Galant VR4 E88A 92-96 - [E88A 2.5 4WD] E88A 4WD 4WS 2,5 V6 24V
macia - 16-12-2009, 21:31
Coś tu się nie zgadza, bo MadMax z Łodzi i inny numer, a tu Rzeszów. Może nowy nabywca jednak się rozmyślił
gres - 17-12-2009, 08:38
mitsu_pl napisał/a: | Powiem wam tak, chodź nie jeździłem akurat tym modelem L200, to jednak pociągnięcie bokiem jakiego kolwiek Pick-up'a (w tym przypadku to był stary hilux oraz nissan - ten przed navarą). Dzieje się tak za sprawą nadzwyczaj lekkiego tyłu... Można takie cuda wyprawiać, że to w pale się nie mieści. Na śliskiem nie próbowałem i możliwe, że faktycznie będzie problem z jego opanowaniem, ale na żwireczku, czy świerzej kostce - jeszcze posypanej piaskiem - nie ma problemu |
czy ja wiem czy z L200 taki pick up:P
Hilux ma chyba znacznie lżejszy tył a do tego napęd tlyko na tył ( przynajmniej najtansza wersja najnowszego) Fakt że ponoć świetna zabawa.
Ale mi chodziło oto że w L200 przeszkadzać może elektronika.
Galem wczoraj powariowałem Dużo mocy idzie na tył i bez problemu fajne bączki sie kręci a łuki znacznie przyjemniej niż RWD. Tylko cholera 3 razy w krawężnik wyrżnałem ( lekko ale jednak )
Anonymous - 17-12-2009, 13:15
Panowie L200 jako jedyne na rynku z pickupów ma możliwość stałego napędu na 4 buty od 0 do 200 km/h. Navara ma tylko napęd na tył jest ociężały i ma silnik od Renault co go dyskwalifikuje, Hilux to Toyota więc nie ma wyglądu i nie jeździ, Ranger to Ford a każdy Ford g.... wart. Nie będę dalej wymieniał bo jednak Misiek zawsze pozostanie miśkiem. Można napisać tak : "Podpal, ugaś ropą zalej Mitsubishi jedzie dalej" Super Select pozwala na wiele ale można ograniczyć jego ingerencje i wtedy naprawdę daje wielką radość na śniegu co dzisiaj miałem okazję sprawdzić. Tak najwyraźniej nowy nabywca się rozmyślił i odsprzedaje Galanta dalej.
mitsu_pl - 17-12-2009, 14:20
Wszystkie te auta mają napęd na tył, a przód dołączany. ja jeździłem z rozpiętym napędem, czyli samym tyłem, dlatego tak fajnie się kręciło. Toyota ma u mnie jeden wieeelki plus za bardzo duży prześwit (mówię o starszym modelu), natomiast brakiem osłon na skrzynie i reduktor (często się czepia w terenie) dostała minusa, więc się zredukowało A misiek przynajmniej ma porządny wygląd...
Anonymous - 17-12-2009, 14:24
mitsu_pl napisał/a: | Wszystkie te auta mają napęd na tył |
Zgadza się mitsu ale tylko elka ma możliwość zapięcia czterech w trakcie jazdy do 100 km/h a potem możesz cały czas jechać na czterech do oporu i tym się właśnie wyróżnia elka od konkurencji...
gres - 17-12-2009, 14:27
MadMax napisał/a: | : "Podpal, ugaś ropą zalej Mitsubishi jedzie dalej" . |
nie no to akurat pasuje do hiluxa - kto widział odpowiedni odcinek top gear ten wie oco chodzi
szpala85 - 17-12-2009, 14:46
MadMax napisał/a: | Navara ma tylko napęd na tył jest ociężały i |
MadMax napisał/a: | Zgadza się mitsu ale tylko elka ma możliwość zapięcia czterech w trakcie jazdy do 100 km/h a potem możesz cały czas jechać na czterech do oporu i tym się właśnie wyróżnia elka od konkurencji... |
pierwsze słyszę
ojca navarą ( Navara 07r. 2.5 DCI 145 KM) można w trakcie jazdy( z jaką kolwiek prędkością ) przełączać napęd 4x4 i można spokojnie pędzić ile fabryka daje .....
może inaczej ... znasz kogoś kto przy 100 km/h przełacza napęd 4x4 ?
ps. przy przełączaniu napędu z 4x4 do 4x4 LOW trzeba auto zatrzymać tylko wtedy
a... i Navara wcale nie jest taka ociężała w czasie jazdy nawet nie wiesz kiedy i na liczniku masz nagle 100 km/h .... zresztą sam moment obrotowy 355 Nm .... chciał bym mieć taki w Galancie
misiek-misiek - 17-12-2009, 19:02
MadMax napisał/a: | Ranger to Ford a każdy Ford g.... wart. |
Gwoli ścisłości Ranger to Mazda tylko ma znaczki Forda i w takiej wersji idzie na Europę. Z resztą ford z mazdą już się kumają od lat np. Probe i MX-6 to to samo auto tylko w innym opakowaniu. Swego czasu mazdy 626 miały skrzynie automatyczne od mondeo, które nie wytrzymywały a szkoda. Z resztą co dzisiaj jest porządnie wykonane?
