Nasze Miśki - Jeden z ostatnich diesli na forum i towarzysząca mu colcinka
mkm - 04-03-2011, 22:15
robertdg napisał/a: | bo korozja wynika ze skraplania sie wody pomiedzy łaczeniami |
To tylko przyspiesza proces.
Jestem już pewny, że główną przyczyną jest masa plastyczna, którą poszycia są podklejone do wzmocnień. Z czasem twardnieją i odpadają.
Poszycie zaczyna pracować na wzmocnieniu i się zaczyna...
Identyczna sytuacja jest z maską.
Podejrzewam, że gdyby Colty miały wygłuszenie maski to mielibyśmy piękne rdzawe krzyże biegnące po wzmocnieniach.
Andrew - 04-03-2011, 22:19
mkm napisał/a: | Jestem już pewny, że główną przyczyną jest masa plastyczna, którą poszycia są podklejone do wzmocnień. Z czasem twardnieją i odpadają. | Tu masz rację. Właśnie bombli go na wzmocnieniach W jednej równej linii.
mkm - 04-03-2011, 22:30
andrew84, żeby tylko w jednej
Andrew - 04-03-2011, 22:33
mkm napisał/a: | andrew84, żeby tylko w jednej | Heh nieźle To i u mnie tak będzie... Bardzo problem stwarza zdemontowanie podsufitki?
mkm - 04-03-2011, 22:38
Prosta sprawa, tylko strasznie trzeba uważać, bo kruszy się i łamie, więc zniszczyć ja jest dość łatwo
Andrew - 11-03-2011, 22:28
Dziś w galu zostały wymienione świece żarowe na świece od Kia 2500 Poza tym założyłem wykładzinę w bagażniku, która była poszarpana. No i w bagażniku jest już porządeczek Wykładzina zakupiona u Trawor76
Colt narazie stoi z powodu braku akumulatora. Poszedł na gwarancję, prawdopodobnie będzie nowy
Andrew - 13-03-2011, 10:56
Po wymianie świec wszystkich na Eiko misiek jakby dłużej kręci na zimnym zanim zapali.
Teraz pytanie: czy wpływ na to ma długość świec czy napięcie 11V?
Wcześniej przypomnę, iż były założone dłuższe świece i 12V...
Czekam na jakieś sugestie
Andrew - 16-03-2011, 17:53
W colcie dziś zmieniłem oponki na letnie. Tak wyglądał na zimówkach (zdjęcia słabej jakości,bo robione telefonem):
A tak wygląda na letnich :
A tak wygląda jego tyłek
Musiałem odkręcić osłonę kolektora, bo hałasowała, trzeba będzie pospawać:
Misiek nie ma akumulatorka, bo oddałem go na gwarancji, nie trzymał prądu
Seichan - 16-03-2011, 18:01
Szybko Ponoć ma jeszcze padać śnieg
Kaucz - 16-03-2011, 18:04
Seichan napisał/a: | Szybko Ponoć ma jeszcze padać śnieg |
Niektórzy mają już ciśnienie na letnie opony ;d. Ja czekam do kwietnia - dopiero wtedy zakładam swój komplecik ;P.
Wszyc - 16-03-2011, 18:31
andrew84 nie wiem jak w EA powinno być ale w E5 mam oryginalne i pisze 6,2V tak jako ciekawostka i grzeją dość szybko
Andrew - 16-03-2011, 19:08
Cytat: | Szybko Ponoć ma jeszcze padać śnieg | I tak narazie stoi, bo brak akumulatora
Kaucz napisał/a: | Niektórzy mają już ciśnienie na letnie opony ;d | Ja takiego ciśnienia nie miałem, po prostu z nudów
Wszyc napisał/a: | andrew84 nie wiem jak w EA powinno być ale w E5 mam oryginalne i pisze 6,2V | Wszyscy użytkownicy na forum się za 11V opowiadają
Andrew - 22-03-2011, 19:44
Dziś odebrałem aku do colta z reklamacji i jak to można było przypuszczać nie uwzględnili reklamacji
Dostałem taki oto wykres:
Zakupiłem fotele welurowe do colta i kierownicę trójramienną.
Teraz pytanie:
czym proponujecie dobrze i tanio uprać welury?
oraz jak zdjąć starą kierę, tzn. odkręciłem śrubę i czy teraz potrzebny jest ściągacz do ściągnięcia, czy powinna pójść w rękach?
Andrew - 22-03-2011, 19:58
Mateusz Hanżek podał mi ceny na amorki do gala. Ma jakieś tańsze za 132 zł i teraz pytanie jest: czy to się opłaca kupować? Ponoć jakaś konfekcja czy coś takiego
Hugo - 23-03-2011, 00:20
andrew84 napisał/a: | czym proponujecie dobrze i tanio uprać welury? | Rozcieńcz Vanish do dywanów w atomizerze, spryskuj, odczekaj 3 minuty i wycieraj do sucha szmatką dobrze chłonącą wilgoć. Będą jak nowe. andrew84 napisał/a: | odkręciłem śrubę i czy teraz potrzebny jest ściągacz do ściągnięcia, czy powinna pójść w rękach? | Uderzasz pięściami 2 lub 3 razy na godzinie powiedzmy 14.50, po czym chwytasz kierownicę i ściągasz z wieloklinu, jeśli nie chce zejść to jeszcze raz uderzasz albo chwytasz ją po bokach i ciągnąc raz lewą raz prawą stronę wysuwasz do siebie. Musi zejść. Powodzenia.
|
|
|