Nasze Miśki - Mitsubishi Colt Mirage Cyborg-R
Kleju - 08-08-2010, 18:59
Taką samą mine miałem jak ściągnąłem bęben
robertdg - 08-08-2010, 19:16
Kleju napisał/a: | Jest jeszcze problem, bo potrzebuję wężyk/rurkę żeby połaczyć pompkę ze skrzynią biegów. Ale kupię używany. | Żaden problem, każdy dobry sklep motoryzacyjny sprzedaje przewody metalowe na metry, kupujesz potrzebna długsc, wyginasz wedle potrzeb i gotowe, nie zapomnij tylko o dokupieniu złacza elastycznego, bo pomiedzy pompka sprzegla a skrzynia warto zatosowac conajmniej jedno zlacze elastyczne aby nie pekla rureczka od drgan.
Kleju - 08-08-2010, 19:39
robertdg napisał/a: | Kleju napisał/a: | Jest jeszcze problem, bo potrzebuję wężyk/rurkę żeby połaczyć pompkę ze skrzynią biegów. Ale kupię używany. | Żaden problem, każdy dobry sklep motoryzacyjny sprzedaje przewody metalowe na metry, kupujesz potrzebna długsc, wyginasz wedle potrzeb i gotowe, nie zapomnij tylko o dokupieniu złacza elastycznego, bo pomiedzy pompka sprzegla a skrzynia warto zatosowac conajmniej jedno zlacze elastyczne aby nie pekla rureczka od drgan. |
Tak wiem, nawet przymirzałem z cyborga metalowe ale wolałbym oryginał Już chyba nawet znalazłem z demontażu
Arturro-86 - 11-08-2010, 13:33
I jak tam prace idą? ;]
Kiedy można się spodziewać silnika w nowej "budzie"?
A druga sprawa - te białe felgi, które miałeś montować już masz?
Niewątpliwie autko będzie się wspaniale prezentowało (chociaż już jest żyleta )
Kleju - 11-08-2010, 14:13
Arturro-86 napisał/a: | I jak tam prace idą? ;] |
Po mału do przodu
Arturro-86 napisał/a: | Kiedy można się spodziewać silnika w nowej "budzie"? |
Być może jutro
Cytat: | A druga sprawa - te białe felgi, które miałeś montować już masz? |
A skąd wiesz? Mam trochę inne
No nie mogło być inaczej Felgi marki Blitz BRW z Japońskiego rynku krajowego (JDM)
Rozmiar mało męski bo 15" i szerokości tylko 6,5" a na tym opony 195/50 marki 2x pirelli P500 i 2x jakieś no name Hero Milanza (za nie założe T1R)
Jako, że silnik jutro może już będzie w komorze, zakupiłem jeszcze 5m kabla 35mm2 (+ peszel) do aku w bagażniku i adapter pod filtr oleju dla czujników.
stary alfer - 11-08-2010, 21:30
Kleju napisał/a: | Felgi marki Blitz BRW z Japońskiego rynku krajowego (JDM) |
No ładne cacko
rosomak1983 - 11-08-2010, 21:38
Kleju, felgi bardzo ładne ale razi mnie ten dziwny rant...
Psikus - 11-08-2010, 21:50
Kleju napisał/a: | Rozmiar mało męski | jeśli idzie o ten samochód i tą felgę to wręcz przeciwnie
Kleju - 11-08-2010, 21:54
Dzięki
rosomak1983 napisał/a: | ale razi mnie ten dziwny rant... |
Heh dlaczego dziwny? Jak założe T1R rant powinnien się lekko schować. Bo toyo ma ten myk z ochroną rantów
Psikus napisał/a: | jeśli idzie o ten samochód i tą felgę to wręcz przeciwnie |
Szerokość felgi mogła być 7", przy 6,5" i 195 szerokości opona lekko (kilka mm) wystaje poza obrys rantu. Zobaczymy jak będzie na aucie
Arturro-86 - 11-08-2010, 23:00
Kleju napisał/a: | 2x jakieś no name Hero Milanza (za nie założe T1R)
|
W razie czego można na nich jakiś "burnout" zrobić, tylko wtedy może wnętrze "nasiąknąć" zapachem gumy
Felgi bardzo fajne, ciekawy patent z taką liczbą otworów ^^
Jaki wogóle Colt/Cyborg ma rozstaw śrub mocujących koła? Jeśli można wiedzieć
emzet - 11-08-2010, 23:03
A ile waży takie kółeczko
pawela - 11-08-2010, 23:45
szczerze, to myślałem, że felgą rozłożysz mnie na łopatki, ale nie powalają...
rosomak1983 - 12-08-2010, 00:14
Kleju napisał/a: | Heh dlaczego dziwny? |
moze dlatego ze w innym kolorze... Pomaluj całosc na biało.
Kleju - 12-08-2010, 00:26
Arturro-86 napisał/a: | Jaki wogóle Colt/Cyborg ma rozstaw śrub mocujących koła? |
Standard 4x100
Arturro-86 napisał/a: | ciekawy patent z taką liczbą otworów |
Większość felg japońskich (tych których szukałem: weds sport, ssr, sprint hart idt) ma podwójne rozstawy otworów (4x100 i 4x114,3)
Cytat: | A ile waży takie kółeczko |
kółeczko waży 12,5kg (felga 5,8kg)
Cytat: | szczerze, to myślałem, że felgą rozłożysz mnie na łopatki |
Jakiś przykład? Póki co, jak na nie patrze, to mnie rozkładają Dzisiaj noc spędzą w domu
rosomak1983 napisał/a: | moze dlatego ze w innym kolorze... Pomaluj całosc na biało. |
Nigdy O taki efekt mi właśnie chodziło. Biały środek, wypolerowany rant. Póki co mało popularne zestawienie w japończykach...
londolut - 12-08-2010, 14:28
Kleju napisał/a: | Szerokość felgi mogła być 7", przy 6,5" i 195 szerokości opona lekko (kilka mm) wystaje poza obrys rantu. Zobaczymy jak będzie na aucie | Lepiej jak jest 6,5" - nie będziesz się martwił podjeżdżając pod krawężnik, że zadrapiesz rant.
Dla mnie felga na + Nawet bardzo
Kleju napisał/a: | Nigdy O taki efekt mi właśnie chodziło. Biały środek, wypolerowany rant. Póki co mało popularne zestawienie w japończykach... | I tego się trzymaj
|
|
|