I czym ja biedny robaczek będę jeździł za 10 lat
P.S. każdą tylnonapędówką się fajnie jeździ po śniegu, FWD też tylko trzeba miec sprawny ręczny
Anonymous - 17-12-2009, 22:52
szpala85 napisał/a: | znasz kogoś kto przy 100 km/h przełacza napęd 4x4 ? |
Napisałem że do 100 km/h max można go przełączyć nie więcej a to różnica. A masz w Navarze odpowiednik superselect ? Tam jest rozwiązanie prostsze niż easyselect wiec żadna radocha... W pojedynku z Elką Navara ma raczej marne szanse na asfalcie że nie wspomnę o terenie...
misiek-misiek napisał/a: | Z resztą ford z mazdą już się kumają od lat np. Probe i MX-6 to to samo auto tylko w innym opakowaniu |
misiek misiek poczytaj trochę inne moje posty to będziesz wiedział co sądzę o fuzji Mazda-Ford ... Jedno i drugie to sh...t Przerabiałem temat Mazdy już dawno temu i staram się o tym zapomnieć
[ Dodano: 17-12-2009, 22:57 ]
gres napisał/a: | nie no to akurat pasuje do hiluxa |
gres lansowanie Toyoty przez Clarksona to już stały element programu TG więc nie daj się zwieść - szefowie z Toyoty płacą BBC dobrze za reklamę. Pogadajcie z kimś kto był w Japonii dłużej - tam Toyota wcale nie jest taka super popularna i niezawodna... Raczej marka dla ludu coś jak VW w europie co nie znaczy że to złe samochody tak jak np. Mazda
mitsu_pl - 18-12-2009, 10:57
Panowie, pozostawmy już temat pick'up-ów, bo to jest temat stworzony dla E88A , a powoli się przeradza w ścieżkę wojenną Toyoty, Mazdy, Nissana itp. Wszyscy doskonale wiedzą, że L200 jest najlepsze tylko niektórzy się wstydzą do tego przyznać Tak więc myślę, że można spokojnie zakończyć tą dyskusję na temat innych marek i zająć się naszymi rarytasami spod trzech diamentów!
Frost - 18-12-2009, 11:28
tak więc, w GW pada śnieg, co za tym idzie - pół zbiornika paliwa zostało sporzytkowane wczoraj na ośnieżonym placu heheheheh
Jedno trzeba przyznać, może i kontroli trakcji nie ma, może i nie ma super nowoczesnych zabezpieczeń i rozwiązań, ale Galant E88A wymiata na śniegu bez dwóch zdań, nawet lecąc po placu bokiem przy około 60km/h bez problemu panuje się nad autem, mozna by nawet powiedziec że idealne auto do zabawy na śniegu dla mało rozgarniętych kierowców - w sam raz na pierwszy raz na śnieg, jak będe miał syna to pierwsze kroki na śniegowym drifcie powienien robić w Galu E88A
szpala85 - 18-12-2009, 12:25
mitsu_pl napisał/a: | Wszyscy doskonale wiedzą, że L200 jest najlepsze |
bo to Misiek
mc - 18-12-2009, 14:46
frost83, rzeczywiście masz racje. Miałem wczoraj okazję pierwszy raz przejechać się nim po śniegu i dwa razy skusilem się aby wejść ostrzej w zakręt. Opanowanie auta przy bocznym poślizgu to sama przyjemnosć. Auto praktycznie samo z niego wychodzi. A uśmiech z gęby nie schodził nawet przez sekundę
jacek11 - 18-12-2009, 23:45
mc napisał/a: | A uśmiech z gęby nie schodził nawet przez sekundę |
Coś mi to przypomina
Anonymous - 19-12-2009, 12:28
mitsu_pl napisał/a: | Panowie, pozostawmy już temat pick'up-ów |
Święta racja mitsu_pl tyle że panowie nie przekreślajcie mnie - ja tu chętnie będę gościł bo sercem jestem z galami...
|
|
|