Nasze Miśki - Galant EA2A Tomii'ego
sveno - 18-03-2015, 22:59
nie. Ona jest większa niż otwór i ociera o samą tarczę.
Mocowana jest na osi i dwóch stykach które doprowadzają prąd do diody podświetlającej.
Obawiam się, że ktoś przy nich grzebał i za mocno ją wsadził. Może to była czysta ciekawość?
Tomii - 19-03-2015, 07:59
Szybka akcja przed robotą, wyciągam zegarki, szybkę i tak, wskazówka wg mnie siedzi idealnie czyli jakieś 1,5mm od tarczy, nie ma szans żeby ocierała o tarczę, przesuwam ją delikatnie po tarczy - nie czuć nigdzie oporu, delikatnie ją zsunąłem i wsunąłem w to samo miejsce. Jedyny podejrzany jak dla mnie to te styki od podświetlenia bo bardzo blisko chodzą one od ścianki otworu w tarczy, delikatnie je podgiąłem w stronę ośki. Montaż, jada próbna i banan jest ok.
Tomii - 21-03-2015, 16:37
Mały wiosenny modzik:
mikrofon od zestawu zabudowany w lampce
Wleciał jeszcze klakson dwu-tonowy, coś takiego:
robertdg - 21-03-2015, 18:49
Fotelikiem dziecięcym robiłeś zdjecie
eremita - 21-03-2015, 18:57
robertdg napisał/a: | Fotelikiem dziecięcym robiłeś zdjecie |
hehe
Właśnie jestem na etapie szukania nowego kubła od 15 kg z głośnikami widziałem ale żeby fotki robił
Lepiej pokaż jak gra ta nowa trąbka
Tomii - 21-03-2015, 21:56
robertdg napisał/a: | Fotelikiem dziecięcym robiłeś zdjecie |
heh, no tak jakoś wyszło
eremita napisał/a: |
Właśnie jestem na etapie szukania nowego kubła od 15 kg z głośnikami widziałem ale żeby fotki robił
Lepiej pokaż jak gra ta nowa trąbka |
Polecam fotelik Coneco Zenith, mój młody od momentu jak miał niecały roczek do teraz w nim jeździ (prawie 6 lat ma) i go uwielbia śpi mu się bardzo dobrze w nim.
http://www.sklep-tosia.eu/coneco-zenith_p253
Trąbki fajnie brzmią w porównaniu do tego co miałem ala Fiat 126p
brzmi tak, 27 sekunda:
https://www.youtube.com/watch?v=J9KkjW45xRA
Tomii - 11-04-2015, 16:27
Jako że jest problem ze znalezieniem skórzanej gałki zmiany biegów w dobrym stanie założyłem inną z bajerem ale najpierw trochę skróciłem lewarek.
drexvs - 11-04-2015, 16:45
FAjny bajer
Torp12 - 11-04-2015, 19:00
Jakie wrażenia po skróceniu lewarka? Czym cioles?
Tomii - 11-04-2015, 20:24
Torp12 napisał/a: | Jakie wrażenia po skróceniu lewarka? Czym cioles? |
Brzeszczotem wrażenia bardzo ok. Uciąłem ok 2cm, gwintu troche zostało jakbym zmienił zdanie gałka jest też krótsza więc tak z 3cm jest niżej.
Torp12 - 11-04-2015, 21:10
Rozwin myśl jak możesz ze wrażenia ok:) Łatwiej biegi wrzucac czy co?:)
Tomii - 12-04-2015, 08:56
Torp12 napisał/a: | Rozwin myśl jak możesz ze wrażenia ok:) Łatwiej biegi wrzucac czy co?:) |
Nie machasz wajchą jak w starym Autosanie
Tomii - 23-04-2015, 19:28
Dziś bardzo pracowity dzień.
Wymiana wahacza lewego przedniego górnego na sprawną oryginalną używkę, sworzeń poszedł bez problemu tylko ja głupi nie odkręciłem do końca jego nakrętki i się trochę z nią pomordowałem , przegląd hamulców - smarowanie prowadnic - niewiedzieć czemu górne są co rok prawie suche oraz naprawa połączenia głośnika wysokotonowego (jak się nie zrobi dobrze za pierwszym razem to potem się poprawia ) oraz ustawienie kierownicy (na wyczucie ) na wprost bo była skręcona ciut w lewo, teraz jest malina
Niestety przy tych pracach zauważyłem że mam pękniętą osłonę drążka kierowniczego prawego , da rady to wymienić bez kanału ?
Aha, po raz kolejny ostrzegam, nie kupować reparaturek zacisków Autofren, Frenkit, te gumki do prowadnic to również szajs, jak już je wyciągnąłem z prowadnicą to takie były rozciągnięte że nie szło spowrotem z nimi włożyć prowadnicy, najpierw musiałem włożyć te gumki w otwory a potem modlić się żeby wskoczyły na prowadnice
robertdg - 23-04-2015, 19:34
Tomii napisał/a: | Niestety przy tych pracach zauważyłem że mam pękniętą osłonę drążka kierowniczego prawego , da rady to wymienić bez kanału ? | Da rade
Tomii - 23-04-2015, 19:37
robertdg napisał/a: | Tomii napisał/a: | Niestety przy tych pracach zauważyłem że mam pękniętą osłonę drążka kierowniczego prawego , da rady to wymienić bez kanału ? | Da rade |
no to kolejne pytania, wymienić samą osłonę czy od razu cały drążek i końcówkę ? Ile na takiej rozerwanej osłonie można jeżdzić ? nie uszkodzi się nic (przekładnia) oprócz drążka kierowniczego ?
|
|
|