To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander III Ogólne - Zakup O III I+ - doposażenie

Sim1 - 19-09-2016, 20:39

capri1 napisał/a:
Sim1, mógłbyś zdradzić gdzie (w którym salonie) zamontowano Ci te oryginalne czujniki spięte z wyświetlaczem ?

Auto Krak, Salon Mitsubishi Kraków
Samochód w wersji Instyle Navi (w standardzie czujniki przód i kamera cofania - dołożone zostały tylne czujniki) i wygląda to dokładnie jak z przytoczonego linku
http://www.mitsubishi.lub...niki-parkowania

kabe30 - 20-09-2016, 22:11

capri1 napisał/a:
Wpłaciłem zaliczkę na Outlandera Intense Plus 2.0 CVT, wynegocjowałem czujniki parkowania na tył i przód. Niestety dopiero na samym końcu dopytałem jakie będą to czujniki i dowiedziałem się, że są to czujniki z dodatkowym wyświetlaczem

Ja dostałem czujniki przód/ tył spięte z wyświetlaczem pomiędzy zegarami. Pokazują obrys samochodu (czerwony), tylko zamiast projekcji 4 czujników, są trzy. Sprzedawca (Mitcar) mówił, że nie ma problemu żeby założyć takie czujniki. Są w kolorze czarnym mat. Z tyłu spokojnie komponują się z listwą wykończeniową zderzaka, z przodu dwa centralne są w czarnej części zderzaka, 2 po bokach, trochę się odbijają kolorem, pewnie z powodów kosztów nie chcieli lakierować. Moim zdaniem miejsce montażu lepiej ustalić z dealerem, jak się dowiadywałem w innym salonie, tam wszystkie czujniki montowali w części lakierowanej zderzaka, na różnych wysokościach, wyglądało to parówiasto. Gostek tłumaczył, że są specjalne szablony i inaczej się nie da. Ale widać się dało.....i na pewno ułatwiają parkowanie :p
Ps. Przednie włączają się automatycznie przy niskich prędkościach, nie ma żadnych dodatkowych guziczków on/off

tokyo - 21-09-2016, 05:38

Witam
przednie i tylne czujniki maja znaczniki miejsca gdzie je zalozyc/wiercic w zderzakach od strony wew. Czas sciagniecia zderzaka 15 min.
Ciekawostka jest fakt ze mitsubishi z przodu przewiduje 2 czujniki + kamera. Czujniki sa naroznikowe, a z tylu 4 szt

Sim1 - 23-09-2016, 17:15

kabe30 napisał/a:
[...] Pokazują obrys samochodu (czerwony), tylko zamiast projekcji 4 czujników, są trzy. [...]

Przepraszam wszystkich, bo sprawdziłem i mam tak samo... fantazja mnie poniosła... rzadko może na nie patrzę. 3 projekcje i zdaje się mrugają tylko, nie widać chyba na wyświetlaczu, że blisko czy daleko w każdym z sektorów...

kabe30 - 23-09-2016, 20:01

Sim1 napisał/a:
3 projekcje i zdaje się mrugają tylko

Jak jest w"w zasięgu" to mrugają, jak blisko to świecą się światłem ciągłym (chyba, że coś mi pomerdało i jest odwrotnie, nie chce mi się złazić na dół), do tego akustyka, przedtem przerywana, potem ciągła. Pokazują obszar zagrożony....tj, boki (L, P), przód lub po całości

Jaad - 23-09-2016, 23:44

Im bliżej, tym mniej przerywany = bardziej ciągły sygnał powinien być. To samo ze światłem. Co logiczne jest.
Pablo79 - 11-08-2017, 07:45

Gdzie kupić chlapacze i które do wersji 2.0 benzyna 2WD manual?
W akcesoriach na mitsubishi.pl nie znalazłem.

grzes - 12-08-2017, 10:13

Słabo szukałeś.

http://www.mitsubishi.pl/...o%20i%20ochrona

Pablo79 - 12-08-2017, 12:38

Merci Grzesiu.
Bastian - 02-09-2018, 00:36
Temat postu: Zakup
Jeśli mowa o zakupie to czy warto kupić Outlandera III 2,0 benzynę z manualną skrzynią z 2016 roku?mało opinii jest jedynie jakaś na fejsie ze zdjęciami, że rdzewieje...
tokyo - 04-09-2018, 10:28

wszystko zalezy od ciebie czy lubisz wachać czy lubisz delektowac sie automatem

jezdzac po roznych klientach jedni kupuja bo byl tani a inni kupuja bo lubia zmieniac biegi.
Natomiast w CVT biegi to czysta teoria

Bastian - 04-09-2018, 12:41

To już raczej nie chodzi czy tańszy lub droższy. Ja wszystkim pojadę, ale druga połówka też będzie jeździć i woli manual. Ogólnie czy warto kupić ten samochód. Jak ze spalaniem. Co z tą rudą ?
grzes - 05-09-2018, 17:28

Ja jeżdżę takim prawie 5 lat i jestem zadowolony. Rudej na razie brak. W porównaniu do CVT to lepiej przyśpiesza ( wg katalogu 2s różnicy do 100), po części wynika to z braku 4x4 i w związku z tym mniejszej wagi w manualu. Co do spalania, jeśli napiszę moje, to zaraz zjawią się dyżurni eksperci, którzy zawsze wiedzą lepiej, więc sobie daruję. Myślę, że w porównaniu do CVT 4x4, jest to średnio o 1-1,5 litra mniej.
arokub - 05-09-2018, 22:04

grzes a co się będziesz przejmował, podaj spalanie. Ja w cvt i 4wd auto na oponach toyo r37 nie schodziłem poniżej 8l/100km (wskazanie komputera), najczęściej min. 8.5 na drogach krajowych, a po zmianie na continental cross contact, bez problemu 7.7 mimo, że rzeźba bieżnika niby bardziej paliwożerna (w obu przypadkach gorące lato i klima włączona).
Powoli przekonuję się do stwierdzenia usłyszanego na zlocie, pali tyle ile mu wlejesz ;) Mniej nerwów i większa radość z życia.

artisan - 05-09-2018, 22:55

Ja też się nie przejmuję spalaniem, cieszę się przyjemna jazdą i tyle :)