To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Bandyta

Rafal_Szczecin - 26-09-2010, 13:20

Bartku poprosze o te numery katalogowe :)

dziekuje za odpowiedzi .

deejay - 27-09-2010, 08:51

Konserwacja pod pistolet nr katalogowy 77 11 419 115
Wosk antykorozyjny do profili zamknietych nr katalogowy 77 11 172 672

rosomak1983 - 27-09-2010, 08:56

Umyj (20zł koszt mycie podwozia, a bedzie wiedział gdzie skrobać rdze :wink: ) , oczysc z rdzy tam odtłusc , pomaluj podkładem reaktywnym , gdy wyschnie odtłusc (pedzel plus rozpuszalnik) cała podłoge, jak przeschnie natryskowa konserwa ale z PISTOLETU anie w speju Valvoline ??? albo Boll
i gotowe :D
Ja tak własnie robiłem ostanio ogladałem na kanale i jest git majonez 8) nigdzie nie wyłazi ruda wszystko sie ładnie trzyma, robiłem Bollem a z tyłu kawałek Valvolinem.

Rafal_Szczecin - 02-10-2010, 16:32

olej wymieniony kilka dni temu, do tego w dniu dzisiejszym misiowy zostal zakonserwowany, w ruch poszedl srodek Valvoline , poniewaz Renault'owski byl nie dostepny, przez moje lekkie zagapienie się ( za pozno zadzwonilem ) .
nie spodziewalem sie, ze spod moze byc w az tak dobrym stanie po takim okresie, ogolnie to mialem tylko kilka malych nalotow rdzy, ktore ladnie wyczysilem, zakonserwowalem i na to srodek, widac , ze wczesniejsza konserwacja poprzedniego wlasciciela podzialala, i dzieki temu ruda pani nie skrzywdzila Bandyty :) do tego widac, ze auto nisko siedzi, w jednym miejscu wzmocnienie podlogi bylo "przeorane" na kawalku gdzies ok metra .
jestem dumny, ze zrobilem to sam, mimo, ze masakrycznie wykonczony, to jednak zadowolony.
mysle co by mozna bylo nastepnego zrobic przy aucie ... jakies pomysly ?

rosomak1983 - 02-10-2010, 18:10

Rafal_Szczecin napisał/a:
jestem dumny, ze zrobilem to sam, mimo, ze masakrycznie wykonczony, to jednak zadowolony.

boli szyja co ??? :D :D :D

konserwacja profili zamknietych jako dalsza krucjata przeciw rudej ale teraz juz nieco za zinmo na to :?

Hugo - 02-10-2010, 19:17

Skórę wsadzić, blendę na tylną szybę i inne alu :D
robertdg - 02-10-2010, 19:27

tak dla rekreacji, wyciągnąc silnik ze skrzynią i wrzucić spowrotem :mrgreen:
Cezar - 02-10-2010, 19:40

Hugo napisał/a:
blendę na tylną szybę

Z tego co wiem blendy ma nie byc :wink:

Rafal umyj auto i ladnie nawoskuj :P

Rafal_Szczecin - 03-10-2010, 00:54

Cytat:
Skórę wsadzić, blendę na tylną szybę i inne alu :D
Cezar napisał/a:

Z tego co wiem blendy ma nie byc :wink:

zgadza sie, blendy nie bedzie.
w wilkasach stal czarny gal z blenda i jednak nie przemowila do mnie, lip wystarczy :)
skora bardzo chetnie kwestia $$, co do innych alu , to sorry ale te sa wyjatkowe wiec najprawdopodobniej zostaja, no chyba, ze zmienie je na czarna gwiazde , lub cos w rozmiarze 18' :D

dwa foto jak samochod wyglada juz po , niestety tylko z telefonu .

Psikus - 03-10-2010, 11:35

przednie lampy z vr4 :D
robertdg - 03-10-2010, 11:42

dwa foto jak samochod wyglada juz po , niestety tylko z telefonu .
Rafał, coś tak poopuszczał i nie poczyścił i pomalował tylnych wnęk :?:
Rafal_Szczecin - 03-10-2010, 12:21

robertdg napisał/a:
Rafał, coś tak poopuszczał i nie poczyścił i pomalował tylnych wnęk :?:

przecie one sa plastikowe.

deejay - 03-10-2010, 12:36

Rafał, coś tak poopuszczał i nie poczyścił i pomalował tylnych wnęk

przecie one sa plastikowe.

skądże :roll: , one tak samo sa narażone na korozję jak progi i reszta , przecież to zwykła blacha , jesli mówimy o tych co Robert ma na myśli tzn za kołem prawy i lewy tył :) , masz tam jeszcze nawet otwory technologiczne z których odpływa woda z nadkoli (jak się tam znajdzie), lubi się tam czesto zbierać syf i zatyka tę gumkę i gniją progi pod zderzakiem , tak samo kilka takich otworów jest na podłużnicach z przodu i koło wachaczy wleczonych z tyłu :wink: , najlepiej jak bys tam zakonserwował tym woskiem co pisałem , on własnie się do tego nadaje i spełnia swoje zadanie w 100% ( to bardzo wazne miejsce w tym aucie ) :wink:

Rafal_Szczecin - 03-10-2010, 13:07

no ja pisze dokladnie o tym samym miejscu ...
o kurcze, to daliscie mi do myslenia ,w tyg podnosze bandziora i robimy poprawke !
dzieki chlopaki :)

deejay - 03-10-2010, 13:11

ino szybko :D