Nasze Miśki - Pajęcza sieć na Mitsu by SPIDER-ek
polaff - 19-06-2012, 09:40
sveno, ja sobie zapomniałempojechać na przegląd LPG i już prawie 20kkm zrobiłem od przeglądu . Jednak o oleju pamiętam
SPIDER-ek - 19-06-2012, 09:46
Wiesz fakt przypomnieć sobie przy 9-10tyś ok, 12 tyś też ok, ale żeby przypomnieć sobie przy 18tyś, no też się zdarza, w niektórych samochodach wymienia się przy 30tyś Więc może się zdarzyć. Zależy jak kto często jeździ i w jakie trasy.
polaff - 19-06-2012, 09:48
SPIDER-ek, ja wymieniam co 15 tyś tak jak zaleca producent, tylko, że u mnie to jest co mniej więcej 2 miesiące
Hugo - 19-06-2012, 09:54
SPIDER-ek napisał/a: | Hugo, też jest niezadowolony z Elfa, ale on to dopiero przy 18tyś przyznał się | Te 18 000 km zrobiłem na Valvoline Max Life 5W 40 i silnik pracował o niebo ciszej niż na tyle co zalanym Elfie polaff napisał/a: | co ile km Wy olej wymieniacie? |
sveno napisał/a: | polaff, hugo zapomniał sobie o wymianie | No właśnie
polaff - 19-06-2012, 09:56
Hugo napisał/a: | Te 18 000 km zrobiłem na Valvoline Max Life 5W 40 i silnik pracował o niebo ciszej niż na tyle co zalanym Elfie | bo olej już był tak zużyty, że tłumił wibracje od brudu
Torp12 - 19-06-2012, 10:27
SPIDER-ek napisał/a: |
Wcześniej na oleju LM - wszystkie wartości średnie:
miasto - 10-12litrów (to zależy od korków)
|
Chyba jezdzisz tylko po 23 po tej warszawie:]
SPIDER-ek - 19-06-2012, 10:44
Torp12, Wiedziałem że tak będzie:) że zaraz ktoś odpowie swoje, tak jak są dyskusje z PB czy LPG albo skóra czy welul.
Ja wiem że twój teraz pali jak smok po modyfikacjach, ale niestety v6 z tipem są oszczędne i musisz sobie to uświadomić jeżdzę na benzynie a nie gazie.
Polecam zerknij na link i będziesz miał porównanie różnych ludzi: http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Torp12 - 19-06-2012, 11:55
SPIDER-ek napisał/a: |
Ja wiem że twój teraz pali jak smok po modyfikacjach, ale niestety v6 z tipem są oszczędne i musisz sobie to uświadomić jeżdzę na benzynie a nie gazie.
|
Po pierwsze nie pali jak smok, bo pali tyle samo co przed modami... Czyli w miescie 10, a z klimą do 12. Czyli tak jak Twój... W sumie nie wiem jak to jest na tym tipie i jakim stylem jezdzisz ale niskie to spalanie. Lejesz 95 czy 98 czy jakies super turbo?
SPIDER-ek - 19-06-2012, 12:02
Torp12 napisał/a: | W sumie nie wiem jak to jest na tym tipie i jakim stylem jezdzisz ale niskie to spalanie. Lejesz 95 czy 98 czy jakies super turbo? |
Moim zdaniem to z Tipem jest w mieście zdecydowanie lepiej. Moje argumenty to:
- jak stoisz w korku to jak podciągasz to praktycznie tylko puszczasz hamulec wiec nie dodajesz gazu wiec nie wchodzisz na obroty i nie potrzeba dużo paliwa
- przy hamowaniu hamuje silnikiem więc bierze całe 0l, w manualu wszystko zalezy czy ktoś wrzuca na luz czy też silnikiem zawsze hamuje, ale w manualu pewnie nie każdy hamuje silnikiem
Co do lania to zwykłą PB95, na 50 tankowań tylko 2 razy wlałem PB98.
