[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] [FAQ] Amortyzatory.
Juiceman - 05-09-2010, 19:49
zbigniew i syn, edytuj proszę posta, gdy piszesz z capsem tj DUŻE literki oznacza to na forach, że krzyczysz
Na pyt. od jakiego auta pasuje tylnie zawieszenie hmmm choćby od galanta w sedanie (Nie ma różnicy czy 2,5 v6 czy 2.0)
zbigniew i syn - 05-09-2010, 22:17
mam male doswiadczenie z internetem ,jakos nigdy mnie nie ciagnelo do komputera, wezme to pod uwage szczerze to nawet nie wiedzialem a napisalem to duzymi bo juz mnie krew zalewa od tego nivo i chcialem aby mnie zauwazono ,nowe za drogie a to co mi raz przyslali to musialem odeslac nie pasowalo, sorki i pozdrawiam [nie regenerujcie tych amortyzatorow ja dalem sie namowic w pieknym zakladzie podzialalo trzy miesiace i padlo 800zl stracilem opisze w krotce ta porazke]
Tomek - 08-09-2010, 00:57
zbir napisał/a: | czyli rozumie ze jak podniose oba tylne koła naraz to pójdzie łatwiej? ok, dzieki za info. |
to na bank
ja wymieniałem u mechanika
ale samemu założyć to wielka sztuka, bo bez amorka wachacz mocno ciągnie do góry
mechanik wię lekko uwiesił na piaście, czy tam wachaczu, a ja lekko założyłem amor na mocowanie
15 sekund roboty
Krzyzak - 08-09-2010, 07:07
tomek84 napisał/a: | mechanik wię lekko uwiesił na piaście, czy tam wachaczu |
wystarczy kawałek drewnianej listwy - jedną ręką robisz dźwignię i naciskasz na zwrotnicę, drugą nasadzasz amor - 5 sek. roboty
Juiceman - 13-09-2010, 13:16
W Galu pojawiły się sprężyny z przodu na tyle : ) Gal stoi dużo wyżej w sumie dziś wysokość to 6,5 palca. Na początku myślałem, że będzie tragedia, że będzie mega bujać na zakrętach - na szczęście nie jest źle. Da się jeździć Zobaczymy co będzie dalej Amorki z przodu na tył beż żadnego przerabiania idealnie sprężyna pasuje na amorek.
Marcino - 30-09-2010, 12:21
Juiceman napisał/a: | Amorki z przodu na tył beż żadnego przerabiania idealnie sprężyna pasuje na amorek. |
Ale o co chodzi tutaj z tym amorkiem?
KaWu - 30-09-2010, 12:29
Marcino, w skrocie chodzi o to ze zamiast nivo mozesz dac przedni amor w kpl ze sprezyna.
robertdg - 30-09-2010, 12:34
KaWu napisał/a: | w skrocie chodzi o to ze zamiast nivo mozesz dac przedni amor w kpl ze sprezyna. | na tył jakim cudem, jeżeli przedni amor jest mocowany poprzez widelec, a tylny amor ma na stałe mocowanie tulejowe, prędzej chodzi o to, że bez problemu mozna adoptować spręzyne przód na tył, ze względu na zbliżona średnice osadzenia.
Tomek - 30-09-2010, 12:58
KaWu napisał/a: | Marcino, w skrocie chodzi o to ze zamiast nivo mozesz dac przedni amor w kpl ze sprezyna. |
chodzi o to, że można dać tylny amor (ze sprężyna) z sedana
KaWu - 30-09-2010, 13:04
tomek84 napisał/a: | KaWu napisał/a: | Marcino, w skrocie chodzi o to ze zamiast nivo mozesz dac przedni amor w kpl ze sprezyna. |
chodzi o to, że można dać tylny amor (ze sprężyna) z sedana |
Tylny amor ze sprezyna z sedana - na tyl do kombi To se ne da.
Niestety nie. Na tyl - gdzie mamy nivo- pasuje amor ze sprezyna z przodu.
Nie musi byc sedan Bo kombi ma takie samem z przodu.
Tomek - 30-09-2010, 13:11
KaWu napisał/a: | Tylny amor ze sprezyna z sedana - na tyl do kombi To se ne da. |
da sie
trzeba tylko wymienic calosc mcphersona
wyciagnalem amor ze sprezyna z kombi i na moje oko oprocz grubosci nie rozni sie niczym od sedanowego tyłu, w sensie, ze mozna zamiennie stosowac, pod warunkiem wymianny wszystkiego
Juiceman - 30-09-2010, 13:27
Panowie mój błąd moja duża literówka oczywiście chodzi o sprężynę przednią. Adoptowanie tej sprężyny na tył jest bezproblemowe. Ale przez mój błąd przynajmniej napisaliście trochę ciekawych informacji:)
jeszcze raz sry, za moje niedopatrzenie przy pisaniu
robertdg - 30-09-2010, 14:02
KaWu napisał/a: | Tylny amor ze sprezyna z sedana - na tyl do kombi To se ne da.
Niestety nie. Na tyl - gdzie mamy nivo- pasuje amor ze sprezyna z przodu.
Nie musi byc sedan Bo kombi ma takie samem z przodu. | Nie pasuje przedni amor na tył, jest całkowicie inne mocowanie. Tutaj masz foto, te na dole są przednie, a te na górze są tylne, dostrzegasz teraz różnice mocowań
Jeszcze jedno zdjęcie, te po lewej sa na tył, te po prawej na przód:
pipi_ja - 30-09-2010, 22:45
dokładnie tak jak pisze robertdg nie ma opcji założenia amora z przodu na tył i odwrotnie. To dwa zupełnie inne amortyzatory.
KaWu - 01-10-2010, 09:05
Hmnn. Przednie gdzies leza luzem-wiem jak wygladaja
A z tylem ciagle bylem pewien ze amor tez podpasuje z przodu.
A moze to ma cos wspolnego, ze byly 3 rodzaje sprezyn w kombi I moze wtedy podpasuja z przodu
|
|
|