pod zderzak, czy koniecznie musze kupowac te od avance'a czy moga zostac oryginalne |
witam
niestety musisz wymienic one na 1 rzut oka wygladaja identycznie ale jednak odstaje i jakies 4 cm wiec na stara belke nie wejdzie
Anonymous - 26-09-2008, 06:38
pepi napisał/a: | tucci napisał/a: |
Apropo belek wzmacniajacych pod zderzak, czy koniecznie musze kupowac te od avance'a czy moga zostac oryginalne |
witam
niestety musisz wymienic one na 1 rzut oka wygladaja identycznie ale jednak odstaje i jakies 4 cm wiec na stara belke nie wejdzie |
wcale nie trzeba wymieniac belek wszystko pasuje bylo o tym TUTAJ pisane
pepi - 26-09-2008, 08:29
Witam
Cuuube dam sobie rękę uciąć ze jest inna, • dlatego u mnie ja przekładałem
Patrzyłem na twoje fotki z montażu i nie mam np. problemu z nadkolami idealnie pasuje nawet nadkole do zderzaka pasuje i zapinam go Tymy kolkami
Może to kwestia rocznika?? z jakiego masz roku ten zderzak? Mój jest 2001
Jutro będę go malował wiec będę ściągał wezme ze soba aparat to porobię fotki
Anonymous - 26-09-2008, 10:10
w temacie ktory podalem wczesniej jest napisane ze nie trzeba zmieniac belki...i u siebie nie zmienialem
zderzak '99 elegance -> '01 avance jak na fotkach wczesniej ...nadkola byly zbyt male od tamtej wersji do nowszej jak sam widziales.
a Ty miales taki sam zderzak jak w elegance ??
pepi - 26-09-2008, 10:55
Tak ten sam
Ale tak sobie właśnie myślę ze może faktycznie podchodzi do tej beli starej ale wtedy nachodzi ci właśnie na kolo
Ja zamieniałem te belki i mam luzu miedzy nadkolem a kolem tak samo jak miałem wcześniej czy to nie wynika z tego ze belka bardziej odstaje
Sprawdzę to dokładnie jutro jak będę to rozbierał to porobię fotki i myślę ze wszystko się wyjaśni
Anonymous - 26-09-2008, 16:49
nadkoli brakuje na 100% nie z powodu belki od '99(nie wciskalem zderzaka na sile) przyjzyj sie dokladnie avance jest tym miejscu poprostu szerszy (nie chcialem naciagac ori nadkoli ale to jest mozliwe) kupilem poprostu nowe nadkole ktore jest odpowiednio nadlane w tym miejscu
zdjecia mam lewej i prawej strony
ale roznica jest widoczna golym okiem
tucci - 26-09-2008, 18:21
W takim razie jesli nie ma problemu z belka (moj gal to '98) to nadkola nie stanowia rowniez problemu. Zobaczymy, wszystko wyjdzie w praniu juz za 3m-ce, kedy to gal zjedzie do kraju na stale.
pawliku - 22-12-2009, 12:11 Temat postu: [EAxx] halogen sport edition Witam
może głupie pytanie ale jak wymienic żarówkę w halogenie w galu ze zderzakiem sport edition? bo chyba od strony nadkola nie da rady bo chyba tam jest zbiorniczek jakis i nie wiem od czego zacząc... aaa i jeszcze jedno pytanko jaka tam jest żarówka?
|
|
|