Outlander II GEN Techniczne - Diody LED do jazdy dziennej
mr_kister - 02-10-2011, 20:59
| Cytat: | No nie wiem:
- dzienne 1200
- xsenon wymieniany co jakiś czas nie powiem co ile bo mam pierwszy raz xenony ale nie kosztują raczej 1200
suma sumarum nie daje oszczędności
Inną rzeczą jest wygląd (bajer) diod |
Weż pod uwagę, że stojąc w korku w mieście, gdy jest 35 stopni i palisz mijania lustra reflektorów ulegają matowieniu. Gdy jest ciemno i pada deszcz, "świeże" lampy przydadzą się bardziej. Dlatego dzienne (od kiedy jest obowiązek jazdy z włączonymi światłami) to dobre rozwiązanie, bezpieczeństwo ponad oszczędzanie płynu.
TOM65 - 15-10-2011, 15:51
Po wielu poszukiwań znalazłem lampy do jazdy w dzień.Mi się bardzo podobają i mój Black nie stracił na atrakcyjności.Jeżeli Wam się podobają i byście chcieli mieć takie same to na PW
mitsu00 - 15-10-2011, 20:14
Lampy sa ladne, ale zdecydowanie za nisko je zamontowales. Trzeba bylo wyciac plastik nad "zeberkiem" i przymocowac je tam.
elektryk - 15-10-2011, 21:35
| TOM65 napisał/a: | | Po wielu poszukiwań znalazłem lampy do jazdy w dzień.Mi się bardzo podobają i mój Black nie stracił na atrakcyjności.Jeżeli Wam się podobają i byście chcieli mieć takie same to na PW | Trzeba było zaszaleć i zamontować niebieskie z odcieniem UV. Jak na mój gust od razu się kwalifikują na zabranie dowodu rejestracyjnego i mandat.
TOM65 - 16-10-2011, 07:41
Trzeba było zaszaleć i zamontować niebieskie z odcieniem UV. Jak na mój gust od razu się kwalifikują na zabranie dowodu rejestracyjnego i mandat.
Całe szczęście że takich policjantów jak Ty elektryk nie mamy.Lampy zmontowane są zgodnie przepisami i mają homologację i co najważniejsze mi się bardzo podobają
Dario_W - 16-10-2011, 08:31
TOM65, daj fotę na wprost grila pls
13zbyszek13 - 16-10-2011, 08:55
Jest Ok.
Muciek - 16-10-2011, 11:55
Lampy bardzo ładnie i moim zdaniem fajnie wyglądają, ale co nakłoniło, żeby zamontować je w takim miejscu ??
13zbyszek13 - 16-10-2011, 12:31
Na pewno ładniej i bezpieczniej dla nich wyglądały by ciut wyżej w tym kaloryferze.
Było by jak w ori.
Komandor - 17-10-2011, 08:01
Montaż pod zderzakiem jest szybki i bezproblemowy (żadne wycinanki niepotrzebne) a i wygląd całkiem spoko. Sam się zastanawiam nad takim rozwiązaniem. Mam jednak pytanie czy przy takim położeniu ledy dobrze świecą na wprost? Zastosowałeś 5 punktowe philipsy?
pozdro
TOM65 - 17-10-2011, 10:13
Lampy mają profilowany kształt, co umożliwia doskonałe dopasowanie do każdego rodzaju zderzaka.Może zdjęcie nie pokazuje ale w realu wyglądaja super.Montaż prosty ,wtyczki typu Plug and Play, okablowanie z zintegrowanym automatycznym włącznikiem świateł. Całkowicie wodoszczelne.Pobór mocy 3.6W ilośc diod 40 super flux 5600k.
jmpdesign - 19-10-2011, 16:57
| rezon napisał/a: | | 13zbyszek13, po podłączeniu wyłacznie do aku i świateł pozycyjnych świeciły by sie cały czas. Po włączeniu silnika wzrasta napięcie na zaciskach aku (ładowanie) i to prawdopodobnie załącza LED'y. Dlatego pisałem, że to bardziej inteligentne niż myślałem. Stąd też ich świecenie przez kilkanaście sekund po wyłączeniu zapłonu, kiedy to napięcie aku ponownie spada do nominalnych 12V. Jeśli jest tak jak piszę, to nie będą świeciły bez pracy silnika i super |
A jak powinny być podłączone oraz jak powinny działać ledy fabryczne? Ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat?
Właśnie mnie nastraszyli z ASO, że dziury w zderzaku już wycięli, ale to nie będzie działało tak jak ja chcę automatycznie ledy/xenony przy sterowaniu przez czujnik zmierzchowy. Po kilku telefonach i konsultacjach okazało się, że jednak będzie (mam nadzieję).
Ale powstało pytanie czy po przekręceniu kluczyka już się zaświecą ledy czy dopiero po uruchomieniu silnika(?) co się będzie działo jak pokrętło świateł jest na off (czy ledy świecą czy nie)? Wersja na teraz jest taka, że ledy będą się świecić zawsze niezależnie od położenia włącznika świateł (oczywiście mają się wyłączać po włączeniu pozycyjnych i xenonow). Jak będzie w praktyce dowiem się jutro.
Nie bardzo mi to pasuje, że nie mogę mieć samochodu z przekręconym kluczykiem lub uruchomionym silnikiem, który miałby wyłączone wszystkie światła (łącznie z ledami).
Tryb skandynawski mam nieaktywny, ale to co się prawdopodobnie będzie działo z ledami jest taką jego (niechcianą) namiastką.
Aha! Przeczytałem wszystkie 31 stron wątku, ale dalej wiem, że nic nie wiem
mr_kister - 19-10-2011, 17:31
Już to przerabiałem, chciałem aby przy przełaczniku w pozycji 0 nic się nie paliło, a przy auto paliły się ledy lub mijania (gdy jest ciemno). Mnie się to nie udało pomimo konsultacji z serwisem i elektrykami. Zainstalowałem dodatkowy przełacznik, którym odcinam zasilanie ledów jeśli chcę grzać silnikiem i mieć "ciemno", i mam "prawie" to co chciałem. OII 2009 ledy philips'a.
Student - 19-10-2011, 19:39
Zastanawia mnie sformułowanie DRL "lub"mijania. Tego nie kumam.
Dało by sie to zrobić ale tak jak piszesz , konieczny montaż dodatkowego przekaźnika, ponadto funkcja Auto służy do zapalania świateł mijania jak jest ciemno a nie DRL-i jak jest widno.
Al ei w tym przypadku mogli byśmy zapalać DRL-e w nocy a mijania manetką.
Cięcie instalki nieuniknione i pewnie ze 3-4 godziny z lutownicą.
wlodeks - 20-10-2011, 13:40
| Student napisał/a: | Zastanawia mnie sformułowanie DRL "lub"mijania. Tego nie kumam.
Dało by sie to zrobić ale tak jak piszesz , konieczny montaż dodatkowego przekaźnika, ponadto funkcja Auto służy do zapalania świateł mijania jak jest ciemno a nie DRL-i jak jest widno.
|
W ASXie jest to właśnie rozwiazane tak jak chce @mr_kister to znaczy:
1. w pozycji auto:
- jezeli jest jasno to po uruchomieniu silnika palą się światła do jazdy dziennej
- gdy robi się ciemno wyłączają się światła dzienne i włączają się światła mijania
2. Pozycja OFF przełącznika wyłącza oczywiście wszystkie światła
Generalnie poza szczególnymi przypadkami (deszcz w czasie jasnego dnia) po przełączeniu dżwigni świateł w pozycję "auto" można zapomnieć o zagadnieniu "światła"
|
|
|