To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

robertdg - 21-03-2010, 10:44

Hugo, ja nie widze konieczności pokrywania wewnetrznej połaci/płatu drzwi, najbardziej newralgicznymi punktami, sa elementy połaczen, zgrzewy, zawijania blachy, etc., powierzchnia dopoki nie jest naruszona nie zgnije, natomiast elementy laczone podlegaja naturalnym prawom fizyki - czytaj naprezen, dlatego predzej czy pozniej tam najszybciej pojawi sie korozja, wiec jak zakonserwujesz od srodka drzwi tam gdzie sa łączone to bedzie wystarczajace, to nie maluch aby go smarować jak dziadki lepikiem :-)

Zajmij sie takimi elementami łaczeń oraz konserwacja profili, przestrzeni zamknietych, a bedziesz zadowolony

Hugo - 21-03-2010, 10:57

robertdg napisał/a:
Hugo, ja nie widze konieczności pokrywania wewnetrznej połaci/płatu drzwi, najbardziej newralgicznymi punktami, sa elementy połaczen, zgrzewy, zawijania blachy, etc., powierzchnia dopoki nie jest naruszona nie zgnije
Hej wiem :) . W przypadku polaci drzwi chodzi mi tylko i wylacznie o efekt przeciwdrganiowy i akustyczny.
robertdg - 21-03-2010, 11:06

Hugo, więc jeżeli tak, akustycznie powinno się poprawić, przeciw drganiowo, to musiałbys nakładać cos co kiedyś widziałem i nazywało się 'płyta kellera' albo matami wygłuszajacymi (cos jakbys robił wygluszenie pdo car audio)

Tak z cekawosci sie zapytam slyszysz wibracje karoserii nadwozia:?: Bo płaty drzwi sa miejscowo usztywniane taka płyta, pozatym blacha jest bardzo twarda/sprezysta i ciezko wprowadzic ja w rezonans

Hugo - 21-03-2010, 11:12

robertdg napisał/a:
matami wygłuszajacymi (cos jakbys robił wygluszenie pdo car audio)
Moze kiedys, na razie nie.
robertdg napisał/a:
Tak z cekawosci sie zapytam slyszysz wibracje karoserii nadwozia:?:
Nic z tych rzeczy.
robertdg - 21-03-2010, 11:15

Hugo, Zrób jak uwazasz, zakonserwuj drzwi, możesz pomalować albo obkleic wnetrza, najwazniejsze byleby to bylo dobrze zrobione ;-)
Hugo - 30-03-2010, 08:54

W tej chwili autem zajął się lakiernik. Optymistyczny termin zakończenia prac to czwartek po południu. Będzie igiełka :D
Po odbiorze zostaną zakonserwowane nadkola tylne od strony kół oraz dolne ranty drzwi od środka.
Ponadto zostało już zakupione łożysko koła przedniego lewego, ponieważ wyje niemiłosiernie po założeniu 17" kół oraz zostaną zamontowane:
Centralka zamka centralnego na pilota:
http://www.allegro.pl/ite..._cena_kana.html
oraz
http://www.allegro.pl/ite...na_auta_fv.html

Po świętach również nastąpi zmiana oleju w silniku na Mobil 1 0W 40, poprzedzona płukanką silnika, bo po 9 000 km zaczął się odzywać jeden popychacz na rozgrzanym silniku.
Koła zmienione na nowe 17-tki. Jeździ się o niebo lepiej (właściwie bez porównania) do zimówek. Auto porusza się jak gokart i nie wiem dlaczego mam wrażenie, ze mniej trzęsie na nierównosciach niż na zimówkach. Co do wygladu jest nieźle, ale dekielki muszą być zrobione jak należy i będzie OK.
Fotki auta po lakierowaniu, czyli na koniec tygodnia :wink:

danino88 - 30-03-2010, 14:37

taki układ kosztuje z 5zł jeśli samemu chce Ci się zrobić :) miałem takie coś w colcie i teraz przekładam do galanta:) pokaż autko jak się prezentuje na 17' :D :D :D
Hugo - 30-03-2010, 15:16

danino88 napisał/a:
taki układ kosztuje z 5zł jeśli samemu chce Ci się zrobić
Możliwe jeśli się wie jak i ma się czas :P
danino88 napisał/a:
pokaż autko jak się prezentuje na 17'
Dopiero najszybciej w sobotę, bo po pierwsze jest u lakiernika, po drugie musi być skończony na cacy, i po trzecie wyczyszczony wewnątrz (wątpię żeby mi 2 dni starczyły na doprowadzenie wnętrza do stanu perfekt). Fotki napewno porobię wszystkie możliwe zeby bylo widać co trzeba. Już nie mogę sie doczekać. Będzie taki śliczny...
docencik87 - 30-03-2010, 15:40

Hugo napisał/a:
Centralka zamka centralnego na pilota:
http://www.allegro.pl/ite..._cena_kana.html

Mała wskazówka, do sterownia kierunkowskazami będziesz potrzebował jeszcze 2 diody prostownicze.

No i niestety sterownik nie obsługuje dozbrajania, ani nie ma funkcji alarmowej.
Nie wspominając już o funkcji straszaka jakim jest migająca dioda.

Hugo - 31-03-2010, 11:12

docencik87 napisał/a:
No i niestety sterownik nie obsługuje dozbrajania, ani nie ma funkcji alarmowej.
Niepotrzebne mi to.
docencik87 napisał/a:
Nie wspominając już o funkcji straszaka jakim jest migająca dioda.
Koleś, który mi to będzie montował ma taką zbędną i mi zamontuje.
docencik87 napisał/a:
Mała wskazówka, do sterownia kierunkowskazami będziesz potrzebował jeszcze 2 diody prostownicze.
Wiem :D
Hugo - 02-04-2010, 14:23

O 18.00 odbieram Gala od lakiernika. Zleciłem też zrobienie polerki mechanicznej. Jestem bardziej zniecierpliwiony niż jak po niego jechałem do Niemiec...
robertdg - 02-04-2010, 14:29

Hugo, Strzel przy okazji fotki, bedzie jeszcze w miare widno ;-)
Psikus - 02-04-2010, 15:00

alu też już założone?
Hugo - 02-04-2010, 15:07

robertdg napisał/a:
Hugo, Strzel przy okazji fotki, bedzie jeszcze w miare widno
Zrobie napewno, ale fotki wstawię dopiero po świętach, bo mi w domu komputer padł :?
Psikus napisał/a:
alu też już założone?
Tak :D
robertdg - 02-04-2010, 15:56

Hugo napisał/a:
bo mi w domu komputer padł :?
Nie migaj się, pochwal się co jeszcze szykujesz, czym chcesz nas zaskoczyc :?: