[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer CYxA - tuning optyczny.
Mystic - 13-01-2017, 12:01
brylekVFR napisał/a: | Poprawiłem, czyli ten na moim zdjęciu jest z pakietem EVO? | evo ma jescze dokladke zderzaka z przodu.To jest chyba pakiet gt czy cos
marcink - 13-01-2017, 16:37
Kavpi, koła mogą nie pasować.
Aluminiowa maska z evo powinna pasować, montowana była także w wersji ralliart, która miała taką samą karoserię jak nie-EVO.
Nadkola - nie mam pojęcia, miej na uwadze, że evo ma szersze nadkola z tyłu i czeka cię rzeźbienie (zwróć uwagę na różnicę we wlewie paliwa).
Generalnie łatwiej będzie ci zbudować replikę Ralliarta w sedanie (https://goo.gl/images/JNZyqN https://goo.gl/images/p2gL1H) niż Evolution.
Nie wiem skąd fala oburzenia u kolegów - w końcu twój samochód, twoja sprawa ile i na co wyłożysz pieniędze. Przypominam, że to wątek dotyczący tuningu optycznego, nie mechanicznego
tyku - 13-01-2017, 16:46
Spojler zderzaka przedniego, Lancer sedan:
- do lakierowania - MZ380452EX
- Cool Silver (A31) - MZ380493EX
- Amethyst Black (X42) - MZ380494EX
- Stone Grey (A39) - MZ380495EX
- Orient Red (P26) - MZ380496EX
- Dune Beige (S18) - MZ380497EX
- Thunder Blue (T65) - MZ380498EX
- Glacier Silver (A86) - MZ380499EX
- Frost White (W37) - MZ380501EX
brylekVFR, Ten z lewej ma spojler zderzaka, a z prawej są narożne owiewki zderzaka przedniego tylko do Lancera sedan, standardowe w wersji
Intense/Instyle.
Spojler zderzaka tylnego, Lancer sedan - MZ314035
brylekVFR - 13-01-2017, 19:38
No teraz rozumiem Znaczenie lepiej wygląda z tym pakietem.
tyku - 13-01-2017, 20:22
brylekVFR napisał/a: | Znaczenie lepiej wygląda z tym pakietem. | Tylko co to ma wspólnego z pakietem evo
grzesiopol - 13-01-2017, 20:39
Pakiet EVO to po prostu chwyt reklamowy aby sprzedać jak najwięcej dodatków oferowanych w oficjalnych katalogach.
Dla mnie pakiet EVO powinien zawierać:
kierownicę, liczniki, poszerzenia nadkoli (ale takich nie ma w ASO) takie można kupić w niektórych firmach sprzedających felgi jako specjalny dodatek, przedni zderzak, tylny zderzak i jak jesteśmy przy tyle to i podwójny wydech. Wtedy moglibyśmy mówić o pakiecie EVO.
Vashet - 14-01-2017, 22:28
Hej,
ma ktoś może z użytkowników dyfuzor od wojtmara zamontowany w sedanie? Zastanawiam się nad nim + podwójnym ulterem. Z tego co się zorientowałem to powinno pasować, fajnie by było jednak zobaczyć jak to mniej więcej wygląda w 'realu'.
princeflejm - 13-02-2017, 09:25 Temat postu: [CY8A 2.0DID] Zegary na słupku Witam wszystkich forumowiczów !
Jakiś czas temu wszedłem w posiadanie Miśka z 2009 roku w wersji silnikowej 2.0 DID
(jestem mega zadowolony )
Jako, że jestem wielkim gadżeciażem i lubię przeróżne bajery postanowiłem doposażyć się we wskaźniki (Doładowania turbiny, Temperatura oleju oraz Ciśnienie oleju). Zegary chciał bym ulokować na słupku żeby ładnie i gadżeciarsko się prezentowało Niestety nigdzie nie mogę znaleźć dedykowanego adaptera zegarów do mojego Lancera :/ Szukałem już wszędzie i choć jest tego mnóstwo do innych aut to do tego modelu samochodu nie mogę znaleźć ani jednego... Pomóżcie, może miał ktoś podobne doświadczenia i wie gdzie szukać/do kogo się zgłosić ?
