To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - POMORSKI SPOT - 15-stego

Anonymous - 16-07-2008, 07:46

Chyba nikt nie jest bardziej ZA niż ja :D ... żeby się tylko nie spóźnić, żeby się tylko nie spóźnić, żeby się tylko.... :oops:

Adams12 dzięki za niezapomniane wrażenia smakowe :wink:

Anonymous - 16-07-2008, 09:11

fajter napisał/a:

Adams12 dzięki za niezapomniane wrażenia smakowe :wink:

brzmi conajmniej dziwnie :) ale nie ma za co - szisza na spotach naszych chyba częściej zagości

novy - 16-07-2008, 11:18

Spot super, troche mam zakwasy....na plecach :shock: ??
Gdzie te foty? :lol:

akbi - 16-07-2008, 11:42

Dziękuję wszystkim za super zabawę, osobiście uważam, iż wczorajszy Spot gokartowy był wyjątkowo udany :)

... no ale może po kolei:
Na Spocie było 18 Mitsumaniaków, lecz generalnie było nas dużo więcej, gdyż było też bardzo wiele osób zaproszonych ...co w sumie stworzyło dość sporą i bardzo sympatyczną imprezkę :wink:

Na tor gokartowy wyjechaliśmy kilka minut po godz 19 ... chętnych do ścigania zgłosiło się 14-stu (15-sty byłby Fajter, ale się spóźnił :P ). Całą grupa gokartowców została podzielona na dwie 7-mio osobowe grupy.
Pierwsza wyjechała grupa A w której startowali: Admas12, akbi, Buchol (kolega Andy1), ChubyOne, Kuna (kolega Lewego), Lewy i Novy

Najpierw było 5 min zapoznania się z torem, a zaraz potem kolejne 5 minut kwalifikacji do pozycji startowych do wyścigu półfinałowego.
Kwalifikacje grupy A wygrał ChudyOne:
1. ChyduOne- 29,84
2. Adams12 - 30,33
3. Akbi - 30,35
4. Novy - 30,52
5. Buchol - 31,21
6. Kuna - 31,96
7. Lewy - 32,12

Następnie ruszyła grupa B wg takiego samego harmonogramu, oto wyniki:
1. Ozz - 29,24
2. Andy1 - 30,42
3. Aśka - 31,02
4. Vil - 31,25
5. Czerwien - 31,41
6. Bartek - 31,71 (kolega Andy1)
7. Armator - 32,83

Po kilku minutach przerwy rozpoczęły się wyścigi półfinałowe, z których to do finału awansowało po 3 najlepszych zawodników .. najpierw grupa A:

Niestety na pierwszym zakręcie szczepiły się mój i Adamsa "bolidy" i zanim zostały rozłączone to spadliśmy na dwa ostatnie miejsca, chwilę później na 3 okrążeniu rozzłoszczony Adams po tym jak go wyprzedziłem :finga: :P , na kolejnym zakręcie wjechał mi "pod tyłek" ... tym samym wyścig praktycznie skończył się dla nas obydwóch, bo Adam uszkodził karta, a ja straciłem 2 okrążenia do pozostałych zanim ..."z niego zjechałem" :D
kolejność półfinału A:
1. ChydyOne
2. Novy
3. Buchol
4. Kuna
5. Akbi
6. Lewy
dns. Adams12

Później mieliśmy półfinał B ... w którym bardzo dobrze zaprezentowała się jedyna kobieta wczorajszej imprezy - Aśka :) (moja szkoła :D )

wyniki:
1. Ozz
2. Aśka
3. Vil
4. Armator
5. Andy1
6. Bartek
dns. Czerwien - który wszedł awansem do finału ze względu na brak karta w półfinale :P

No i ...został nam finał GrandPrix Mitsumaniaków Pomorza :finga:
Zasłużenie (moim zdaniem) wyścig wygrał najlepszy tego dnia - Ozz

... a podium wyglądało tak:

2. Novy
3. Buchol
dalsze miejsca zajęli:
4. Vil
5. ChudyOne
6. Aśka
7. Czerwien

Na koniec zrobiliśmy sobie fotkę pamiątkową:

Poza wcześniej już wymienionymi Mitsumaniakami biorącymi udział w wyścigach, na wczorajszym spocie byli również: An-et, BigTomala, Deltazetakappa, Irekmiecz, Fajter, MKarpiu, Agent i Hornet ... mam nadzieję, że tym razem nikogo nie pominąłem :)

Nie wiem jak Wy, ale ja uważam, żę pomimo małego zamieszania z ustalaniem kolejności była to bardzo fajna nasz wspólna imprezka.

