[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Szum wiatru przez drzwi przednie lub szyby?
milo - 30-10-2013, 20:05
Z biegiem czasu i temperatury wężyki zrobią sie jak naleśnik
sampler - 30-10-2013, 20:15
Tak probowalem i to nie tylko w tą uszczelke. Cos to daje ale jeszcze lepszy efekt daje podklejenie gąbki w miejsce gdzie dociska sie do karoserii uszczelka drzwiowa. Przy czym drzwi zamykaja sie jak fabryczne w odroznieniu od tych z wepchanymi wezykami
artufcb - 30-10-2013, 21:14
Opłaca się czytać tyle stron? Jest gdzieś konkretne rozwiązanie problemu? Czy tylko takie półśrodki które każdemu pomagają w innym stopniu?
Remington - 30-10-2013, 21:32 Temat postu: Re: )
keleron napisał/a: | Witam
dognij ramki szyb to na pewno odniesie skutek te weżki spowodują tylko że drzwi bedą się zamykały z trudem ....
pzdr |
O które ramki dokładnie chodzi ? Masz jakieś zdjęcie ?
sampler napisał/a: |
Tak probowalem i to nie tylko w tą uszczelke. Cos to daje ale jeszcze lepszy efekt daje podklejenie gąbki w miejsce gdzie dociska sie do karoserii uszczelka drzwiowa. Przy czym drzwi zamykaja sie jak fabryczne w odroznieniu od tych z wepchanymi wezykami |
Chodzi ci o to puste miejsce, które jest nad uszczelką na karoserii ? Czytałem parenascie stron i niektórzy polecają dać tam uszczelkę do okien
keleron - 31-10-2013, 07:38 Temat postu: :) Ja u siebie mam przegięte ramki wężyk i uszczelke do okien...ale to nie daje skutku...
Prawdopodobnie flokowanie wewnętrznych elementów plastikowych prowadnicy szyby oraz miejsce jej domknięcia przy górnej krawędzi i samych uszczelek dało by pożadany efekt...
Hugo - 31-10-2013, 07:50
keleron napisał/a: | dognij ramki szyb to na pewno odniesie skutek te weżki spowodują tylko że drzwi bedą się zamykały z trudem .... | Dogięcie ramek drzwi tak samo powoduje cięższe ich zamykanie.
[ Dodano: 31-10-2013, 07:53 ]
sampler napisał/a: | Cos to daje ale jeszcze lepszy efekt daje podklejenie gąbki | Gąbki czy uszczelki 10x3 mm?
sampler - 31-10-2013, 10:03
samoprzylepna uszczelka gąbkowa 10x3
Hugo - 31-10-2013, 10:36
sampler, A co powiesz na taką (pytam, bo akurat mam taką i tyle, że wystarczy na przednie drzwi): http://www.bonuseurotech....a-1bf12.13.html
Jeśli nie za bardzo to podrzuć linka do alle.. najlepiej z taką uszczelką 10x3.
sampler - 31-10-2013, 10:45
nie ta biala sie nie nadaje. Jest bardzo miekka.
W tej chwili nie widze na allegro uszczelki epdm 10x3. Jest cos takiego 10x4
http://allegro.pl/uszczel...3598933486.html
ale nie wiem czy tez nie jest miekka
natomiast w tym sklepie jest ta wlasciwa:
http://narzedziowy.istore...lor-czarny.html
Łysy88 - 31-10-2013, 13:05
Ja dziś przejechałem się po A2 w stronę Poznania i straszny szum. Zdaje się że w przyszłym tygodniu też spróbuję z uszczelkami. Momentami mam wrażenie że jadę Maluchem tylko on się do takich prędkości nie rozpędza.
Hugo - 31-10-2013, 13:14
W maluchu tak nie szumi
Łysy88 - 31-10-2013, 14:43
Chyba że blacha dziurawa
[ Dodano: 08-11-2013, 13:17 ]
A próbował ktoś coś dobrać nowego z:
http://uszczelkigumowe.com/pl/c/USZCZELKI-DRZWI/59 ?
Zastanawia mnie czy naprawdę nie ma jakiejś alternatywy dla oryginalnych. Zadzwoniłem dziś do ASO w Markach i dostałem informację że jedna sztuka uszczelki minimum 500 zł.
[ Dodano: 13-11-2013, 18:24 ]
I zastosowałem troche hardcorowe rozwiązanie które podsunęli mi monterzy drzwi u mojej siostry. Naciąłem uszczelkę drzwi w duch miejscach (są jakby dwa tunele w jej środku i wcisnąłem tam silikonu. Na jedne drzwi wyszła w sumie cała tuba. Rozprowadziłem to palcem a potem tak jak kazali trzasnąłem kilka razy drzwiami żeby się rozprowadził wewnątrz. Na koniec obtarłem uszczelkę z nadmiaru silikonu i zostawiłem. Rano się okaże co i jak. Ale nie mam wiele do stracenia, od strony pasażera wieje przez zamknięte drzwi ....
[ Dodano: 18-11-2013, 14:25 ]
Wczoraj zrobiłem drugie drzwi, jest niebo lepiej. Dla porównania dociskałem drzwi bez silikonu w uszczelkach i w drzwiach z silikonem. W pierwszym przypadku drzwi aż chodzą a z silikonem są sztywne. Wiać przestało i wszystko wskazuje na to że problem się rozwiązał. Zobaczymy jak będzie po pewnym czasie, ale silikon nie wypełnił całej uszczelki (nadal jest elastyczna) tylko zrobił taką poduchę dociskającą uszczelkę. Patent lepszy od wężyka bo silikon jest pełny i nie ugniata się tak, poza tym po pewnym czasie można dobić trochę silikonu.
Owczar - 16-01-2014, 10:07
Dobra Panowie, spróbuję Waszego patentu na wyciszenie. Zobaczymy czy to coś zmieni.
milo - 16-01-2014, 10:42
Wygłuszylem drzwi 4 -szt mata butylowa stp na to pianka kauczukowo-gumowa gms maska przednia pianka kauczukowo-umowa gms ,ori wygluszenie maski do kosza teraz jest o wiele ciszej i zamykanie drzwi stalo sie głuche
artufcb - 16-01-2014, 13:38
milo,
możesz dokładniej? w jaki sposób zastosowałeś tę matę butylową i piankę? Bo nie stawiając przecinków utrudniłeś wszystkim zrozumienie
[ Dodano: 16-01-2014, 13:54 ]
czy taka uszczelka pod względem budowy będzie dobra? czy musi być korkowa?
http://uszczelki24.pl/ind...owa-epdm-54-613
|
|
|