Pozdrawiam wszystkich
wiewioor - 13-02-2017, 15:41
princeflejm napisał/a: | Zegary chciał bym ulokować na słupku żeby ładnie i gadżeciarsko się prezentowało Niestety nigdzie nie mogę znaleźć dedykowanego adaptera zegarów do mojego Lancera :/ Szukałem już wszędzie i choć jest tego mnóstwo do innych aut to do tego modelu samochodu nie mogę znaleźć ani jednego... Pomóżcie, może miał ktoś podobne doświadczenia i wie gdzie szukać/do kogo się zgłosić ?
|
Zakup dedykowanych zegarów jeśli chcesz mieć to ładnie ogarnięte jest nieporozumieniem, albowiem przy montażu widać cały "kurnik" jako element dołożony na słupek. Wygląda to tragicznie. Jeśli chcesz mieć ładnie ogarnięte (a tak piszesz) powinieneś kupić uniwersalny kurnik na zegary (w zależności od potrzeb 52mm lub 60mm) i je połączyć z OEM słupkiem za pomocą żywicy, szpachli wykończeniowej itd. Jest przy tym sporo pracy (w zależności czy chcesz potem obić materiałem czy polakierować), natomiast efekt jest taki jakby słupek wyszedł z fabryki.
Jeśli sam nie chcesz bądź nie potrafisz w woj. mazowieckim jest pełno zakładów, które by się tego podjęły. Szukaj firm dla car-audio, ponieważ bardzo często wykonują oni tweetery na słupkach przy zastosowaniu tychże metod co do wpasowania kurnika na zegary.
Dla przykałdu kurnik dedykowany:
oraz opłączony z oem słupkiem:
W@sio - 13-02-2017, 16:30
Jesteś pewien, że potrzebny Ci taki gadżet w tym samochodzie? Ja bym raczej poszedł w pakiet stylistyczny zbliżający wyglądem do EVO.
wiewioor - 13-02-2017, 20:21
W@sio napisał/a: | Jesteś pewien, że potrzebny Ci taki gadżet w tym samochodzie? |
princeflejm napisał/a: | jestem wielkim gadżeciażem i lubię przeróżne bajery |
Kolega lubi gadżety więc pewnie i tak wykona te zegary.
W każdym bądź razie princeflejm, jeśli będziesz na etapie realizacji posłuchaj mojej rady i zrób to dobrze.
princeflejm - 14-02-2017, 07:33
W@sio napisał/a: |
Jesteś pewien, że potrzebny Ci taki gadżet w tym samochodzie? Ja bym raczej poszedł w pakiet stylistyczny zbliżający wyglądem do EVO. |
Tak jestem pewny ponieważ cały pakiet stylistyczny już posiadam
[ Dodano: 14-02-2017, 07:35 ]
wiewioor napisał/a: | Kolega lubi gadżety więc pewnie i tak wykona te zegary.
W każdym bądź razie princeflejm, jeśli będziesz na etapie realizacji posłuchaj mojej rady i zrób to dobrze. |
Jasne będę się kierował twoimi uwagami.
A może jest na forum ktoś kto poleci mi jakiś warsztat ?
tyku - 14-02-2017, 12:40
princeflejm, Popatrz na to, może Ci coś spasuje: http://www.lancershop.com...ome.php?cat=180
princeflejm - 14-02-2017, 13:49
O super tyku dzięki wielkie !
Przyda się każda rada jako że jestem świeży w temacie Mitsubishi
cliperek - 15-04-2017, 20:52
Cześć. Panowie pytanie, przepatrzyłem tematy i nie znalazłem więc pytam (jak jest to wybaczcie i odeślijcie) Mam ralliart'a sedana i pytanie o zderzaki, czy pasują od EVO przód i tył?
|
|
|