Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy
Bzyk_R1 - 07-12-2016, 12:10
Na wiosnę jak samochód dobrze wyschnie pobawię się w konserwację wydechu i całego podwozia. Co myślicie o tym żeby teraz wstrzyknąć środek do konserwacji profili?
Fragu - 07-12-2016, 12:12
Bzyk_R1, jeśli masz ogrzewany garaż to tak. Np Noxudol wymaga zdaje się temp 15*C do użycia.
W obecnych temperaturach nie rozprowadzisz go dobrze w profilach, robi się gęsty.
Poczekaj do wiosny - sam także będę to robił
Bzyk_R1 - 07-12-2016, 12:23
I o to mi chodziło bo nie czytałem nigdy charakterystki takich produktów. Garażu nie mam. Dzięki na pewno sie zwrócę o poradę
Fragu - 07-12-2016, 12:24
Służę pomocą
Hugo - 07-12-2016, 14:44
Bzyk_R1 napisał/a: | Co myślicie o tym żeby teraz wstrzyknąć środek do konserwacji profili? | Jeśli chcesz na wiosnę łatać dziury i szukać podłużnic w aucie to polecam
Bzyk_R1 - 08-12-2016, 18:35
Wiedza dla tych którzy chcą sami zrobić rozrząd w swoich turbiakach:
Jaro1974 - 08-12-2016, 22:03
Skąd wziąłeś papierową wersję manuala?
Bizi78 - 08-12-2016, 23:11
Mnie by się przydała choćby w pdf-ie .
Bzyk_R1 - 09-12-2016, 07:52
Panowie to nie papierowy manual do Mitsu tylko warsztatowa książka z rozrządami do wszystkich samochodów jakie turlają się po naszym kraju i pewnie nie tylko Dzięki uprzejmości mojego ziomka Karola cyknąłem fotkę i zapodałem w dużym rozmiarze gdybyście chcieli robić jak książka pisze Jakby komuś bardzo zależało to mogę porobić fotki całemu działu Mitsubishi i wrzucimy to do działu technicznego lub warsztatu jako temat zbiorczy.
Bizi78 - 09-12-2016, 08:06
Bzyk_R1 napisał/a: | Jakby komuś bardzo zależało to mogę porobić fotki całemu działu Mitsubishi i wrzucimy to do działu technicznego lub warsztatu jako temat zbiorczy. |
Lepszy byłby skan działu mitsubishi ale pewnie gruba ta kniga .
Swoją drogą jest coś takiego jak prawa autorskie i tego na forum nie przeskoczymy .
Ewentualnie jakby była możliwość zrobienie fotek do space stara 1.3 to daj znać na PW .
Bzyk_R1 - 09-12-2016, 11:01
Oj kniga gruba gruba. Mitsu jak widać strona 500 a to dopiero połowa książki. No to skoro prawa autorskie to ja tego nie udostępniam. Co nie znaczy że nie będę miał na dysku Bizi78, odezwę się.
Bizi78 - 09-12-2016, 13:30
Spoko, nie pali się .
Bzyk_R1 - 09-12-2016, 17:44
Gdzie jak gdzie ale w tym temacie nic się nie zapali
Dobra rozrząd ogarnięty. Rzućcie okiem jak to jest ustawione bo mi nie ładnie chodzi :/ Karol mówi żeby pojeździć ze 300km spokojnie i ma być gitara. Ogólnie to była MASAKRA. Nie wiem ile miał już ten rozrząd. Pasek Unitta made in japan, miał w jednej fazie taaaki luz że strach było jeździć. W pozostałych położeniach był ładnie napięty. Balansowy zjedzony z jednej strony do drutów Wyszło też na jaw że muszę dokupić rolkę napinacza i prowadzącą od paska osprzętu bo niby bez luzów ale huczą już nie ładnie.
Oleje wleciały do skrzyni i napędów. Skrzynia przyjęła więcej niż 2,6l napędy idealnie 0,55l. Poczekamy zobaczymy. Boję się że coś przestawione z balansowym ale jak to możliwe to nie wiem wszystko na znakach i zgodnie z manualem...
robertdg - 09-12-2016, 20:31
Bzyk_R1 napisał/a: | Dobra rozrząd ogarnięty. Rzućcie okiem jak to jest ustawione bo mi nie ładnie chodzi :/ Karol mówi żeby pojeździć ze 300km spokojnie i ma być gitara. Ogólnie to była MASAKRA. Nie wiem ile miał już ten rozrząd. Pasek Unitta made in japan, miał w jednej fazie taaaki luz że strach było jeździć. W pozostałych położeniach był ładnie napięty. Balansowy zjedzony z jednej strony do drutów Wyszło też na jaw że muszę dokupić rolkę napinacza i prowadzącą od paska osprzętu bo niby bez luzów ale huczą już nie ładnie |
Nic dziwnego, ze paski w takim stanie zwlaszcza balans skoro ten rozrzad jest źle zmontowany bo rolka od balansu jest zalozona na odwrót, tak to jest jak ktos sie posluguje AutoData a nie fabrycznym kodem instrukcji Mitsubishi
Wspólczuje bo musicie to rwac raz jeszcze
Rozrząd sie ulozy pierwsze slysze
Jaro1974, Potwierdzisz jak to jest z tą rolką paska balansowego - w wolnossaku przeciez jest identycznie
Jaro1974 - 09-12-2016, 21:11
Oczywiście że rolka od balansu jest źle założona. Po to jest ten ogranicznik na obwodzie rolki żeby pasek nie spadł. Tutaj jest założona odwrotnie i podejrzewam że ten kołnierz trze o obudowę
|
|
|