Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
tomko - 26-02-2010, 13:03
mitsu00 napisał/a: | Grzesq napisał/a: |
Generalnie - najważniejsze, że jest wybór i nie naciskaja na Western Union |
Kolego, robisz przelew bankowy zagr. i to kosztuje prowizję dla banku. Jest to jednak najbezpieczniejsza forma platności (lub PayPal) bo masz potwierdzenie że płacisz za dany towar. Przekazy pieniężne są rozwiązaniem dla rodziców wysyłajacym dzieciom za granicą pieniążki w razie potrzeby. Po prostu dajesz komuś kasę do ręki tyle że elektronicznie. Nie twierdzę że ROF to oszuści ale w 99% przypadków na świecie, firmy które wymagają przelewu za zamówiony towar przekazem pieniężnym, albo chcą cię oszukać, albo wykiwać w jakiś sposób ichniejszego fiskusa. Nie ma bowiem sladu wpływu na konto firmowe zapłaty za dany towar. Wtedy mogą sobie sami wypisać fikcyjną fakturę i powiedzmy teoretycznie z twoich 600 USD wpisać 400 USD, a resztę wsadzić do kieszeni.....
Pozdr. |
a Wy dalej swoje , jest wybor i wolna wola jak wyzej kolega napisal
to ze oszukuja na WU to fakt podobnie jak w komisach, gieldach, Allegro, Ebay'u, w trzy kubki itp.
Takie zycie, tylko jesli kilka osob przerabialo i nikt nikogo nie oszukal to po co wypisywac historie ze swiata jak te powyzej , i co kogo obchodza fikcyjne faktury w Chinach , cena jest taka sama czy zaplacisz WU, Pay Pal czy przelewem rozne sa tylko koszty i czas trwania calego przedsiewziecia.
Bardziej pomocne bedzie info o Windowsie o ktore Zbyszek prosi
mitsu00 - 26-02-2010, 13:06
13zbyszek13 napisał/a: | Ponawiam pytanie
koledzy posiadający Chińczyka czy wiecie jak sprawdzić na którym programie operacyjnym on śmiga,podają że na Windows CE 5.0.A ja mam podejrzenie że na Windows CE 4.2 |
Jeśli się nie mylę to chyba juz ci wcześniej napisałem że Chińczyk lata na Windows CE 5.0. Wejdź w Navi/Settings/System i tam zobaczysz na czym twój lata.....
Pozdr.
13zbyszek13 - 26-02-2010, 19:32
mitsu00 jak jesteś w 100% pewien że lata na Windowsie CE 5.0 i jest to gdzieś wyświetlane przez stację to zrób zdjęcie ekranu z tą informacja i zamieści.Za cholerę nie mogę znaleźć takiej informacji poza kartonem na którym można napisać wszystko
mitsu00 - 26-02-2010, 19:41
Oczywiście odnosiłem się do informacji wyświetlanej na ekranie monitora tam gdzie robi sie Reset odbiornika GPS: Navi/ustawienia/System. Bodajże 2 albo trzeci rząd. Goście z supportu Automapy to w większości jelenie. Raz miałem niesamowite problemy z serverem MIPLO po tym jak kupiłem nowego laptoka z Windows 7. za cholerę nie mogłem zsynchronizować wtedy punktów POI. wywalalo mi że mam nieautoryzowane urządzenie etc. Pisałem do nich chyba z tydzień. zaczeli od standardowych powodów typu że to wina Firewall, Antywirusa itp. Jak napisałem że wszystko wyłączyłem a problem pozostał, to przestali mi odpisywać. Pogrzebałem w plikach i sam w końcu naprawiłem. Jeśli ci teraz zasugerowali że Chińczyk lata na Windows CE 4.2 to następna ściema.
Informacja nt. aktualnego systemu operacyjnego jest tam gdzie napisałem wyżej.
Pozdr.
13zbyszek13 - 26-02-2010, 20:00
tam gdzie robi się Reset odbiornika GPS: Navi/ustawienia/System
1.rząd reset GPS
2.rząd informacja cyfrowa o satelitach biega po ekranie mnóstwo literek i cyferek
3.rząd słupki informujące o satelitach 10 slupów
4.rząd ikonka kula ziemska informacja o wys/dł/szer/godzinie GTM 0
i to wszystko gdzie jest tam informacja o CE 5.0 wybacz ale nie widzę
mitsu00 - 26-02-2010, 20:04
13zbyszek13 napisał/a: | tam gdzie robi się Reset odbiornika GPS: Navi/ustawienia/System
1.rząd reset GPS
2.rząd informacja cyfrowa o satelitach biega po ekranie mnóstwo literek i cyferek
3.rząd słupki informujące o satelitach 10 slupów
4.rząd ikonka kula ziemska informacja o wys/dł/szer/godzinie GTM 0
i to wszystko gdzie jest tam informacja o CE 5.0 wybacz ale nie widzę |
Nie tu.................! Wszedłeś w GPS Setup czy coś takiego. Musisz wejść w menu Setup. tam są parametry urządzenia, nr seryjny, system operacyjny etc
13zbyszek13 - 26-02-2010, 20:27
mitsu00 wchodzę dalej w ikonkę system/druga strona dolna środkowa ikonka/ i masz tam informację:
ID :4D-.........-.........-.....-......-..... /w miejscu kropek cyfry/
VER :41......-...............-................
