Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - POMORSKI SPOT - 15-stego
Anonymous - 16-07-2008, 07:46
Chyba nikt nie jest bardziej ZA niż ja ... żeby się tylko nie spóźnić, żeby się tylko nie spóźnić, żeby się tylko....
Adams12 dzięki za niezapomniane wrażenia smakowe
Anonymous - 16-07-2008, 09:11
| fajter napisał/a: |
Adams12 dzięki za niezapomniane wrażenia smakowe |
brzmi conajmniej dziwnie ale nie ma za co - szisza na spotach naszych chyba częściej zagości
novy - 16-07-2008, 11:18
Spot super, troche mam zakwasy....na plecach ??
Gdzie te foty?
akbi - 16-07-2008, 11:42
Dziękuję wszystkim za super zabawę, osobiście uważam, iż wczorajszy Spot gokartowy był wyjątkowo udany
... no ale może po kolei:
Na Spocie było 18 Mitsumaniaków, lecz generalnie było nas dużo więcej, gdyż było też bardzo wiele osób zaproszonych ...co w sumie stworzyło dość sporą i bardzo sympatyczną imprezkę
Na tor gokartowy wyjechaliśmy kilka minut po godz 19 ... chętnych do ścigania zgłosiło się 14-stu (15-sty byłby Fajter, ale się spóźnił ). Całą grupa gokartowców została podzielona na dwie 7-mio osobowe grupy.
Pierwsza wyjechała grupa A w której startowali: Admas12, akbi, Buchol (kolega Andy1), ChubyOne, Kuna (kolega Lewego), Lewy i Novy
Najpierw było 5 min zapoznania się z torem, a zaraz potem kolejne 5 minut kwalifikacji do pozycji startowych do wyścigu półfinałowego.
Kwalifikacje grupy A wygrał ChudyOne:
1. ChyduOne- 29,84
2. Adams12 - 30,33
3. Akbi - 30,35
4. Novy - 30,52
5. Buchol - 31,21
6. Kuna - 31,96
7. Lewy - 32,12
Następnie ruszyła grupa B wg takiego samego harmonogramu, oto wyniki:
1. Ozz - 29,24
2. Andy1 - 30,42
3. Aśka - 31,02
4. Vil - 31,25
5. Czerwien - 31,41
6. Bartek - 31,71 (kolega Andy1)
7. Armator - 32,83
Po kilku minutach przerwy rozpoczęły się wyścigi półfinałowe, z których to do finału awansowało po 3 najlepszych zawodników .. najpierw grupa A:
Niestety na pierwszym zakręcie szczepiły się mój i Adamsa "bolidy" i zanim zostały rozłączone to spadliśmy na dwa ostatnie miejsca, chwilę później na 3 okrążeniu rozzłoszczony Adams po tym jak go wyprzedziłem , na kolejnym zakręcie wjechał mi "pod tyłek" ... tym samym wyścig praktycznie skończył się dla nas obydwóch, bo Adam uszkodził karta, a ja straciłem 2 okrążenia do pozostałych zanim ..."z niego zjechałem"
kolejność półfinału A:
1. ChydyOne
2. Novy
3. Buchol
4. Kuna
5. Akbi
6. Lewy
dns. Adams12
Później mieliśmy półfinał B ... w którym bardzo dobrze zaprezentowała się jedyna kobieta wczorajszej imprezy - Aśka (moja szkoła )
wyniki:
1. Ozz
2. Aśka
3. Vil
4. Armator
5. Andy1
6. Bartek
dns. Czerwien - który wszedł awansem do finału ze względu na brak karta w półfinale
No i ...został nam finał GrandPrix Mitsumaniaków Pomorza
Zasłużenie (moim zdaniem) wyścig wygrał najlepszy tego dnia - Ozz
... a podium wyglądało tak:
2. Novy
3. Buchol
dalsze miejsca zajęli:
4. Vil
5. ChudyOne
6. Aśka
7. Czerwien
Na koniec zrobiliśmy sobie fotkę pamiątkową:
Poza wcześniej już wymienionymi Mitsumaniakami biorącymi udział w wyścigach, na wczorajszym spocie byli również: An-et, BigTomala, Deltazetakappa, Irekmiecz, Fajter, MKarpiu, Agent i Hornet ... mam nadzieję, że tym razem nikogo nie pominąłem
Nie wiem jak Wy, ale ja uważam, żę pomimo małego zamieszania z ustalaniem kolejności była to bardzo fajna nasz wspólna imprezka.
