Nasze Miśki - Bandyta
Rafal_Szczecin - 26-09-2010, 13:20
Bartku poprosze o te numery katalogowe
dziekuje za odpowiedzi .
deejay - 27-09-2010, 08:51
Konserwacja pod pistolet nr katalogowy 77 11 419 115
Wosk antykorozyjny do profili zamknietych nr katalogowy 77 11 172 672
rosomak1983 - 27-09-2010, 08:56
Umyj (20zł koszt mycie podwozia, a bedzie wiedział gdzie skrobać rdze ) , oczysc z rdzy tam odtłusc , pomaluj podkładem reaktywnym , gdy wyschnie odtłusc (pedzel plus rozpuszalnik) cała podłoge, jak przeschnie natryskowa konserwa ale z PISTOLETU anie w speju Valvoline ??? albo Boll
i gotowe
Ja tak własnie robiłem ostanio ogladałem na kanale i jest git majonez nigdzie nie wyłazi ruda wszystko sie ładnie trzyma, robiłem Bollem a z tyłu kawałek Valvolinem.
Rafal_Szczecin - 02-10-2010, 16:32
olej wymieniony kilka dni temu, do tego w dniu dzisiejszym misiowy zostal zakonserwowany, w ruch poszedl srodek Valvoline , poniewaz Renault'owski byl nie dostepny, przez moje lekkie zagapienie się ( za pozno zadzwonilem ) .
nie spodziewalem sie, ze spod moze byc w az tak dobrym stanie po takim okresie, ogolnie to mialem tylko kilka malych nalotow rdzy, ktore ladnie wyczysilem, zakonserwowalem i na to srodek, widac , ze wczesniejsza konserwacja poprzedniego wlasciciela podzialala, i dzieki temu ruda pani nie skrzywdzila Bandyty do tego widac, ze auto nisko siedzi, w jednym miejscu wzmocnienie podlogi bylo "przeorane" na kawalku gdzies ok metra .
jestem dumny, ze zrobilem to sam, mimo, ze masakrycznie wykonczony, to jednak zadowolony.
mysle co by mozna bylo nastepnego zrobic przy aucie ... jakies pomysly ?
rosomak1983 - 02-10-2010, 18:10
Rafal_Szczecin napisał/a: | jestem dumny, ze zrobilem to sam, mimo, ze masakrycznie wykonczony, to jednak zadowolony.
mysle co by mozna bylo nastepnego zrobic przy aucie ... jakies pomysly ? |
boli szyja co ???
Rafal_Szczecin napisał/a: | mysle co by mozna bylo nastepnego zrobic przy aucie ... jakies pomysly ? |
konserwacja profili zamknietych jako dalsza krucjata przeciw rudej ale teraz juz nieco za zinmo na to
Hugo - 02-10-2010, 19:17
Skórę wsadzić, blendę na tylną szybę i inne alu
robertdg - 02-10-2010, 19:27
Rafal_Szczecin napisał/a: | mysle co by mozna bylo nastepnego zrobic przy aucie ... jakies pomysly ? | tak dla rekreacji, wyciągnąc silnik ze skrzynią i wrzucić spowrotem
Cezar - 02-10-2010, 19:40
Hugo napisał/a: | blendę na tylną szybę |
Z tego co wiem blendy ma nie byc
Rafal umyj auto i ladnie nawoskuj
Rafal_Szczecin - 03-10-2010, 00:54
Cytat: | Skórę wsadzić, blendę na tylną szybę i inne alu |
Cezar napisał/a: |
Z tego co wiem blendy ma nie byc |
zgadza sie, blendy nie bedzie.
w wilkasach stal czarny gal z blenda i jednak nie przemowila do mnie, lip wystarczy
skora bardzo chetnie kwestia $$, co do innych alu , to sorry ale te sa wyjatkowe wiec najprawdopodobniej zostaja, no chyba, ze zmienie je na czarna gwiazde , lub cos w rozmiarze 18'
dwa foto jak samochod wyglada juz po , niestety tylko z telefonu .
Psikus - 03-10-2010, 11:35
przednie lampy z vr4
robertdg - 03-10-2010, 11:42
Rafal_Szczecin napisał/a: | dwa foto jak samochod wyglada juz po , niestety tylko z telefonu . | Rafał, coś tak poopuszczał i nie poczyścił i pomalował tylnych wnęk
Rafal_Szczecin - 03-10-2010, 12:21
robertdg napisał/a: | Rafał, coś tak poopuszczał i nie poczyścił i pomalował tylnych wnęk |
przecie one sa plastikowe.
deejay - 03-10-2010, 12:36
Rafal_Szczecin napisał/a: | Rafał, coś tak poopuszczał i nie poczyścił i pomalował tylnych wnęk
przecie one sa plastikowe. |
skądże , one tak samo sa narażone na korozję jak progi i reszta , przecież to zwykła blacha , jesli mówimy o tych co Robert ma na myśli tzn za kołem prawy i lewy tył , masz tam jeszcze nawet otwory technologiczne z których odpływa woda z nadkoli (jak się tam znajdzie), lubi się tam czesto zbierać syf i zatyka tę gumkę i gniją progi pod zderzakiem , tak samo kilka takich otworów jest na podłużnicach z przodu i koło wachaczy wleczonych z tyłu , najlepiej jak bys tam zakonserwował tym woskiem co pisałem , on własnie się do tego nadaje i spełnia swoje zadanie w 100% ( to bardzo wazne miejsce w tym aucie )
Rafal_Szczecin - 03-10-2010, 13:07
no ja pisze dokladnie o tym samym miejscu ...
o kurcze, to daliscie mi do myslenia ,w tyg podnosze bandziora i robimy poprawke !
dzieki chlopaki
deejay - 03-10-2010, 13:11
ino szybko
|
|
|