Nasze Miśki - Mitsubishi Galant GTI E33 by Maretzky85
Maretzky85 - 18-03-2011, 09:55
viader, ale u Ciebie nie ma dużo do zrobienia Jakieś kilka popychaczy tylko ;p
No i jakieś fiku miku na przednim zderzaku jak dobrze pamiętam
A co do tego divajsu, to powinienem sobie poradzić z takim wybrakowanym
Jakbyś jakoś niedaleko przejeżdżał to daj znać to chętnie pożyczę Ewentualnie bym gdzieś po prostu podjechał:)
yaro1976 - 18-03-2011, 09:55
Maretzky85 napisał/a: |
No i moc... 2.5 V6 i 178 KM, |
nie no chciałbym tak, tylko chyba Rafał ma takie stadko, w nominale masz 163 (160 pod koniec produkcji)
ja oczywiście też czytuję wasze zmagania, także kontynuuj ...
Maretzky85 - 18-03-2011, 10:00
yaro1976 napisał/a: | w nominale masz 163 | yaro1976
Utwierdza mnie to tylko, że wolę te prawie 150 KM w moim R4
Swoją drogą zupełnie tego nie potrafię zrozumieć. Wszystkie wolnossące V6 Mitsubishi legitymują się dziwnie niską mocą...
Rafal_Szczecin - 18-03-2011, 10:04
Maretzky85 napisał/a: |
Swoją drogą zupełnie tego nie potrafię zrozumieć. Wszystkie wolnossące V6 Mitsubishi legitymują się dziwnie niską mocą... |
za to wytrzymuja naprawde duze przebiegi.
co z tego ,ze masz te prawie 150, jak auto ma 200tkm i silnik jest do remontu.
a 2,0 V6 200KM (FTO) tez legitymuje sie dziwnie niska moca ?
Wszyc - 18-03-2011, 11:18
Maretzky85 napisał/a: | jak zrobić, żeby się nie narobić a zarobić ?? |
... raczej miałem na myśli tajne newsy na temat Twojego auta
Maretzky85 napisał/a: | Z przykrością stwierdzam, że między E3 i EA jest ogromna przepaść jakościowa - na korzyść E3 oczywiście. Zaraz mnie tu ludzie pozabijają, ale uważam ,ze E5 był zaczątkiem tandetyzmu w Galantach |
To ja dowalę do pieca W E5 chociaż materiały deski rozdzielczej jeszcze miękkie są, welurek na podsufitówce a nie obicie z żagla jak w EA
viader - 18-03-2011, 11:23
Maretzky85 napisał/a: | viader, ale u Ciebie nie ma dużo do zrobienia Jakieś kilka popychaczy tylko ;p
No i jakieś fiku miku na przednim zderzaku jak dobrze pamiętam |
U mnie zawsze jest coś do zrobienia i ciągle mam nowe pomysły. Nie wykluczam także uturbienia, więc znalazłoby się conieco do roboty
A co do diwajsika to możemy się gdzieś umówić poprostu bo w Twoich okolicach raczej nie przebywam.
Hugo - 18-03-2011, 11:40
Wszyc napisał/a: | E5 chociaż materiały deski rozdzielczej jeszcze miękkie są, welurek na podsufitówce a nie obicie z żagla jak w EA | Nie przesadzaj, w EA nie jest źle i chociaż sprawia wrażenie lepiej wykonanej niż w E5.
Wszyc - 18-03-2011, 11:59
Cytat: | Nie przesadzaj, w EA nie jest źle i chociaż sprawia wrażenie lepiej wykonanej niż w E5. |
Sprawia na pewno wrażenie lepszej stąd moje zdziwienie jak wsiadłem do auta fj_mike to samo ze spasowanie elementów co prawda nic nie skrzypi ale np. pokrętła od zamykania kratek na wiewów się ruszają na boki itp. mnie takie rzeczy strasznie rażą
i ta podsufitówka blee
Wnętrze w E5 nie rzuca na kolana wyglądem bo jeszcze kolorystyka lat 80tych z poprzedniego modelu została więc myślałem że w EA jest 10 razy lepiej bo tak wygląda
No dobra ale każdy ma swoje zdanie nie róbmy zbytniego offtopa
Maretzky85 - 18-03-2011, 12:11
Rafal_Szczecin, uraziłem dumę ?
Rafal_Szczecin napisał/a: | co z tego ,ze masz te prawie 150, jak auto ma 200tkm i silnik jest do remontu. |
Gdzieś Ty to wyczytał
Poza tym akurat mówiłem o 2.5 V6 i 3.0 V6 w Galantach i Sigmach. Jeśli FTO 2.0V6 miało 200 KM to jestem pełen podziwu w takim razie, ale wszelkie cywilne auta raczej dużą mocą się pochwalić nie mogą...
Wszyc napisał/a: | obicie z żagla jak w EA |
Wszyc napisał/a: | ... raczej miałem na myśli tajne newsy na temat Twojego auta |
Oj tam oj tam, nic specjalnego :d
Wszyc - 18-03-2011, 12:23
Dobra panowie bo robi się znów afera powoli w Galant Ogólne mamy gdzieś temat z dyskusją o wszystkich Galantach
Dziś pogoda kiepska wiadomo dobra do droczenia się ale spokojnie spokojnie
Rafal_Szczecin - 18-03-2011, 12:38
Maretzky85 napisał/a: | Rafal_Szczecin, uraziłem dumę ? |
nawet nie przeszlo mi to przez mysl.
poprostu ile jest 2,0 DOHC z przebiegiem ponad 200tkm ,ktore nie mialy jeszcze generalnego remontu silnika ? ew ktore nie biora oleju przy takim przebiegu ?
Hugo - 18-03-2011, 12:38
Wszyc napisał/a: | i ta podsufitówka blee | Nie wiem co od niej akurat chcesz...
Krzyzak - 18-03-2011, 12:42
Marku - polecam rzut okiem na wykresy przebiegu mocy
co po tych koniach, skoro są dostępne np. przy 7500 rpm? - kto na codzień tak jeździ?
ważne, by jak największą mocą i momentem dysponować od jak najniższych obrotów i w jak najszerszym zakresie
Wszyc - 18-03-2011, 12:56
Cytat: | Marku - polecam rzut okiem na wykresy przebiegu mocy
co po tych koniach, skoro są dostępne np. przy 7500 rpm? - kto na codzień tak jeździ?
ważne, by jak największą mocą i momentem dysponować od jak najniższych obrotów i w jak najszerszym zakresie |
I Ty Brutusie?
Hugo napisał/a: | Nie wiem co od niej akurat chcesz... |
Moja jest taka fajna mięciusia
viader - 18-03-2011, 13:26
Krzyzak napisał/a: | co po tych koniach, skoro są dostępne np. przy 7500 rpm? - kto na codzień tak jeździ? |
Ja 4G63 to naprawdę fajne silniki, faktycznie maks moment jest dopiero przy 5500 obr ale wkręcenie się na nie to jedynie mgnienie oka;)
|
|
|