To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lekki Samochód Ratowniczo Gaśniczy

Bzyk_R1 - 07-12-2016, 12:10

Na wiosnę jak samochód dobrze wyschnie pobawię się w konserwację wydechu i całego podwozia. Co myślicie o tym żeby teraz wstrzyknąć środek do konserwacji profili?
Fragu - 07-12-2016, 12:12

Bzyk_R1, jeśli masz ogrzewany garaż to tak. Np Noxudol wymaga zdaje się temp 15*C do użycia.
W obecnych temperaturach nie rozprowadzisz go dobrze w profilach, robi się gęsty.
Poczekaj do wiosny - sam także będę to robił :wink:

Bzyk_R1 - 07-12-2016, 12:23

I o to mi chodziło bo nie czytałem nigdy charakterystki takich produktów. Garażu nie mam. Dzięki na pewno sie zwrócę o poradę :-)
Fragu - 07-12-2016, 12:24

Służę pomocą :D
Hugo - 07-12-2016, 14:44

Bzyk_R1 napisał/a:
Co myślicie o tym żeby teraz wstrzyknąć środek do konserwacji profili?
Jeśli chcesz na wiosnę łatać dziury i szukać podłużnic w aucie to polecam :wink:
Bzyk_R1 - 08-12-2016, 18:35

Wiedza dla tych którzy chcą sami zrobić rozrząd w swoich turbiakach:

Jaro1974 - 08-12-2016, 22:03

Skąd wziąłeś papierową wersję manuala? :wink:
Bizi78 - 08-12-2016, 23:11

Mnie by się przydała choćby w pdf-ie :wink: .
Bzyk_R1 - 09-12-2016, 07:52

Panowie to nie papierowy manual do Mitsu tylko warsztatowa książka z rozrządami do wszystkich samochodów jakie turlają się po naszym kraju i pewnie nie tylko :) Dzięki uprzejmości mojego ziomka Karola cyknąłem fotkę i zapodałem w dużym rozmiarze gdybyście chcieli robić jak książka pisze :) Jakby komuś bardzo zależało to mogę porobić fotki całemu działu Mitsubishi i wrzucimy to do działu technicznego lub warsztatu jako temat zbiorczy.
Bizi78 - 09-12-2016, 08:06

Bzyk_R1 napisał/a:
Jakby komuś bardzo zależało to mogę porobić fotki całemu działu Mitsubishi i wrzucimy to do działu technicznego lub warsztatu jako temat zbiorczy.

Lepszy byłby skan działu mitsubishi ale pewnie gruba ta kniga 8) .
Swoją drogą jest coś takiego jak prawa autorskie i tego na forum nie przeskoczymy :? .
Ewentualnie jakby była możliwość zrobienie fotek do space stara 1.3 to daj znać na PW :wink: .

Bzyk_R1 - 09-12-2016, 11:01

Oj kniga gruba gruba. Mitsu jak widać strona 500 a to dopiero połowa książki. No to skoro prawa autorskie to ja tego nie udostępniam. Co nie znaczy że nie będę miał na dysku :twisted: :twisted: :twisted: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Bizi78, odezwę się.
Bizi78 - 09-12-2016, 13:30

Spoko, nie pali się 8) .
Bzyk_R1 - 09-12-2016, 17:44

Gdzie jak gdzie ale w tym temacie nic się nie zapali :D

Dobra rozrząd ogarnięty. Rzućcie okiem jak to jest ustawione bo mi nie ładnie chodzi :/ Karol mówi żeby pojeździć ze 300km spokojnie i ma być gitara. Ogólnie to była MASAKRA. Nie wiem ile miał już ten rozrząd. Pasek Unitta made in japan, miał w jednej fazie taaaki luz że strach było jeździć. W pozostałych położeniach był ładnie napięty. Balansowy zjedzony z jednej strony do drutów :( Wyszło też na jaw że muszę dokupić rolkę napinacza i prowadzącą od paska osprzętu bo niby bez luzów ale huczą już nie ładnie.

Oleje wleciały do skrzyni i napędów. Skrzynia przyjęła więcej niż 2,6l napędy idealnie 0,55l. Poczekamy zobaczymy. Boję się że coś przestawione z balansowym ale jak to możliwe to nie wiem wszystko na znakach i zgodnie z manualem...

robertdg - 09-12-2016, 20:31

Bzyk_R1 napisał/a:
Dobra rozrząd ogarnięty. Rzućcie okiem jak to jest ustawione bo mi nie ładnie chodzi :/ Karol mówi żeby pojeździć ze 300km spokojnie i ma być gitara. Ogólnie to była MASAKRA. Nie wiem ile miał już ten rozrząd. Pasek Unitta made in japan, miał w jednej fazie taaaki luz że strach było jeździć. W pozostałych położeniach był ładnie napięty. Balansowy zjedzony z jednej strony do drutów Wyszło też na jaw że muszę dokupić rolkę napinacza i prowadzącą od paska osprzętu bo niby bez luzów ale huczą już nie ładnie

Nic dziwnego, ze paski w takim stanie zwlaszcza balans skoro ten rozrzad jest źle zmontowany bo rolka od balansu jest zalozona na odwrót, tak to jest jak ktos sie posluguje AutoData a nie fabrycznym kodem instrukcji Mitsubishi

Wspólczuje bo musicie to rwac raz jeszcze

Rozrząd sie ulozy :?: pierwsze slysze :P :lol:

Jaro1974, Potwierdzisz jak to jest z tą rolką paska balansowego - w wolnossaku przeciez jest identycznie ;-)

Jaro1974 - 09-12-2016, 21:11

Oczywiście że rolka od balansu jest źle założona. Po to jest ten ogranicznik na obwodzie rolki żeby pasek nie spadł. Tutaj jest założona odwrotnie i podejrzewam że ten kołnierz trze o obudowę :?