................
RAM91.48/128.MB Flash: 5.50/128MB
ikonka navi
wstępna konfiguracja
i to jest wszystko co jest na tej stronie , gdzie tu jest napisane o tym CE 5.0
mitsu00 - 26-02-2010, 20:32
13zbyszek13 napisał/a: | VER :41......-...............-................
................ |
Tutaj u mnie na ekranie po numerze wersji w nawiasie na końcu jest podany rodzaj systemu operacyjnego. jeśli tego nie masz to zapodaj nr komórki to wyślę ci zdjęcie MMS-em. Nie działa mi coś synchronizacja Bluetoothem z laptopem.
pozdr.
nuke - 26-02-2010, 22:41
Grzesq napisał/a: | W jaki sposób płaciliście w Rofaudio za zakupy, bo chcą ode mnie przelewu z Western Union, wy też tak samo mieliście ? |
Witam,
PayPalem kolego..
Pozdr,
13zbyszek13 - 27-02-2010, 08:43
u mnie niema żadnej informacji na jakim Windowsie to biega.Więc zasiana niepewność przez pracownika AM drąży dziurkę.Chciałbym sam na własne oczy zobaczyć jaki Windows tam śmiga.
CZY KTOŚ UMIE ODCZYTAĆ Z TEGO UŻĄDZENIA NA JAKIM JEST WINDOWSIE
mitsu00 - 27-02-2010, 09:29
13zbyszek13 napisał/a: | u mnie niema żadnej informacji na jakim Windowsie to biega.Więc zasiana niepewność przez pracownika AM drąży dziurkę.Chciałbym sam na własne oczy zobaczyć jaki Windows tam śmiga.
CZY KTOŚ UMIE ODCZYTAĆ Z TEGO UŻĄDZENIA NA JAKIM JEST WINDOWSIE |
Ale na logiczne myślenie: jesli mój, twój i wszystkich innych na forum Chińczyki produkowane są przez tą samą fabrykę (taki sam uklad Menu i funkcje), to dlaczego twój miałby mieć zainstalowany inny system operacyjny niż mój ? Pisaem ci juz że to co support AM pisze można wziąć między palce i tego się trzymaj.
Ńatomiast śmiem twierdzić że masz jakis błąd w oprogramowaniu skoro gubi ci ustawienia zegara. napisz do ROF-a i przedstaw sprawę i niech prześlą ci jakąś aktualizację.
Pozdr.
13zbyszek13 - 27-02-2010, 10:35
A ja jestem niedowiarkiem i chciałbym odczytać z urządzenia na jaki Windows ma za instalowany.
Rofaudio twierdzi że na Windowsie CE 5.0 . Ja bym chciał wiedzieć kto Mówi prawdę czy AM czy ROFAUDIO.Nie mam żadnych podstaw dania wiary ani jednemu ani drugiemu , więc chcę to sprawdzić
mitsu00 - 27-02-2010, 10:57
13zbyszek13 napisał/a: | Nie mam żadnych podstaw dania wiary ani jednemu ani drugiemu , więc chcę to sprawdzić |
Podstawy że to Windows CE 5.0 to ty chyba raczej masz. Wysłałem ci wczoraj zdjęcie ekranu. ale jeśli ci to nie wystarcza to trudno. więcej ci nie pomogę.
13zbyszek13 - 27-02-2010, 11:21
mitsu00 nie bierz tego o co pytam do siebie , znając chinoli mogą napisać wszystko.W AM mogą powiedzieć też co chcą i dlatego drążę temat .Czy można to jakoś sprawdzić żeby mieć 100% pewność kto mówi prawdę a może prawda jest jeszcze gdzie indziej
[ Dodano: 27-02-2010, 11:25 ]
A inaczej koledzy którzy macie zamontowanego Chińczyka i AM 6.1.0 z włączoną opcją w AM pobierania czasu z GPS czy wszystko wam śmiga czy są jakieś problemy.
Poproszę o info
jedniu - 27-02-2010, 14:49
13zbyszek13 napisał/a: | A ja jestem niedowiarkiem i chciałbym odczytać z urządzenia na jaki Windows ma za instalowany.
Rofaudio twierdzi że na Windowsie CE 5.0 . Ja bym chciał wiedzieć kto Mówi prawdę czy AM czy ROFAUDIO.Nie mam żadnych podstaw dania wiary ani jednemu ani drugiemu , więc chcę to sprawdzić |
Witam. Szkoda że jesteś takim niedowiarkiem. Jak kol. mitsu00 tak mówi to chyba wie.
U mnie AM 6.1.0 śmiga bez żadnych zawiech.Opiszę jak sprawdzić system:
- wyjmij kartę od nawigacji
- włącz radio
-pojawi się ekran na którym będą ikonki od ustawień (jeśli się nie pojawi to naciśnij na radiu NAVI
- pojawi się komunikat że system nie może znaleźć nawigacji
- naciśnij krzyżyk
- pojawi się ekran SETTINGS i możliwość różnych ustawień (ostrożnie)
- naciskasz podwójną strzałkę z prawej strony
- ekran się przewinie i pokaże się ikonka SYSTEM
- naciskasz ją i masz wszystko czego szukałeś
Może można inaczej ale nie chciałem kombinować . Myślę że już nikt nie będzie miał problemu.
Pozdrawiam
|
|
|