To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Czterołapa pantera

robertdg - 29-07-2015, 19:52

Tyle przy aucie rozbierałes, silnik poskładałes a w skrzyni się nie spróbujesz :?: :P
rosomak1983 - 29-07-2015, 22:30

robertdg napisał/a:
Tyle przy aucie rozbierałes, silnik poskładałes a w skrzyni się nie spróbujesz :?: :P

nie, moze kiedys ale ogólnie to wole dac do zrobienia chca za robote 250zł wiec nie warto sie tym pitolic, uczyc meczyć,tracic czas jest co robic przy eclipse wiec tym sie zajme.

rosomak1983 - 03-08-2015, 23:45

image hosting 30 mb

zawór doładoania MAC

rosomak1983 - 12-12-2015, 16:35

Przednie zawieszenie i elementy z komory jak widac na zdjeciach;
Wypiaskowane, pomalowane proszkowo z podkładem cynkowym

how to do a screenshot on a pc

Przednia belka tak samo;

post image online

Sanki i jakas belka przednia zawieszenia które miały gumy (nie bawiłem sie w wyprasowanie ich bo pewnie by to nie przetrwały gumy tego a gdzie pózniej takie kupic...) tylko zabezpieczyłem podkładkami dałem do piaskowania a pózniej pomalowałem podkladem epoksydowym plus czarnym nawierzchniowym lakierem. Wyszło gorzej niz w proszku ale bez rdzy :lol2: i to najwazniejsze;

Wszystkie sruby zawieszenia zacisków amorów itp poszły w ocynk tym razem wypróbowałem żółty;

adult picture hosting

Jakies jeszcze pierdółki tak samo jak wyzej proszek , chyba ze zawiera gume to jw.
Do tego nowe łaczniki Oyodo plus gumy stabilizatora Poliuretan.

upload images free

photo storage

alleluja i do przodu

Hugo - 12-12-2015, 19:01

Zaraziłeś się piaskowaniem i lakierowaniem proszkowym? :mrgreen:
Miło się patrzy jak zardzewiały element powraca jak nowy z ASO, nie? :wink:
Jeśli chodzi o lakierowanie piecowe to takim tulejom w wózku nic nie będzie. Mogłeś dać do pieca...

LEWY - 12-12-2015, 20:47

Robiłeś tak kiedyś, że Jesteś przekonany że nic nim nie będzie.

Ja wiem, że proszek utwardza się w temperaturze 180 stopni wiec jak guma ma to przetrwać ?

Hugo - 12-12-2015, 20:59

LEWY napisał/a:
Robiłeś tak kiedyś, że Jesteś przekonany że nic nim nie będzie.
Goście, którzy mi to robią mówią, że nic jej nie będzie. W przyszłym tygodniu się okaże :wink:
LEWY - 12-12-2015, 21:00

aha, powodzenia w takim razie.
rosomak1983 - 12-12-2015, 22:06

Hugo napisał/a:
Jeśli chodzi o lakierowanie piecowe to takim tulejom w wózku nic nie będzie. Mogłeś dać do pieca...

serio, pewny jestes ? Teraz to juz trudno ale na nastepny raz bym wiedział.

abdul - 12-12-2015, 23:15

rosomak1983, kiedy go w koncu sprzedajesz? :biggrin: albo inaczj, kiedy wreszcie bedzie jezdzil? :wink:
Owczar - 12-12-2015, 23:22

Tuleja gumowa w piecu się nie roztopi, ale straci swoje właściwości. Ja bym jej do pieca nie dał.

Dobra robota :) miło patrzeć na takie efekty pracy.

rosomak1983 - 12-12-2015, 23:58

abdul napisał/a:
osomak1983, kiedy go w koncu sprzedajesz? :biggrin: albo inaczj, kiedy wreszcie bedzie jezdzil? :wink:

Abdul, teraz praktyczne pozbyłem sie całej rdzy z auta ,która mnie odrazała i zabierała mi checi do projektu, praktycznie mam wszystko co bedzie potrzebne, wiec na wiosne juz chyba musi byc zrobiony.

abdul - 13-12-2015, 19:47

nr do mnie masz :wink: Jak bedzie gotowy to wiesz ze czekam na przejazdzke :P