[97-04]Galant EAxA/W - [EAxA] INSTRUKCJA - Wymiana oświetlenia wewnątrz Galanta.
gms - 22-03-2015, 18:59
Hmmm no właśnie sumie mogłoby tak być. Dzięki. Sprawdzę w wolnej chwili.
KsiadzRobak - 23-03-2015, 08:46
gms, następnym razem przykręcaj na wciśniętym guziczku - obwód będzie otwarty i nie będzie iskrzyć
gms - 23-03-2015, 15:55
Też racja
Rozebrałem dzisiaj, przeczyściłem i działa. Także byłem w błędzie. Podziękował serdecznie.
dmi - 02-05-2015, 11:49
szukałem ale nie znalazłem....przestało mi działać oświetlenie przy dźwigni zmiany biegów ( tiptronic ), reszta działa prawidłowo. Pytanie czy muszę demontować cały tunel czy jest na to trik ?
Hugo - 02-05-2015, 22:16
dmi napisał/a: | Pytanie czy muszę demontować cały tunel czy jest na to trik ? | Demontujesz tylko lewy plastik z boku konsoli (przy prawym kolanie kierowcy). Wtedy masz idealne dojście do oprawki, którą wykręcasz i wymieniasz żarówkę. Żarówka typowa W5W.
dmi - 02-05-2015, 22:51
Hugo napisał/a: | Demontujesz tylko lewy plastik z boku konsoli (przy prawym kolanie kierowcy). Wtedy masz idealne dojście do oprawki, którą wykręcasz i wymieniasz żarówkę. Żarówka typowa W5W. |
dziękuję bardzo Hugo
sveno - 03-05-2015, 13:05
Hugo napisał/a: | Demontujesz tylko lewy plastik z boku konsoli (przy prawym kolanie kierowcy) | a żeby go wyjąć trzeba najpierw wyrwać mały schowek przy drzwiach kierowcy, a potem odkręcić duży plastik pod kierownicą
dmi - 04-05-2015, 18:25
i pupa, tak jakby napięcie nie dochodziło, 5 sprawnych żarówek użyłem i nic , tylna w21w od lampy też padła i zonk....na nowych też nie pali , oj oj trzeba poszukać miernik heh.
[ Dodano: 04-05-2015, 23:20 ]
jakieś porady oprócz tego ? dopiero jutr o się zajmę tym wraz z miernikiem
eggforever - 06-05-2015, 22:38
chciałem sobie wymienić oświetlenie z podsufitki. Punktów jest pięć z czego cztery bez problemu wymieniły się na ledy natomiast piąta na wyłączonym świetle delikatnie podświetla. Chodzi mi o tą od strony pasażera z przodu. Wsadzając inną diodę problem nie znika, więc w tym miejscu powróciłem do zwykłej żarówki. Wiecie może co jest tego przyczyną?
lewy_GA - 07-05-2015, 19:14
mam problem z podświetleniem guzików od regulacji wysokości świateł i przeciw mgielne i halogeny.żarówki są dobre bo sprawdzałem.czy wina może być po samych guzikach czy może jakiś bezpiecznik odpowiada do tego.wszystko inne świeci
a4ry - 24-06-2015, 18:47
m6riano napisał/a: | emilok napisał/a: |
Jeszcze jedno pytanko, przycisk świateł awaryjnych, ma on jakoś świecić światłem ciągłym? U mnie świeci (pulsuje) tylko jak go włączę gdy go nie włączam to jest ciemny. |
Tak powinno być.. |
Mhhhhhh u mnie świeci ciągłym po zapaleniu świateł. Jakby nie było jest to bardziej logiczne. Podświetlenie żarówką T3, wymiana dość łatwa,trzeba przycisk rozpołowić i uważać żeby części nie pogubić.
sierars1 - 25-06-2015, 18:41
Panowie mam takowy problem, wymieniałem w dniu dzisiejszym żaróweczkę popielniczki ale okazało się że coś że stykami bo jak wyjąłem i wsadziłem to paliła się przez chwilkę i gasła i tak w kółko sądziłem że może blaszki nie stykają wiec cieniutkim śrubokrętem zacząłem grzebać i zrobiłem zwarcie i teraz nie mam podświetlenia tablicy rozdzielczej, więc zabrałem się za bezpieczniki wszystkie są ok, a pamiętam że bezpiecznik który odpowiada za tablice również odpowiada za otwieranie szyb i teraz jestem w czarnej dziurze, bezpieczniki ok a jest ich 17 małych i 3 duże nie licząc przekaźników i teraz może ktoś mi powie co jest nie tak.
Hugo - 25-06-2015, 20:49
sierars1, przepalony będzie bezpiecznik w puszce pod maską. Wnioskuję, że tam nie sprawdzałeś.
sierars1 - 25-06-2015, 20:56
Hugo napisał/a: | sierars1, przepalony będzie bezpiecznik w puszce pod maską. Wnioskuję, że tam nie sprawdzałeś. |
Hugo masz racje tam się się nie zagłębiałem idę sprawdzić bo ciężko po nocy jeździć bez zegarów
[ Dodano: 25-06-2015, 21:13 ]
Zrobione, faktycznie pod maska był walnięty bezpiecznik, a potrafisz powiedzieć czemu podświetlenie popielniczki nie świeci jeśli po wsadzeniu śrubokręta zrobiłem zwarcie czyli prąd jest. To samo w schowku żarówka wymieniona i zero efektów.
Hugo - 25-06-2015, 22:18
Jak jest prąd to jak żarówka jest sprawna to musi świecić, nie ma innej opcji.
|
|
|