Nasze Miśki - Galancer Evilution i Satarion oraz czarne GTO TT MK3
truespinmice - 16-06-2007, 08:41
hehehe fau osiem i widey
widziałem go (i słyszałem) na 26liter.com (były jakieś dwa projekty ze small block'iem....kozak , ale musieli pozby się przedniego pasa i podnoszonych oczek )
oglądałem też Stariona z silnikiem Hemi (gaźnikowy) - podczas dodawania gazu chłopaki w okół auta mieli miny jak podczas orgazmu
TommiCrazy - 16-06-2007, 19:08
damned.... znow znalazlem silniczek do kupienia ktory bym moze wkoncu mogl zamontowac w galancie, jest kompletniutki .....kurcze tylko jak tu znalesc miejsce w ktorym mi to zloza, dotego silnik jest bardzo daleko z tad
2.0 turbo dohc z turbina t28, nowe paski, uszczelki, dotego strokerkit na 2,2 i masa innych, szkoda ze garazu nie mam, brainstrom znowu na bank bedzie
TommiCrazy - 18-06-2007, 00:52
poszly dwie wiadomosci z zapytaniem o kupnie dla mojego galacika nowego serduszka , ktore wczesniej odpychalo od asfaltu lancera evo....trzymac kciuki, moze wreszcie bede mial to co tak dlugo chcialem miec...wazne ze kompletniutkie wszystko
TommiCrazy - 20-06-2007, 23:10
i stalo sie.. jade serducho od evo odebrac w niedziele
truespinmice - 21-06-2007, 08:57
no to super będzie .....a napęd ośka??
ps. może chcesz sprzedać Stariona ?
TommiCrazy - 21-06-2007, 17:46
oba zostaja , niczego sie nie pozbywam
udalo mi sie dorwac silnik zbudowany na evo 1 , z walkami od evo3, czpiowanym ECU, powiekszone wtryski, turbina t28, sprzeglo greedy, i masa innych atrakcji na ktorych sie nawet nieznam. po odbiorze bede sie zastanawiac czy wyslac to do polski czy zakladac tutaj, na ebaju usa bede polowac jeszcze na LSD do skrzyni FWD
truespinmice - 21-06-2007, 21:09
ale jakbyś chciał sprzedać to daj znać................bo jestem w potrzasku i potrzebie
TommiCrazy - 22-06-2007, 23:41
oto pelna lista przebudowy silnika ktory w niedziele rano odbieram
* Boarded out to 2.2
* Pistons
* HKS rings
* Homed boars
* Lightened and balanced crank
* Re ground crank
* New oil seals
* Up reated spark plugs
* New cam belt
* New alternator belt
* Re conditioned alternator
* Re conditioned starter motor
* New valve stem seals
* New HKS head gasket
* Ported and polished head
* Large exhaust valves
* Air flow sensor
* New Hd leads
* New oil pump
* Re conditioned drive shafts
* Chipped ecu
* Bigger injectors
* Full engine wiring loom
* T28 turbo
* Power steering pump
* Evo 3 cam shafts
* New valves
* New valve springs
* Painted black rocker cover
* New distributor cap and rotor arm
* New oil filter
* Lightened and balanced fly wheel
* G ready clutch
TommiCrazy - 24-06-2007, 20:19
ok, silnik mam, wszystkie graty, jest juz moj teraz tylko trzeba znalesc czas na przekladke.
jego pojemnosc to 2.2 L przez zmienione czesci silnika takie jak tloki i cos tam jeszcze, bardzo malo seryjnosci jest w nim, turbina jest tez neiseryjna , t28 ale przerobiona, cos z lopatkami i takie tam, musze naprawde sobie zrobic lekture o tym silniku, mam tylko jeden problem, on ma isc do oski a znam teraz jego moc, Niestety ponad 400 koni na kolach
TommiCrazy - 25-06-2007, 10:16
to swierzo po transporcie
Krzyzak - 25-06-2007, 10:48
fajny silniczek - ale obudowa rozrzadu chyba tez przyszla?
TommiCrazy - 25-06-2007, 10:58
nie zabralem tej pokrywy rozrzadu....zanim silnik trafi do auta mam zamiar sobie kupic pokrywe rozrzadu i pokrywe zaworow w jednym kolorze...... chromik lub cus takiego
ta co jest teraz jest obskurnie obmalowa na czarno
TommiCrazy - 16-07-2007, 16:58
STARION jest juz na chodzie i ma polskie blachy, jest ubezpieczony i wreszcie mozna nim jezdzic, i jedno co musze powiedziec ze turbina prawie nic nie laduje, auto bylo sprawdzane i pod wzgledem przyjemnosci z jazdy niema zadnych zastrzezen, ale turbo ledwo rozpedza to auto, samochod niema sily ruszyc z piskiem opon, turbo przy wysokich obrotach laduje miedzy 0,1 a 0,2 bara , gdzie w tym samochodzie powinno byc okolo 0,7-0,8 bara.
trzeba bedzie pogmerac z podcisnieniami bo cos musi byc zle
truespinmice - 17-07-2007, 23:19
najprawdopodobniej poszedł się walić actuator, znaczy się pewnie membrana w nim , albo może cięgienko które otwiera zawór upustowy (przypadłość dość częsta w starszych zaworkach). Sprawdź ,może akurat......
albo może weżyk się jakoś przyblokował i zatkał......?!?!
TommiCrazy - 18-07-2007, 09:46
jest lepiej, jeden z wezykow od podciesnienia spadl z miejsca do ktorego byl podczepiony, po przypieciu jest lepiej i starion jest w stanie ruszyc by zostawic slad dwoma kolami.
pozatym jest jeszcze kwestia wydechu, jest dziura wiec to tez ma wplyw na straty.
poza tym .. jescze jedno.... cisnienie teurbo w starionie jest nie w barach...tylko jakies kg/cm..... jak to sie ma do jednostek barow?.... stad moj blád odczytu
|
|
|