... do zobaczeni za miesiąc ...tym razem na grillu nad jeziorkiem w Osowej :)

Ps' co do kolejnej imprezki kartowej to faktycznie, możemy ustalić np pierwszy poniedziałek miesiąca :) (będzie na przemian z ogólnym spotem) lub ewentualnie (bo niestety 5pln to ta imprezka nie kosztuje) robić Spota na torze co któryś tam raz ... następny proponowałbym, 15 września :)
...temat pozostawiam do dalszych rozmów :)

Anonymous - 16-07-2008, 15:46

Jestem zdecydowanie za 4 sierpnia-może jakaś lista?:)
irekmiecz - 16-07-2008, 17:54

Pozdrawiamy wszystkich MITSUMANIAKÓW!
Szkoda że mój synek "mały mitsumaniak" nie dawał już rady, ciągnął nas do domu i nie ma nas na finałowej fotce.
Niestety niewiem jeszcze czy będziemy nad jeziorem za miesiąc.
Do zobaczenia!

chudyone - 16-07-2008, 18:30

ja tez jestem za 4 sierpnia:)
Anonymous - 16-07-2008, 22:27

wersja Akbiego jest tak bliska prawdy, że mógłby napisać, że przebiegał tamtędy półnagi L.Wałęsa i dlatego się zderzyliśmy :)

a było super - trzeba powtórzyć - również jestem za 4 VIII

Anonymous - 16-07-2008, 23:20

Petarda i nic wiecej nie powiem :) Akbi ... szacun za wspanialy pomysl !
Ps. Tez mam zakwasy ale prosze o wiecej :) ... fotek :)

krotka - 17-07-2008, 00:50

w związku z prowokacyjną zaczepką Akbi'ego, że niby Pomorze ma najlepsze spoty, to oświadczam, że może i macie wyścigi kartingowe, ale za to nie macie najnowszego gadżetu Mitsumaniaków :> Oto prezentuję obaloną przez najbardziej wytrwałych spotowiczów Bols Mitsumaniaki Limited Edition Patrzcie i zazdrośćcie ;)

Anonymous - 17-07-2008, 04:51

akbi napisał/a:
była to bardzo fajna nasz wspólna imprezka.

Z pewnością, a ja... zapomniałem :(
SebekColt97 uświadomił mnie następnego dnia na gg, że opuściłem spot...
Ale to super, że się dobrze bawiliście!

krotka napisał/a:
obaloną przez najbardziej wytrwałych spotowiczów

Ciekawe, jak wyglądała po tym jazda do domu :D :D :D

krotka - 17-07-2008, 08:16

Lothar napisał/a:

Ciekawe, jak wyglądała po tym jazda do domu :D :D :D

Oczywiście kierowcy nie pili :) jesteśmy Mitsumaniakami, nie przestępcami :)

akbi - 17-07-2008, 08:48

adams12 napisał/a:
wersja Akbiego jest tak bliska prawdy, że ....

moja wersja jest oparta na tym co widziałem i czułem, jadąc tuż przed Tobą :lol: w momencie zderzenia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P
no ale cóż, szkoda, że nie ma fotki :D

adams12 napisał/a:
a było super - trzeba powtórzyć - również jestem za 4 VIII

otwieram wobec tego temat dotyczący gokartów i robimy listę, w ciągu dnia potwierdzę czy termin 4 sierpnia jest u nich wolny.

Anonymous - 17-07-2008, 09:12

bardzo fajne spotkanie, świetna zabawa i smaczny umilacz czasu od adamsa; jak dam rade to pojawie się też i na nastepnym
Kibloo - 17-07-2008, 09:36

Mnie tam nie było, al;e za to poganiałem sie z makaronami na autostradzie Wenecja- Mediolan i kto jest debeściak??? Pan Kibloo jest debeściak...

gratuluję dobrej zabawy, szkoda że mnie tam nie było

pozdro