... do zobaczeni za miesiąc ...tym razem na grillu nad jeziorkiem w Osowej
Ps' co do kolejnej imprezki kartowej to faktycznie, możemy ustalić np pierwszy poniedziałek miesiąca (będzie na przemian z ogólnym spotem) lub ewentualnie (bo niestety 5pln to ta imprezka nie kosztuje) robić Spota na torze co któryś tam raz ... następny proponowałbym, 15 września
...temat pozostawiam do dalszych rozmów
Anonymous - 16-07-2008, 15:46
Jestem zdecydowanie za 4 sierpnia-może jakaś lista?:)
irekmiecz - 16-07-2008, 17:54
Pozdrawiamy wszystkich MITSUMANIAKÓW!
Szkoda że mój synek "mały mitsumaniak" nie dawał już rady, ciągnął nas do domu i nie ma nas na finałowej fotce.
Niestety niewiem jeszcze czy będziemy nad jeziorem za miesiąc.
Do zobaczenia!
chudyone - 16-07-2008, 18:30
ja tez jestem za 4 sierpnia:)
Anonymous - 16-07-2008, 22:27
wersja Akbiego jest tak bliska prawdy, że mógłby napisać, że przebiegał tamtędy półnagi L.Wałęsa i dlatego się zderzyliśmy
a było super - trzeba powtórzyć - również jestem za 4 VIII
Anonymous - 16-07-2008, 23:20
Petarda i nic wiecej nie powiem Akbi ... szacun za wspanialy pomysl !
Ps. Tez mam zakwasy ale prosze o wiecej ... fotek
krotka - 17-07-2008, 00:50
w związku z prowokacyjną zaczepką Akbi'ego, że niby Pomorze ma najlepsze spoty, to oświadczam, że może i macie wyścigi kartingowe, ale za to nie macie najnowszego gadżetu Mitsumaniaków :> Oto prezentuję obaloną przez najbardziej wytrwałych spotowiczów Bols Mitsumaniaki Limited Edition Patrzcie i zazdrośćcie
Anonymous - 17-07-2008, 04:51
| akbi napisał/a: | | była to bardzo fajna nasz wspólna imprezka. |
Z pewnością, a ja... zapomniałem
SebekColt97 uświadomił mnie następnego dnia na gg, że opuściłem spot...
Ale to super, że się dobrze bawiliście!
| krotka napisał/a: | | obaloną przez najbardziej wytrwałych spotowiczów |
Ciekawe, jak wyglądała po tym jazda do domu
krotka - 17-07-2008, 08:16
| Lothar napisał/a: |
Ciekawe, jak wyglądała po tym jazda do domu |
Oczywiście kierowcy nie pili jesteśmy Mitsumaniakami, nie przestępcami
akbi - 17-07-2008, 08:48
| adams12 napisał/a: | | wersja Akbiego jest tak bliska prawdy, że .... |
moja wersja jest oparta na tym co widziałem i czułem, jadąc tuż przed Tobą w momencie zderzenia
no ale cóż, szkoda, że nie ma fotki
| adams12 napisał/a: | | a było super - trzeba powtórzyć - również jestem za 4 VIII |
otwieram wobec tego temat dotyczący gokartów i robimy listę, w ciągu dnia potwierdzę czy termin 4 sierpnia jest u nich wolny.
Anonymous - 17-07-2008, 09:12
bardzo fajne spotkanie, świetna zabawa i smaczny umilacz czasu od adamsa; jak dam rade to pojawie się też i na nastepnym
Kibloo - 17-07-2008, 09:36
Mnie tam nie było, al;e za to poganiałem sie z makaronami na autostradzie Wenecja- Mediolan i kto jest debeściak??? Pan Kibloo jest debeściak...
gratuluję dobrej zabawy, szkoda że mnie tam nie było
pozdro
|
|
|