To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant e88a czyli jak puściły mi nerwy i go kupiłem ;)

Wszyc - 27-05-2012, 17:44

dahu napisał/a:
wleje benzynę prosto do gaźnika

:shock: do czego? :shock:

k@rol - 27-05-2012, 18:37

Wszyc napisał/a:
do czego?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
areksz121 - 27-05-2012, 19:58

A co tam, gaźnik też dobra nazwa dla PRZEPUSTNICY :mrgreen:
dahu - 27-05-2012, 22:44

Do gaźnika ten sam problem lecz inny samochód z gaźnikiem :| :twisted:

A co do pompy paliwa możliwe że ją przytarłeś.

Wojciech Bogacz - 10-06-2012, 00:16

Problemy z odpalaniem mam niestety nadal - też tak sądzę, że to pompka paliwa - owszem - zmieniałem ją na nową okolo dwa miesiące temu ale mimo wszystko nic innego mi tutaj nie pasuje. A na benzynce to sobie może i pojeżdżę trochę, zobaczymy :)

Tymczasem z grubsza ogarnąłem auto i dziś nawet je wypastowałem wraz z kolegą (w sumie to on akurat się na nie rzucił i wykonał 70% pracy heh) - z odległości 3-4 metrów prezentuje się wyśmienicie :) Bliżej już widać wszystkie braki a jak chodzi o lakier to ma ich mnóstwo.

Trochę też udało się zamaskować ten paskudny czerwony podkład, który wyglądał z pod listw bocznych z tyłu oraz na dachu z lewej na krawędzi szyby... Było tam nieco rdzy i przy okazji zmiany szyby zostało to nieco poprawione - na ile nie wiem bo w warsztacie zrobili i nawet nie widziałem ale grunt w tym, że rdza została nieco zastopowana :)

robertdg - 10-06-2012, 09:09

Przynajmniej na bieżąco z aktualnymi wiadomościami jesteście :P
jacek11 - 10-06-2012, 10:23

Ależ Robercie :wink: :mrgreen:
A poważnie,to oklejanie gazetami ma swoje plusy.z gazety lakier nie odszczeli tak jak z folii.

swinks_UK - 10-06-2012, 10:48

Wojtek, też stawiam na pompę paliwa, padniętą niestety.
Jak będziesz dalej jeździł na min. ilości benzyny w baku to musisz na zapas sobie kupić kilkadziesiąt takich pompek.
Pompy paliwa w Mitsu są chłodzone benzyną w baku, wiec musisz mieć te 1/4 baku choćby na chłodzenie... :mrgreen:

mkm - 10-06-2012, 10:57

Wojciech Bogacz, mam nadzieję, że nie zostawiłeś „gołego” podkładu.
Jeżeli tak to szybko pokryj go jakimkolwiek lakierem.
Podkład ma to do siebie, że jest mocno higroskopijny, więc cała praca pójdzie na marne – ruda wyjdzie błyskawicznie.
robertdg, przy takich zaprawkach papier byłby przerostem formy nad treścią, a jak sam zauważyłeś zawsze można coś poczytać w trakcie :biggrin: .
jacek11, nie wspominaj o folii. Ta to dopiero potrafi masakry narobić...

areksz121 - 10-06-2012, 13:03

Że tak powiem... takiego srebrnego już gdzieś widziałem... :mrgreen: Wojtek, pilnuj go pilnuj, bo warto :wink:
Wojciech Bogacz - 10-06-2012, 16:27

swinks_UK napisał/a:
Jak będziesz dalej jeździł na min. ilości benzyny w baku to musisz na zapas sobie kupić kilkadziesiąt takich pompek.

Rozumiem - w takim razie wszystko jasne. W zasadzie byłoby OK, jak w trakcie jazdy na LPG pompka była odcinana ale niestety - pracuje - więc pewnie ta nieoryginalna się wykończyła w mgnieniu oka. Jeżeli tak wygląda sprawa to w takim razie po prostu odłożę parę złotych i kupię sobie może lepszą a i benzyny też będę więcej miał w baku.
jacek11 napisał/a:
A poważnie,to oklejanie gazetami ma swoje plusy.z gazety lakier nie odszczeli tak jak z folii.

Dobrze wiedzieć :)
mkm napisał/a:
mam nadzieję, że nie zostawiłeś „gołego” podkładu.
Jeżeli tak to szybko pokryj go jakimkolwiek lakierem.

W tym momencie jest sam podkład, ale jutro albo pojutrze kupię sobie nieco lakieru w tym kolorze i przymaluję - będzie lepiej i ładniej.

A co do reszty elektrycznych chochlików w aucie to się zobaczy heh. Jak starszy funduszy i chęci to można by wiele jeszcze zrobić.

rosomak1983 - 10-06-2012, 16:36

Piekny gal trzeba go jeszcze posadzic na jakiejs dobrej feldze :wink:
Wojciech Bogacz - 10-06-2012, 16:42

rosomak1983 napisał/a:
Piekny gal trzeba go jeszcze posadzic na jakiejs dobrej feldze

Nie kapuję... co jest złego w moich felgah ???? Ja je bardzo lubię - zresztą wolałbym zainwestować w zrobienie blacharki lub czegoś innego niż w nowe koła :mrgreen:
Zresztą - lubię wiedzieć, że trzymam się maksymalnie blisko oryginału.

jacek11 - 10-06-2012, 22:22

Wojtek,Ross dobrze mówi :) ori fele z przedlifta,są takie kołpakowe.dobre na zimę,bo mocne :)
Ładna fela to połowa sukcesu :)

Ale oczywiście Twoja sprawa.Jeśli Ci się podobają,to ok. :)

areksz121 - 10-06-2012, 22:42

Te felgi mimo wszystko mają w sobie to coś... :twisted: W zasadzie to mam dwa komplety w magazynku :P