Owczar - 19-06-2012, 12:03
Torp12 napisał/a: | Lejesz 95 czy 98 czy jakies super turbo? |
Akurat to w przypadku galanta nie ma znaczenia, bo ma mapę pod 95. Można rzecz jasna lać lepsze, ale on nie odczuje różnicy... poza taką, że może spalać więcej przez niedopalanie całej mieszanki.
Owczar - 19-06-2012, 12:08
SPIDER-ek, już kiedyś się sprzeczaliśmy o to, ale kolejny raz będę podważał Twoje argumenty Pomijając już statystyki, z których wynika, że AT w mieście chleje dużo więcej
SPIDER-ek napisał/a: | - jak stoisz w korku to jak podciągasz to praktycznie tylko puszczasz hamulec wiec nie dodajesz gazu wiec nie wchodzisz na obroty i nie potrzeba dużo paliwa |
W V6 tak samo rusza się manualem, praktycznie puszczasz sprzęgło.
SPIDER-ek napisał/a: | - przy hamowaniu hamuje silnikiem więc bierze całe 0l, w manualu wszystko zalezy czy ktoś wrzuca na luz czy też silnikiem zawsze hamuje, ale w manualu pewnie nie każdy hamuje silnikiem |
Akurat ta skrzynia odcina napęd dość szybko i jak nie zbijesz biegu ręcznie to za chwilę toczy się już na luzie. Bodajże przestaje hamować od 2k. Hamując w manualu swobodnie hamuje się do 1k. Bynajmniej ja tak jeździłem dieslem. Rzecz jasna nie hamowałem tylko samym silnikiem, ale wciskałem sprzęgło tuż przed zatrzymaniem jak obroty były poniżej 1k.
Poza tym przełożenie 1 biegu jest sporo wyższe niż w manualu, stąd więcej energii potrzeba do ruszenia, a dodatkowo sprawność skrzyni jest jakieś 15% gorsza. Więc tak czy inaczej nie przekonasz mnie do tego że tip pod względem ekonomiczności jest lepszy do miasta niż manual
SPIDER-ek - 19-06-2012, 12:11
Owczar napisał/a: | W V6 tak samo rusza się manualem, praktycznie puszczasz sprzęgło. |
Nie każdy tak jeździ, że puszcza sprzęgło bez dodawania gazu. Jeżdzę też manualami po mieście i wiem jak jest z tym podciąganiem w korku. W świadomości masz że aby nie zgasnął musisz dodac gazu. Tak reagujesz właśnie w manualu. Bynajmniej ja to zauwazyłem u siebie.
Ponadto zwróć uwagę że AT dużo robi za ciebie. Żeby w manuali jeżdzić ekonomicznie to musisz o tym pamiętać. W AT nie.
Wiem że w manualu można jeździć ekonomicznie ale trzeba się tego nauczyć. W AT nie potrzeba.
Jeszcze AT sam stara się utrzymywac jak najniższe obroty jeżeli nie naciśniesz mocniej to przełącza przy 2 tyś na wyższy bieg, w manualu zwykle podciąga się do większych obrotów.
Owczar - 19-06-2012, 13:33
Sebastian zerknij na algorytm zmiany biegów w suplemencie do service manuala. On nawet się nie zbliża do założeń ecodrivingu w przypadku dynamicznej jazdy z przepustnicą szeroko otwartą. W dodatku automat ma największe straty podczas rozpędzania przez jego sposób działania. No i statystyki to potwierdzają...
polaff - 19-06-2012, 13:39
pod względem eco to A/T do M/T można było by porównać tylko podczas długich tras z równą prędkością.
Torp12 - 19-06-2012, 14:03
Bo tych wszystkich wywodach Marcina tym ciezej mi uwierzyc w spalanie rzedu 10 litrów w miescie :]
|
|
|